featured

Orta Kulak İltihabına Ne İyi Gelir | Bebeklerde ve Yetişkinlerde Orta Kulak İltihabı Belirtileri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orta kulak iltihabına ne iyi gelir? Kış aylarının en sık görülen hastalıklarından biri olan orta kulak iltihabı çoğunlukla fark edilememektedir. Bu sebeple hastalığı geçiren kişiler için daha riskli boyutlara ulaşabilmektedir. Tatsız semptomları ile yaşam kalitesini bir hayli düşüren orta kulak iltihabı, fark edildiği andan itibaren bir doktora başvurulmalıdır. Peki, orta kulak iltihabına ne iyi gelir? Bebeklerde ve yetişkinlerde orta kulak iltihabı nasıl geçer? Orta kulak iltihabı nasıl geçer evde çözüm önerileri nelerdir? İşte, yanıtlar…

Orta Kulak İltihabına Ne İyi Gelir? Orta Kulak İltihabı Nedir?

Orta kulak iltihabına ne iyi gelir? Orta kulak iltihabına tıp literatüründe otitis media verilmektedir. Orta kulak, kulak zarının arkasında yer alan sesi ve titreşimleri duyabilmeyi sağlayan ince ve kısa bir kemiktir. Bu kulak odacığında meydana gelen iltihaplanmalar bazı semptomlarla kendini belli edebilmektedir.

Orta kulak iltihabına ne iyi gelir? Bazı nedenlerden dolayı ortaya çıkan bu durum, bazen kendiliğinden iyileşebilir. Ancak hastalık şiddetlendiğinde ve semptomlar artış gösterecektir. Bu nedenle hastalığın ilerleyen süreçte ağır hasarlar yaratmaması adına tedavisinin yapılması önerilmektedir.

1- Orta Kulak İltihabını Ne Tetikler? Orta Kulak İltihabı Neden Olur?

Orta kulak iltihabına ne iyi gelir? Orta kulak iltihabı neden olur konusunda onlarca farklı neden gösterilebilecektir. Ancak genel olarak bu iltihabı tetikleyen bir bakteri ya da virüs olacaktır. Genel olarak orta kulak iltihabının diş ağrısı, soğuk algınlığı ya da nezlenin hemen akabinde gerçekleştiği bilinmektedir. Orta kulak iltihabının nedenleri şu şekilde gösterilebilecektir;

Östaki borusunda soğuk algınlığı ya da solunum yolu hastalıklarına bağlı şişkinliğin oluşması,Geniz eti büyümesi,Östaki borusunun bebek ve çocuklarda daha kısa olması,Orta kulakta mukus oluşması,Çocuklarda adenoidlerin daha büyük olmasıdır.

2- Orta Kulak İltihabı Belirtisi Nelerdir? Yetişkinlerde ve Bebeklerde Orta Kulak İltihabı Belirtileri

Orta kulak iltihabına ne iyi gelir? Bebeklerde ve yetişkinlerde orta kulak iltihabı belirtileri aynıdır. Bu hastalık söz konusu olduğunda şüphesiz ağır bir şekilde kulak ağrısı görülmektedir. Özellikle akut dönemde kulak ağrıları sık ve şiddetli bir şekilde görülmektedir. İlerleyen süreçte bu ağrıya, ateş ve işitmede azalma eşlik edebilecektir.

Orta kulak iltihabına ne iyi gelir? Bakteriler nedeniyle oluşan bu iltihap sonrasında hastanın kulak zarında mukus oluşumuna bağlı, şişlik oluşmaktadır. Kulak zarındaki bu gerilme ve şişlik kişilerin ağrısının git gide artmasına neden olacaktır. Bebek ve çocuklar bu ağrıyı sözel olarak ifade edemediğinden uykusuzluk, huzursuzluk ve ağlama gibi belirtilerde meydana gelebilecektir.

Orta kulak iltihabına ne iyi gelir? Bu iltihap nedeniyle zaman içerisinde kulak zarında delinme ya da kanlı kulak zarı iltihabı oluşabilecektir. Orta kulak iltihabı kısa sürede gelişerek, hızlı bir şekilde iyileşirse akıt orta kulak iltihabı adını alır. Sık ve uzun süreli görüldüğünde ise hastalığın kronik olduğu söylenebilecektir.

3- Kulakta İltihap Olduğu Nasıl Anlaşılır? Orta Kulak İltihabı Tehlikeli mi?

Orta kulak iltihabına ne iyi gelir? Orta kulak iltihabına neyin iyi geleceğinin araştırılmadan önce, hastalığın kesin ve net olarak tanılanması gereklidir. Kulakta iltihap olduğu nasıl anlaşılır? Orta kulak iltihabı otoskop ile kulağa bakılması ile tanılanabilecektir. Orta kulak iltihabı tedavi edildiği ve ilerlemediği takdirde tehlikeli bir hastalık değildir.

4- Orta Kulak İltihabı Nelere Yol Açar? Orta Kulak İltihabı Geçmiyor Ne Yapmalıyım?

