featured

Ordu Gezilecek Yerler mi Arıyorsunuz? İşte 8 Adımda Ordu’da Gezilecek Yerler Listesi! Konaklamadan Yemeğe Tam Not Alacak Ordu Gezi Rehberi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ordu gezilecek yerler, Orta Karadeniz’in doğal ve tarihi güzellikleriyle sizleri bekliyor. İster günü birlik isterseniz uzun süreli tatilleriniz de değerlendirebilirsiniz.

Ordu gezilecek yerler açısından gizli güzellikleri ile saklıdır. Hem yaz hem de kış tatili için Ordu’da gezilecek yerler listesi içerisinden dilediğiniz mekanı tercih edebilirsiniz.

YouTube video

Kısa süreli kalacaksanız dahi Orduda gezilecek yerler sizleri tatmin edecek şekilde sıralanmaktadır. Ancak bizlerin önerisi, uzun süreli bir zaman dilimine yayarak gezmenizdir.

Çünkü Ordu o kadar güzel bir şehir ambiyansına sahiptir ki hiç görmediğiniz renk tonlarını burada görebilir, farklı duygulara kapılabilirsiniz.

Özellikle şehir yaşantılarından sıkılmış olanlar için Ordu’da gezilecek yerler bulunmaz bir şans sunmaktadır. İşte size özel hazırlanmış Ordu gezilecek yerler listesi!

Ordu Gezilecek Yerler Neresi mi? En Ayrıntılı ve Unutulmayacak Ordu Gezi Rehberi

Ordu gezi rehberi için iki farklı şansınız bulunuyor. İlki şehrin genelini kaplayan doğal güzellikler diğeri ise tarihi alanlar.

Tatilinizi baştan planlarsanız her bir noktaya rahat bir ulaşım sağlayabilirsiniz. Plansız tatiliniz neticesinde Ordu gezilecek yerler listesi yarım kalabilir.

Sizler için hazırlanan Ordu’da gezilecek yerler listesi tarihi ve doğal güzellikler olarak ikiye ayrılmaktadır. İşte size unutulmaz bir anı yaşatacak Ordu gezilecek yerler rotası!

1- Ordu Gezilecek Doğal Yerler Neresi? Ordu’nun En Güzel Yeri Neresi?

Orta Karadeniz’in küçük ama sevimli şehrinin en güzel yerini belirtmek oldukça zordur. Listeyi incelediğinizde göreceksiniz ki birbirinden farklı güzellikler sizleri bekliyor.

A- Çambaşı Yaylası

Karadeniz denildi mi akıllara ilk olarak gelen yerlerden birisi hiç şüphesiz yaylalar oluyor. Ordu gezilecek yerler başında da ilk sırada Çambaşı Yaylası bulunmaktadır.

Çambaşı yaylası size hem yaz hem de kış mevsiminde farklı bir doğal güzelliği ortaya koyuyor. Adeta kendinizi bir kartpostalın için de gibi hissediyorsunuz.

Aslında Ordu’da gezilecek yerler rotasından birisi olan Çambaşı Yaylası birçok övgüyü hak ediyor. Fakat siz bunu manzarayı gördüğünüzde ne kadar eksik olduğunu anlayacaksınız.

Ordu merkeze 60 kilometre uzaklıkta bulunan yayla, resmi olarak Kabadüz ilçe sınırlarında yer almaktadır. Yaylanın yüksekliği ise tam 1850 metre!

Bu kadar yüksekte bulunması özellikle kış aylarında gezi sırasında ekipmanınızın tam bir şekilde gitmeniz için size uyarı niteliğinde olmalı.

72 farklı obasıyla Türkiye’de bulunan en geniş yayla özelliğini elinde bulunduruyor.

Dilerseniz, unutulmaz Ordu gezi rehberi kapsamında bulundurduğunuz bu yaylada piknik yapabilir dilerseniz restoranlarında bizzat yemek ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Konaklama tesisleri de ayrıca bulunuyor.

Kış aylarında ziyaret etmek isteyenler kış tatilini de tam olarak bu yaylada gerçekleştirebilir. Çünkü bölge, kış tatilinde Ordu gezilecek yerler arasında bulunuyor.

Bunun sebebi de kayak merkezlerinin belediye tarafından yapılarak tatilcilere sunulmuş olmasıdır.

Mevcut yaylaya dilerseniz özel aracınızla direkt ulaşım sağlayabileceğiniz gibi dilerseniz merkezden kalkan araçlarla da gelebilirsiniz.

Aynı zamanda gezi turları aracılığıyla düzenlenen Karadeniz turları kapsamında değerlendirmeniz de mümkün.

