featured

Oyuncak Bebeklerle Oynamanın Faydaları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oyuncak bebek her kız çocuğunun sahip olduğu ilk oyuncaktır. Görünüm olarak insan vücudu ve özellikleri göz önüne alınarak yapılsa da ebeveynler olarak eğitici olmadıklarını düşünebiliriz. Oysaki yapılan araştırmalar sonucunda oyuncak bebekle oynamanın birçok faydası olduğu ortaya çıkmıştır. Peki Oyuncak Bebeklerle Oynamanın Faydaları Nelerdir?

Özellikle 0-5 yaş grubu için eğitici oyuncaklar almak oldukça önemli. Ancak anne ve babalar bu konuda çekimser olabiliyorlar. Bunun nedenleri arasında;

Oyuncağın eğitici olup olmadığını bilmemek.Çocuk sağlığına zarar verip vermeyeceğinden emin olmamak.Alınan oyuncağın beğenileceği konusunda endişe duymak.Bütçeyi zorlamadan iyi bir oyuncak nasıl alınır, sorusunun yanıtını net bir şekilde vermemek.

Ebeveyn olunca birçok şeyi düşünmemiz gerekiyor. Bu düşüncelerin ilk sıralarında ise sağlık ardında da eğitim geliyor. Sağlık konusu için öncelikle anne sütü ardından ek gıda ve doktor kontrollerine dikkat ederek ardından da sağlıklı besinler tercih ederek içimizi rahatlatabiliyoruz. Eğitim için de iyi bir okul ve öğretmen tercih edip işimizi sağlama almayı seviyoruz.

Ancak evde olduğumuz zamanlarda çocuklarımıza neler öğretebiliriz ve bu süreci nasıl kaliteli olarak geçirebiliriz diye düşünüp zorlanabiliyoruz. Bu nedenle otoys.com.tr gibi firmaları tercih edip kaliteli ve eğitici oyuncaklar almaya çalışıyoruz. Elbette bu oyuncaklar arasında bebekler de yer alıyor.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz şıkların yanıtlarına ve daha fazlasına ulaşmak için okumaya devam edebilirsiniz. Öncelikle Cardiff üniversitesi tarafından yapılmış olan oyuncak bebeklerle oynamanın faydaları araştırmasının sonuçlarını açıklayalım.

Oyuncak Bebekler Sosyal Beceri ve Yaratıcılığı Arttırıyor!

Oyuncak bebekler için yapılan nöro bilimin kullanıldığı ilk bilimsel araştırma sonucunda sosyal beceriyi ve yaratıcılığı arttırdığı ortaya çıktı! Bu bilimsel araştırmada kullanılan oyuncak bebek Barbie oyun evi ve sevimli hayvan dostları setleri idi. Eğer bu oyuncaklara yakından bakmak isterseniz bu siteye https://www.otoys.com.tr göz atabilirsiniz. Otoys oyuncak çeşitleri arasında yüzlerce Barbie seti ve oyuncak bebek bulmak mümkün.

Bu bilimsel deney ile oyuncak bebek konusunda içimiz bir hâyli rahatlasa da biz araştırmacı ve eğitime düşkün ebeveynler olarak daha birçok konuda faydaları olduğundan eminiz. Bu faydalar arasında yer alanlar ise aşağıda listelenmiştir.

Hayal gücünü geliştiriyor.Empati kurmayı öğretiyor.Tuvalet eğitimine destek veriyor.Organlar hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlıyor.Arkadaşlığı öğretiyor. Daha yüzlerce neden yazabiliriz. Ancak en önemlilerini belirtmek istedik.

1- Hayal Gücünü Arttırıyor

Bir çocuğa oyuncak bebek vererek hayal gücünü arttırmak çok kolay. Hem eğlenceli hem de eğitici bir aktivite için bir senaryo hazırlayabilirsiniz. Ardından bu senaryoya da onun dâhil olmasını sağlayabilirsiniz. Bu gibi senaryolar çocukların korkularını da yenmelerini sağlıyor. İşte bir fayda daha! Örneğin; karanlıktan korkan bir çocuk için oyuncak bebeğinin karanlıktan korktuğunu ve ona yardım etmek için ne yapmak gerektiğini sorun.

