featured

Oto Yedek Parça Satış Yeri Aloparca.com

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aracınız için yedek parçaya ihtiyacınız var ama bu ihtiyacınızı en doğru ve uygun şekilde nasıl karşılayacağınızı bilmiyor musunuz? Piyasa araştırması yaparken birçok yan sanayi ürün ve tedarikçiler karşınıza çıkıyor ve sizi kararsızlığa mı sürüklüyor? Bu kararsızlıklardan sizi kurtarmak adına sizlere bazı bilgiler sunmak isteriz.

“Yedek Parça Nedir?” “Orijinal ve Muadil Yedek Parça Arasındaki Farklar Nelerdir?”

Yedek parça, aracın bakım sırasında veya kaza sonrası gibi gerekli durumlarda üretim sırasındaki parçası yerine aynı özelliklerdeki benzer bir parçanın takılmasıdır. Yedek parçalar, orijinal veya muadil yedek parçalar şeklinde ikiye ayrılırlar.

Orijinal yedek parçalar, otomobil firmasının anlaştığı yan firmalar veya kendi üretimi ile marka logoları ve özel kutulama işlemleri ile üretilen parçalardır. Bu sayede üretim kısmında herhangi bir aksaklık yaşandığı takdirde yedek parçalar ile üretim sekteye uğramaz ve zaman kaybı yaşanmasının önüne geçilir. Fazla yedek parçalar veya firmanın ön gördüğü şekilde üretim miktarının bir kısmı otomobil servis pazarına iletilir.

Muadil yedek parçalar ise yine aynı şekilde orijinal ürünlerdir. Belirli firmaların, orijinal parçalar ile aynı özelliklere sahip şekilde ürettiği parçalardır. Bu ürünler logo veya ekstra özel kutulama masrafına sahip olmadığı için orijinal yedek parçalara göre daha uygun fiyatlı satışa sunulmaktadır. Yine aynı kalitede ve aynı performans kapasitesine sahip ürünlerdir.

Alacağınız ürünün orijinal veya muadil parça olup olmadığını nasıl anlayabilirsiniz kısmında devreye OEM ve saşi numaraları devreye girmektedir.

OEM Kodu Nedir? Şasi Numaralarından Sorgulama Nasıl Yapılır?

Her orijinal veya muadil ürünün kendine ait bir OEM kodu bulunur. Aynı zamanda tüm araçların kendine ait bir şasi numarası bulunmaktadır. Bu her iki numarayı veya kodu internet üzerinden sorgulatarak ürünün doğruluğundan ve arabanıza uygun olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Yedek Parçalara Nasıl Erişebilirim?

Aloparca.com bu noktada yedek parça arayanların imdadına yetişmektedir. Sunduğu orijinal yedek parça, aksesuarlar ve motor yağı gibi geniş ürün portföyü ile aracınıza ait tüm parçaları tek bir adresten bulabilirsiniz. Online yedek parça alışverişinizi aloparca.com adresi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!