B- Ordu Perşembe Gezilecek Yerler Arayanlara: Perşembe Yaylası

Perşembe Yaylası, şehrin bir diğer doğal güzellik rotaları arasında bulunmaktadır. Çambaşı Yaylası kadar gelişmemiş olsa da şehir içinde yer alması ziyaretçi sayısını arttırıyor.

Kış turizminden ziyade daha çok yaz aylarında Ordu’da gezilecek yerler arasında tercih ediliyor. Bunun sebebi yaylada yapılan şenliklerden kaynaklanıyor.

Yaz aylarında geldiğinizde yaylada sizleri bekleyen at yarışları, yağlı güreşler ya da festivallerle karşılaşabilirsiniz.

Aynı zamanda Perşembe Yaylası’nın Ordu gezilecek yerler arasında yamaç paraşütçülerinin en sık ziyaret noktasını olduğunu bilin.

Eğer farklı bir yamaç paraşütü alanı arıyor ya da ilk defa bu aktiviteyi denemek istiyorsanız, Ordu’yu aklınızın bir köşesinde bulundurun.

Perşembe Yaylası, Aybastı ilçesinde sadece 17 km, Akkuş ilçesine ise 12 km uzaklıkta bulunmaktadır. Yayla şehir merkezine yakın olduğundan ulaşımı oldukça kolaydır.

Ayrıca yayla hakkında ufak bir dipnot da ekleyelim; Perşembe Yaylası’nın Dünya Doğal Miraslar Listesi içerisinde yer alması için hummalı çalışmalar sürdürülüyor.

C- Ordu Merkezde Nerelere Gidilir Sorusuna Hitaben: Boztepe

Ordu gezilecek yerler doğal mekanları arasında Boztepe yer alıyor. Aslında doğanın içerisinde konaklama adına insani dokunuşları görüyorsunuz.

Turizm açısından bir alan oluşturmak adına Ordu’nun tepesine kuş bakışı bir alan yerleştirilmiş desek yanlış olmaz.

Boztepe 530 metre yükseklikte yer alıyor. Bahsedilen bu alana çıktığınızda ihtiyacınız olan birçok mekanı bulabilirsiniz.

Bir yandan Ordu’yu ayaklarınızın altında izlerken bir yandan ise hediyelik eşya alabiliyorsunuz. Aynı zamanda bölgede konaklama ve restoran noktaları da mevcuttur.

Ancak Ordu’da gezilecek yerler arasında Boztepe’yi tercih ettiyseniz yaşamadan dönmemeniz gereken bir etkinlik var: O da teleferik!

Teleferik gezisi ile Ordu’yu en güzel şekilde izleyebilirsiniz. Aynı zamanda yolculuk esnasında gidiş-dönüş için kullanmanız da mümkündür.

Ordu’nun merkezine 8 kilometrelik bir mesafede bulunan Boztepe’ye sabah 09.00 akşam 23.00 arasında teleferikle ulaşım sağlayabilirsiniz.

Ordu’da merkezde gezilecek yerler arasında mutlaka Boztepe’ye yer vermeli, şehri en güzel haliyle yaşamalısınız.

D- Yason Burnu

Ordu’ya gelip de deniz havası almadan dönmek olmaz diyenlere bir diğer Ordu gezilecek yerler önerimiz: Yason Burnu.

Aslında Yason Burnu, Ordu’nun geçmiş tarihini barındıran birçok yere de ev sahipliği yapıyor. Çok eski zamanlarda Karadeniz balıkçılığında kendisine ciddi bir yer edinmiş.

Alana gittiğinizde sizleri hem yeşilliklerle dolu bir düzlük hem de denizin maviliği karşılıyor olacak. Bunun yanı sıra Yason Burnu farklı tarihi özellikleri de içinde barındırıyor.

Türkiye’de denizin en uç noktasına kurulmuş ilk ve tek tarihi kiliseyi burada görebilirsiniz.

Perşembe sınırlarında bulunan bu alan, Perşembe merkeze 20, Ordu merkezine ise 35 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.

2- Ordu’da Gezilecek Tarihi Yerler Neresi? Tarihi Sevenlere Ordu Gezi Rehberi: Tarihi Ordu Gezilecek Yerler Listesi

Elbette Ordu’ya gelmişken şehrin hikayesini anlatan tarihi alanlarını görmeden olmaz. Bu yüzden Orduda gezilecek yerler arasında sizler için tarihi mekanları da listeledik.

A- Kurul Kalesi

Kurul Kalesi, Ordu’nun tarihi gezilecek yerleri arasında bulunuyor. Şehre dair en eski tarihi kalıntıları ile kişileri bekliyor.