İşte bu güzel sorunun cevabı için düşünmeye ve hayal kurmaya başlayacaktır. Bununla birlikte karanlıktan neden korktuğunu da size yansıtacaktır. Sonuç olarak hem korkuyu yok edecek hem de her şeyin bir çözümü olduğunu anlatmış olacaksınız.

2- Empati Kurmayı Öğretiyor

Çocuklar oldukça zeki ve büyük bir duygusal zekâya sahipler. Ancak bazen bizi anlamayabiliyorlar. Bu gibi zamanlarda onlara kendimizi ifade etmek oldukça zor oluyor. Bu zorluğu yenmek adına çocuğunuzun size yapmış olduğu yanlış davranışı oyuncak bebekle oynayarak anlatabilirsiniz.

Örneğin, başım ağrıyor dediğinizde bunu anlamaması oldukça normal. Çünkü hiç baş ağrısı çekmemiş olabilir. Yapmanız gereken bebeğin başının ağrıdığını söyleyip ne yapması gerektiğini sormaktır. Ardından ona birinin başı ağrıyınca sessiz olunması gerektiğini ve o kişinin dinlemesinin iyi geleceği gibi şeyleri ona anlatabilirsiniz.

3- Tuvalet Eğitimine Destek Veriyor

Özellikle annelerin tuvalet eğitimi tamamlanması ardından bir “oh” çekmesi için oyuncak bebek alabilirsiniz. Altını ıslatan oyuncak bebekler de son zamanlarda oldukça popüler üstelik. Oyuncak bebeğin her altını ıslattığında temizlemesinin ne kadar zor olduğunu ve çok kötü koktuğunu belirtin. Bunu yaparken de üzgün yüz ifadeleri kullanmayı unutmayın. Böylece hem empati kuracak hem de tuvalete gitmenin hiç de zor olmadığını anlamayacaktır.

4- Organlar Hakkında Bilgi Sahibi Olmalarını Sağlıyor

Çocuklarımıza öğreteceğimiz ilk biyoloji dersi organlarımız oluyor. Oyuncak bebeği elinize alıp kolu, bacağı, ağzı ve burnu diye anlatırken hangi işleve sahip olduklarını da belirtebilirsiniz. Bu ilgisini çekecektir. Hatta bunu yaparken ayaklarımız olmasa ne yapardık gibi sorular sorup engelli dostlarımızın neler yaşadıklarını anlamalarını sağlayabilirsiniz. Duyarlı bir gençlik için eğitim vermek ve empati kurmayı öğretmek oldukça önemli.

5- Arkadaşlığı Öğretiyor

Günümüzde eve kapanan ve teknolojik aletlerin ellerinden düşmediğini gördüğümüz sevgili çocuklarımıza arkadaşlığı da öğretmek gerekiyor. Arkadaşlarla paylaşmanın önemini, sır tutmanın ne olduğunu ve bunun gibi birçok güzel düşünceyi ona anlatabilirsiniz.

Sonuç olarak oyuncak bebeklerle oynamanın faydalarından bahsettik ve ne kadar çok olduğunu da bir kez daha öğrenmiş olduk. Eğitici olduğundan emin olduğumuz için yazımızın başında yer alan listeyi de cevaplayalım hemen. Oyuncak bebeklerin sağlığa zararı olmadığını düşünüyoruz. Bunun için daha önce belirttiğimiz gibi Otoys oyuncak mağazası gibi kaliteli yerleri tercih etmeniz oldukça önemli.

Alınan oyuncağın beğenileceğinden net olarak emin olmak için https://www.otoys.com.tr sitesine girip hangisini alma konusunda karar veremediğinizi belirtin. Tercihi hız bir şekilde yapacaktır. Böylece mağazaya gitmenize gerek kalmayacak ve zamandan da tasarruf etmiş olacaksınız.

Bütçe konusu da elbette çok önemli. Bazı oyuncakların çok pahalı olduklarını biliyoruz. Ancak otoys oyuncakları hem uygun fiyatlı hem de oldukça eğitici. Yapılan kampanya ve sunulan fırsatları da yakalayarak güzel bir indirim kazanabilirsiniz. Bütçeden ve zamandan tasarruf yanında keyifli oyun saatleri geçirmek oldukça kolay.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!