Orta kulak iltihabına ne iyi gelir? Orta kulak iltihabı geçmiyor diyenlerin hemen hemen hepsi, doğal yöntemler ve tedavi türlerine yönelmektedir. Özellikle kronikleşen kulak iltihabı giderilmediği takdirde kulak zarında delinme ortaya çıkabilir. Buda kulağın geri dönüşümü mümkün olmayan işitme kaybı yaşamasına neden olabilecektir.

YouTube video

Orta kulak iltihabı ortaya çıktığında öncelikle bir doktora başvurulması ve tıbbi tedavinin tercih edilmesi gereklidir. Tıbbi tedavi öncesinde bitkisel tedaviyi tercih etmek diğer hastalıklara davetiye çıkarılmasına neden olabilir.

5- Orta Kulak İltihabı Nasıl Geçer? Orta Kulak İltihabı Tedavisi Nasıldır?

Orta kulak iltihabına ne iyi gelir? Orta kulak iltihabı tedavisi için yalnızca antibiyotik kullanımı yeterli olacaktır. Düzenli ve etkili bir antibiyotik kullanıldığında iltihap kurutularak, kulak zarındaki aşırı şişliğin normale döndürülmesi mümkün olabilir. Düzenli ilaç kullanımı sonrasında kulakta ağrı, ateş ve duyma azlığı ortadan kalkacaktır.

6- Orta Kulak İltihabı Antibiyotik İsimleri Nelerdir? Orta Kulak İltihabında Antibiyotik Şart mı?

Orta kulak iltihabına ne iyi gelir? tedavisinde ağırlıklı olarak benzer antibiyotikler kullanılmaktadır. İltihap söz konusu olduğundan antibiyotik kullanımının şart olduğu bilinmelidir. Aksi takdirde kulaktaki iltihabın kurutulması ve semptomların iyileştirilmesi söz konusu olamayacaktır. Orta kulak iltihabına ne iyi gelir? Orta kulak iltihabı antibiyotik isimleri genellikle şu şekildedir;

Ofkozin,Dksef,Ultracef,Dnadron,Amoklavin,Augmentin,Cipro,Sipragut,Prefix şeklindedir.

Kulak iltihabına iyi gelen ilaçlar, yalnızca doktor tarafından reçete edilmesi sonrasında kullanılmalıdır. Aksi takdirde ilaçların olası yan etkisi ile karşılaşılması söz konusu olabilir. Sipragut kulak damlası nedir bilgi almak için tıklayınız. 

7- Orta Kulak İltihabı Antibiyotikle Kaç Günde Geçer? Orta Kulak İltihabı Kendiliğinden Geçer mi?

Orta kulak iltihabına ne iyi gelir? Eğer ilaç kullanımı söz konusu ise ortalama bir hafta içerisinde orta kulak iltihabı tedavi edilebilecektir. Hastalık akut ise çoğunlukla tedavi edilmesine gerek kalmadan iyileşme görülebilecektir. Ancak hastalığın fark edilmesinden hemen sonra, tedavi sürecine başlanması önerilmektedir.

8- Orta Kulak İltihabı Evde Nasıl Geçer? Orta Kulak İltihabına Ne İyi Gelir?

Orta kulak iltihabına ne iyi gelir? Orta kulak iltihabı bitkisel tedavi Saraçoğlu tarafından da önerilmektedir. Orta kulak iltihabı sebebiyle başlayan ağrı ve hassasiyete karşı sıcak uygulama önerilmektedir.

Bunun yanı sıra soğan suyu, zeytinyağı ve doğal susam yağının da iltihaplanmalarda kulağa damlatılması önerilmektedir. Orta kulak iltihabına ne iyi gelir ve orta kulak iltihabı evde nasıl geçer konusunda şu önerilerde bulunulmaktadır;

Çene hareketleri ve hafif kulak masajının ağrıyı dindireceği düşünülmektedir.C vitamininden zengin turunçgil, kivi, çilek gibi meyvelerin bol miktarda tüketilmesi iyileşmeyi hızlandıracaktır.Tuzun ısıtılıp, bir çorabın içine konularak 7-8 kez kulağa tatbik edilmesi önerilmektedir.Papatya, adaçayı ve ıhlamur gibi çayların iltihap kurutucu özelliği bulunduğu bilindiğinden, tüketimi önerilmektedir.Bebeklerde orta kulak iltihabı söz konusu ise annelerin, bebeklerin kulağına anne sütü damlatması önerilmektedir. Çünkü anne sütü antimikrobiyal ajanlar açısından zengindir.Orta kulak iltihabına sakız çiğnemek iyi gelir mi? Yapılan bir araştırmaya göre düzenli sakız çiğnemenin orta kulak iltihabı oluşumunu önlediği sonucuna ulaşılmıştır.

Orta kulak iltihabına ne iyi gelir? Orta kulak iltihabının giderilmesi için önerilen bu doğal yöntemler doktora danışılmadan özellikle çocuk ve bebeklerde uygulanmamalıdır. Aksi takdirde istenmeyen sonuçların elde edilmesi söz konusu olabilir. Kulak temizliği nasıl yapılır bilmiyorsanız, bu yazıya göz atabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!