featured

Oryalle Saç Rengi Nasıl Açılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadınlar, ufacık bir streslendiğinde ya da canı sıkıldığında çareyi ya alışveriş yapmakta ya da saç rengini değiştirmekte buluyor. Bir anlık hata yaparak saçlarınızı koyu renk yaptınız, fakat çevreniz size bu saç renginin size uyum sağlamadığını söyledi. Yaptıkları tüm yorumlar sizin canınızı epeyce sıktı. Ve saç renginizi açmanız gerektiğini düşündünüz. Bunun için size lazım olan tek şey oryal dir. Peki Oryalle Saç Rengi Nasıl Açılır?

Oryalle Saç Neden Açılır?

Oryal, saçlarınızın renginin açılmasına katkı sağlayan kimyevi bir maddedir. Kimyasal içeriği fazla olduğu için saçlara fazla uygulandığı takdirde zarar verebilir. Oryal uygulanan saç, incelebilir ve keratin kaybedebilir. Saç renginizi açtıktan sonra, mutlaka saçlarınıza bakım yaptırmalısınız. Unutulmaması gereken diğer bir nokta ise, oryalle saç açmadan önce saçlarınızın kirli olduğuna dikkat etmeniz gerekir.Temiz saça oryal işlemi uygulamak doğru değildir. Eğer yapma imkanınız var ise, saç renginizi açmadan 2 veya 3 gün önce saçlarınıza doğal yağlar ile bakım yapmanız sizin faydanıza olacaktır.

Oryalle Saç Açma İşlemi İçin Malzemeler

Havlu
Eldiven
Boş bir kab
Fırça
İnce Uçlu Tarak
Oksidan Kremi
Klips Tokalar
Toz Oryal

Oryalle Saç Rengi Nasıl Açılır, Oksidan

Oryalle Saç Açma İşlemi Uygulanışı 

Koyu bir saç renginiz var ise, oksidan kremi numaranız 9 olmalıdır. Eğer daha açık ise 7 numara oksidan kremi işinize yarayacaktır. Saçlarınıza oryal uygulayacaksanız eğer ellerinize mutlaka eldiven giyiniz. Oksidan kremini boş kaba döktükten sonra üzerine toz haldeki oryali ilave ediniz. Sonrasında iyice karıştırın. Oryalin elbisenize bulaşmasını önlemek için omzunuza klips toka yardımıyla havluyu sabitleyin. Kimyasal bir madde olduğundan olayı vücudunuzun herhangi bir yerine temasından kaçınınız.
Saçlarınızın uç kısmı, dip kısımlarına göre daha kolay açılmaktadır. Bundan dolayı oryalle saç açma işlemine saç uçlarınız dan başladığınız takdirde daha güzel bir saç rengi elde etmiş olacaksınız. İşlemi uygularken saçın tamamına birden değilde, tutam tutam ayırarak uygulamanız gerekir. Eğer saçlarınıza daha önce boya işlemi uygulandıysa saçlarınızın rengi 15-20 dakika içerisinde açılacaktır.
Saç renginizde açılma başladıysa saç derinize dokunmadan saç diplerinize sürmeye çalışın. Kokusundan zarar görmemek için ise, geniş ve açık havalı bir odada uygulama işlemini gerçekleştirin. Oryalin saçlarınızda kalma süresi en fazla 30 dakika olsun. Saçlarınızda ne kadar fazla kalırsa saçınızın yanma ve kopma ihtimali o kadar fazla artacaktır.
Saçlarınız yeteri kadar açıldığında, ılık su ile durulayın ve saçlarınızda oryal kalmadığından emin olun. Saçınıza uygun olan şampuan ve kremle iyice arındırın.
BAKINIZ: Beyaz Tenliler İçin Makyaj Önerileri

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!