featured

Ölüme Birlikte Gittiler! Titanic'in Bile Ayıramadığı Yaşlı Çiftin Aşk Hikayesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ida ve Isidor Straus, Titanic’in birinci sınıf yolcularından olmasına rağmen birlikte ölüme gittiler. İşte, Titanic filminde de yer verilen yaşlı çiftin aşk hikayesi…

Ida ve Isidor Straus çifti, “Tanrı’nın bile batıramayacağı gemi Titanic”in birinci sınıf yolcuları arasındaydı. Ancak bilindiği üzere; Titanic çıktığı ilk yolculukta yani 1912 yılında battı ve gerisinde pek çok hikaye bıraktı.

Birbirine aşkla bağlı Ida ve Isidor çifti de bu hikayelerden biri… İşte, kurtulma şansları varken ölüme birlikte gitmeyi tercih eden, Titanic filmine de konu olan aşıkların hikayesi…

Isidor Straus Politikacı ve İş Adamıydı

Isidor Straus Politikacı ve İş Adamıydı

1845 yılında dünyaya gelen Isidor Straus, politikacı ve aynı zamanda zengin bir iş adamıydı. İş yaşamına babasının yanında katip olarak başlayan Isidor dağa sonra erkek kardeşi Nathan ile birlikte New York’a taşındı ve hem kendi işlerini büyüttü hem de siyasete atıldı.

Isidor Straus ve Rosalie Ida Blun New York'ta Tanıştı

Isidor Straus ve Rosalie Ida Blun New York’ta Tanıştı

Titanic’te birlikte ölmeyi tercih eden Ida ve Isidor New York’ta tanıştı. Çünkü Ida’nın amcası ile Isidor iş ortaklarıydı. Tanıştıktan kısa bir süre sonra; 1871 yılında evlenen çift 7 çocuk sahibi oldu. Çevreleri tarafından da oldukça hayırsever olarak biliniyorlardı.

Isidor ve Ida Genellikle Birlikte Seyahat Ediyorlardı

Isidor ve Ida Genellikle Birlikte Seyahat Ediyorlardı

Evlilik hayatı sevgi ve şefkatle dolu olan çift genellikle birlikte seyahat etmeyi tercih ediyorlardı. Isidor yalnız çıktığı is seyahatlerinde de eşine sık sık mektup yazıyordu.

Ida ve Isidor Straus Çifti Titanic'e Birinci Sınıf Bilet Aldı

Ida ve Isidor Straus Çifti Titanic’e Birinci Sınıf Bilet Aldı

Isidor ile Rosalie Ida, Titanic ile seyahat etmeye karar verdi ve birinci sınıf bilet aldılar. Hem kendileri hem de hizmetçileri için oldukça geniş oda rezerve eden çift Titanic’i gördüklerinde oldukça büyülenmişti.

Ida Straus, Arkadaşlarına Titanic'ten Mektuplar Yolladı

Ida Straus, Arkadaşlarına Titanic’ten Mektuplar Yolladı

Straus çiftinin Titanic’te konakladığı yer birinci sınıftı ve çift gemiyi oldukça beğenmişti. Ida Straus bu beğenisini, yazdığı bir mektupla Titanic’in batmasından dört gün önce dile getirmişti. Ida Straus, arkadaşına yazdığı mektupta, Titanic’in en lüks ve en iyi şekilde tasarlanmış odalarından bahsediyordu.

Ve Titanic 15 Nisan 1912’de Buzdağına Çarptı

Ve Titanic 15 Nisan 1912’de Buzdağına Çarptı

“Tanrı’nın bile batıramayacağı gemi Titanic”, 1912 yılının 15 Nisan gününde, Kuzey Atlantik Okyanusu’nda bir buzdağına çarptı. Cankurtaran filikalarına önce çocuklar ve kadınların bildirilmesine karar verildi. Ancak bu karara tam olarak uyulmadı.

Isidor Straus Cankurtaran Teknesine Binmeyi Reddetti

Isidor Straus Cankurtaran Teknesine Binmeyi Reddetti

Her ne kadar cankurtaran teknelerine çocukların ve kadınların ilk olarak bildirilmesine karar verilse de pek çok kadın ve çocuk Titanic’te kaldı. Çünkü Titanic’in birinci sınıf yolcularına da bu teknelerden yer teklif edildi. Isidor Straus da kendisine yer teklif edilmesine rağmen bunu reddetti.

Ida Straus Cankurtaran Teknesine Binmişti

Ida Straus Cankurtaran Teknesine Binmişti

Ida Straus hem birinci sınıf yolcu hem de kadın olduğu için öncelik sahibiydi ve çoktan batmak üzere olan Titanic’ten inip cankurtaran teknesine bindirilmişti. Ancak eşine aşkla bağlı olan 63 yaşındaki Ida Straus, eşinin gelmediğini anladı ve tekneden indi.

Eşinin ve çalışanların ısrarlarına rağmen İsa Straus, cankurtaran teknesine geri gitmeyi reddetti ve yıllarca birlikte yaşadığı eşi Isidor ile kalmayı tercih etti.

Ida Straus, Cankurtaran Teknesindeki Yerini Hizmetçisine Verdi

Ida Straus, Cankurtaran Teknesindeki Yerini Hizmetçisine Verdi

Ida Straus eşi Isidor ile batmak üzere olan Titanic’te kalmayı tercih edince cankurtaran botundaki yerini hizmetçisine verdi ve hayatının kurtulmasını sağladı. Ida, teknedeki yeri ile birlikte hizmetçisine paltosunu da verdi. Titanic’ten sağ kurtulan hizmetçi daha sonra bu paltoyu Straus çiftinin çocuklarına verdi.

Titanic’te Ida ve Isidor Ölümü Birlikte Bekledi

Titanic’te Ida ve Isidor Ölümü Birlikte Bekledi

Ödüllere doymayan Titanic filmini izlemeyen yoktur herhalde… Isidor ve Ida çiftinin ölüme bile birlikte gittikleri aşk hikayesine filmde de kısaca yer verildi. Filmi dikkatli izlediyseniz, hayattaki son saniyelerini yatakta birbirlerine sarılarak geçiren yaşlı bir çifti görmüşsünüzdür. İşte o çift, Ida ve Isidor Straus.

Isidor’un Cesedi Bulundu ama Ida'nın Bulunamadı

Isidor’un Cesedi Bulundu ama Ida’nın Bulunamadı

Ida ve Isidor Straus çiftinin torunlarının torunlarının aktardığına göre; yaşlı çift Titanic’te ölümü, güvertede birbirlerine sarılarak beklemişler.

Gerçek olan hangisi tam olarak bilinmiyor ancak bilinen en gerçek şey; aşıkların ölüme bile birlikte gittikleri… Ayrıca bir bilinen şu ki; Titanic battıktan sonra Isidor Straus’un cesedine ulaşıldı, Ida Straus’un cesedi ise bulunamadı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!