Özellikle arkeolojiye ve tarihe merakı olanlar Ordu gezilecek yerler içinde Kurul Kalesi’ne uğrayabilir.

Şehir merkezine sadece 13 kilometre uzaklıkta yer alan Bayadı Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır.

Alan Orduda gezilecek yerler içinde birinci derece arkeolojik ve sit alanı olduğu için her zaman ziyarete açık olmayabilir. Bu yüzden Kurul Kalesi’ne gitmeden önce araştırma yapmanız gerekebilir.

Kazılar sonucu elde edilmiş 3000 yıl öncesi tarihi kaleye ve yapılara burada tanık olabilirsiniz.

 B- Ordu’da Gezilecek Yerler Arasında Mutlaka Gitmelisiniz: Etnografya Müzesi ve Paşaoğlu Konağı

Etnografya Müzesi, şehre dair tarihi dokuların en kısa sürede ve en detaylı incelemesinin yapılacağı alanlar arasında bulunur.

Ordu gezilecek yerler arasında Etnografya Müzesi’ne Paşaoğlu Konağı’nda ulaşabilirsiniz. Şehir içinde de Paşaoğlu Konağı ve Etnografya Müzesi olarak anılmaktadır.

Müze içinde Ordu’ya aile yerel ürünler sergilendiği gibi Kurul Kalesi kazılarından elde edilmiş parçaları da görebilirsiniz.

Müzeye giriş ücretsiz olmaktadır. Ordu merkezde yer aldığı için toplu ulaşım araçları ile kısa sürede ulaşabilirsiniz.

C- Ordu Fatsa Gezilecek Yerler için Bir Öneri: Bolaman Kalesi

Bolaman Kalesi, tarihi yapı kale ile ahşap yerleşimin birleşmesinin en güzel örneğini ortaya koyuyor.

İlk bakışta her ne kadar farklı bir Orduda gezilecek yerler rotası gibi görünse de sizleri hayran bırakacaktır. Özellikle şehri fotoğraflamak istiyorsanız, mutlaka gitmelisiniz.

İki katıyla bulunmaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore çalışmaları yerine getirilmiştir.

Ordu-Samsun yolu üzerinde bulunmakla birlikte Fatsa sınırları içerisinde bulunmaktadır.

18.yüzyıldan yapılmış ahşap evin bir kısmı gözetleme ve karakol olarak kullanılmıştır. Kalenin yanlarında Safranbolu evlerine benzer örnekleri de görebilirsiniz.

D- Ünye’de Gezilecek Yerler Arayışına Son: Ünye Kalesi

Ordu gezilecek yerler rotasına Ünye Kalesi eklemek için size çeşitli sebepler sunabiliriz. Sayabileceğimiz ilk sebeplerden birisi ise hem tarihin hem de doğal güzelliklerin iç içe bulunması olacaktır.

Ünye ilçesinin Niksar karayolunun devamında bulunmaktadır. Kale tam olarak 2500 yıllık bir geçmişe sahiptir.

Kalenin kapıları 5 metre gibi oldukça yüksek bir boyuta sahiptir. İncelenen bu bulgular tahmini olacak II. Midridat zamanında yapıldığını güçlendirmektedir.

Kale sınırlarında geçmişin sayfalarından kral kaya mezarı da vardır. Üçgen formunda bulunan mezarın her bir noktasında kabartmalı taşlar mevcuttur.

Kaleye girişte göreceğiniz üzere kaleyi kaplayan yüksek sarmaşıklar bulunmaktadır. Yeşilin kaleyi sardığı bu görüntü adeta sizi geçmiş zamanlara götürecektir.

 3- Ordu’nun En Güzel İlçesi Neresi? Ordu Gezi Rehberi için Kesin Olarak Hangi İlçeye Gitmeli?

Ordu’da gezilecek yerler arasında en güzel ilçe olarak bir alan belirtmek oldukça zordur. İl kendi içerisinde hem doğal hem de tarihi güzellikleri ile farklı yapılara sahiptir.

Doğal güzellikleri için birden fazla ilçeyi gezebildiğiniz gibi aynı zamanda tarihi güzellikler için de çeşitli ilçelerde kalıntılar bulunmaktadır.

Eğer tatiliniz kısa süreliyse ve bu yüzden Ordu’nun en güzel ilçesi arayışındaysanız, burada tatil amacınıza göre bir tercihte bulunmanız gerekebilir.

Sizin için Ordu gezi rehberi tarihi açıdan değerliyse rotanızı listede yer alan tarihi ilçelere göre ayarlayabilirsiniz. Doğal güzelliklerde de aynı durum geçerli olmaktadır.

