featured

Öldüğümüzde Saçımız ve Tırnaklarımız Uzar mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Öldüğümüzde saçımız ve tırnaklarımız uzar mı diye hiç merak ettiniz mi? Kimi zamanlan filmlerdeki sahneler nedeniyle, kimi zaman da aile büyüklerinin anlattıkları nedeniyle öldükten sonra insanların saçının ve tırnaklarının uzağı düşünülür. Peki, gerçekten de öyle mi? Öldüğümüzde saçlarımız ve tırnaklarımız uzamaya devam edecek mi?

1- Öldükten Sonra Sonra Saç ve Tırnaklar ‘’Uzuyormuş’’ Gibi Gelebilir

Eğer bir ölüyü yakından incelerseniz, saç ve tırnaklarının uzadığını düşünebilirsiniz. Çünkü ölümün gerçekleşmesiyle birlikte saç ve tırnaklar daha belirgin hale gelir. Ancak bunun nedeni; saç ve tırnakların uzaması değil!

2- Ölümün Gerçekleşmesiyle Birlikte Vücut Su Kaybeder

Ölümün gerçekleştiği andan itibaren vücut su kaybetmeye başlar. Bu da derinin büzüşmesine neden olur. Deri büzüştükçe, saçlar ve tırnaklar ‘’uzuyormuş’’ algısı yaratabilir.

3- Ölümden Sonra Saç ve Tırnakların Uzuyor Sanılmasının Nedeni; Dehidrasyon

Ölümle birlikte vücudun su kaybetmeye başlamasıyla yani dehidrasyonun başlamasıyla, derinin altındaki saçlar ve tırnaklar daha fazla görünür bir hale geliyor. Dolayısıyla öldüğümüzde saçımız ve tırnaklarımız uzamaya devam etmiyor. Yalnızca derinin altında kalan tırnak ve saçlar ortaya çıkıyor.

4- Ölümden Sonra Saç ve Tırnakların Uzamaya Devam Etmesi Mümkün Değil

Ölümün gerçekleştiği andan itibaren yani kalbin durduğu andan itibaren hücrelerimiz besin alamamaya başlıyor. Besinsiz kalan hücrelerimiz de birkaç dakika ile birkaç saat içinde ölüyorlar.

5- Öldüğümüzde Saç ve Tırnaklarımız Uzamıyor Çünkü Glikoz Üretimi Yok

Sonuç olarak; öldüğümüzde saç ve tırnaklarımız uzamıyor çünkü bunun sağlana bilmesi için vücudun ölümden sonra da glikoz üretiminde bulunması gerekli. Kalp durduktan birkaç ya da birkaç saat içinde hücreler de öldüğü için vücutta glikoz üretiminin devam etmesi de mümkün değil.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!