4- Ordu’da Merkezde Gezilecek Yerler Ücretli mi?

Ordu gezi rehberi araştırmanızda listede yer alan mekanların ücretli olup olmadığına dikkat etmelisiniz.

Genel olarak doğal gezilecek alanlarında girişler ücretsiz olmakla birlikte ücret de talep edilebilmektedir. Ancak genel anlamda uygun fiyatları ile göze çarpmaktadır.

Tarihi alanlarına girişler genelde ücretli olarak bulunur. Bu durum müze kapsamında yer aldığı için çoğu şehirde geçerlidir.

Fakat bilmelisiniz ki Ordu gezi rehberi rotası bütçenizi zorlamayacak şekilde bulunur. Şehrin de genel olarak uygun fiyatlı hizmet veren lokasyonları bulunduğundan rahat edebilirsiniz.

5- Ordu Neyi ile Meşhur? Ordu’da Ne Yenir? Damağınızı Şenlendirecek Ordu Mutfağı!

Orduda gezilecek yerler kadar en az yemeniz gerekenler hakkında bilgi sahibi olmalısınız.

Bir şehri tanımak, doğal ve tarihi güzelliklerini ziyaret etmek kadar mutfağına da misafir olmakla mümkündür.

Bu yüzden Ordu’da gezilecek yerler arasına yemeğini yiyeceğiniz en güzel mekanları da ekleyebilirsiniz. Uğradığınız mekanlarda Ordu’ya özel:

Soslu Patlıcan,Kabak Kayganası,Pancar Diblesi,Sakarca Mıhlaması,Mısırlı Yarma Aş,Pazı Mücveri,Taze Bezelye Kayganası yemelisiniz.

6- Ordu’da Nerede Kalınır? Ordu’da Konaklayabileceğiniz Alanlar ve Konaklama Seçenekleri

Ordu gezilecek yerler rotasında nereye seçtiğinize bağlı olarak konaklama rotanız da değişiklik gösterecektir. Boztepe ya da Çambaşı Yaylası kendi içerisinde konaklama alanlarına sahiptir.

Fakat Ordu gezi rehberi içindeki her rota buna uygun olarak düzenlenmemiştir. Burada konaklama esnasında talep ettiğiniz rahatlığa göre seçimde bulunabilirsiniz.

Şayet amacınız doğayla iç içe bir tatil geçirmek ise kamp ya da bungalov evleri tercih edebilirsiniz. Kendinize ait kamp malzemeleriniz ile özellikle yaylalarda rahat kalabilirsiniz.

Bunun yanı sıra otel rahatlığı ve hizmeti talep edenlere de verilebilecek bazı öneriler mevcuttur. İşte Ordu gezilecek yerler tamamlandıktan sonra konaklayabileceğiniz yerlerin listesi!

A- Radisson Blu Hotel

Ordu merkezde kalmak istiyorsanız, deneyebileceğiniz ilk adresler arasında Radisson Blu Hotel bulunuyor. Hotel mutfağında hem yerel hem de dünya mutfağından sizlere yemekler sunuyor.

Hotel içinde ücretsiz internet ve otopark seçeneklerini elde ediyorsunuz. Kaldığınız süre zarfında spa ve toplantı odalarını da kullanım imkânınız bulunuyor.

Merkezde yer alması Ordu gezilecek yerler konusunda sizlere kolay ulaşım imkânı da sunabiliyor.

B- Anemon Ordu Otel

Denize karşı bir odada kalarak huzurlu güne uyanmak mı istiyorsunuz? O zaman mutlaka Anemon Ordu Otel içinden bir oda kiralamalısınız.

Deniz manzarası ile diğer otellere nazaran avantaj elde eden otel, şehir merkezine yürüyüş mesafesinde yer almaktadır.

Oldukça konforlu ve lüks bir ortam sunan otel aynı zamanda odaya ücretsiz bir şekilde kahve ve çay servisi de sunuyor. Kahvaltıları da kendini tercih edenleri memnun edecek zenginlikte bulunmaktadır.

C- Sonerbey Otel Ordu

Ekstra lüks ve pahalı fiyat istemeyen, daha minimal bir ortam arayışında olanlar Sonerbey Otel Ordu tercihini değerlendirebilir.

Merkezde bulunmasıyla birlikte şehre dair belirli parçalarıyla kişilere hizmet sunmaya devam ediyor.

Güler yüzlü personeli ile uygun fiyatları kişilerin memnuniyetini arttıran durumlar arasındadır. Orduda gezilecek yerler kapsamında konaklama ihtiyacınızı burada giderebilirsiniz.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!