featured

Oyuncak Müzesi Sanal Gezi | Oyuncak Müzesi Nerede Var? Oyuncak Müzesinde Neler Olur?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oyuncak müzesi sanal gezi olanağı sayesinde, dilediğiniz yerden dilediğiniz şekilde birbirinden farklı oyuncakları görme şansı bulabilirsiniz. Çocuk, yaşlı, genç fark etmeksizin hepimiz için oldukça kıymetli olan oyuncaklar son yıllarda oluşturulan pek çok müzede sergileniyor.

Hal böyle olunca, bize de Türkiye’nin birçok ilinde oluşturulan bu müzeleri görmek kalıyor. Özellikle oyuncak müzesi sanal gezi imkanı sunulması ile, yüzlerce hatta milyonlarca kişi evlerinden ya da diğer mekanlar üzerinden bu farklı oyuncakları görme imkanı buldu. Peki nedir bu oyuncak müzesi? Oyuncak müzesi ne zaman kuruldu? İşte yanıtları…

Oyuncak Müzesi Sanal Gezi | Oyuncak Müzesi Kurucusu Kimdir?

Oyuncak müzesi sanal gezi imkanına gelmeden önce, müzenin nasıl kurulduğundan bahsedelim. İlk oyuncak müzesi yazar ve şair olarak bilinen Sunay Akın tarafından oluşturulmuştur. 2005 yılında oluşturulan bu müzede Sunay Akın, oyuncakları genel olarak antikacı ve açık artırmalar üzerinden temin etmiştir.

Oluşturulan bu müzede yaklaşık 4000’ü aşkın oyuncak içeriği yer almaktadır. Şair ve yazar aynı zamanda birçok tiyatro sahnesinde rol almıştır. Bu tiyatro sahnelerinde rol alan ünlü kişilik, kazançlarını biriktirerek bu oyuncakları temin etmiştir. Oyuncak müzesi sanal gezi imkanı ise Pandemi sonrasında ortaya çıkan bir uygulama oldu. Şimdilerde ise büyük ilgi gördüğü için uygulama halen kullanılabilir durumdadır.

1- Oyuncak Müzesi’nde Neler Var?

Oyuncak müzesi sanal gezi nasıl yapılır? Oyuncak müzesinde geçmişten günümüze var olan tüm oyuncak içeriklerine ulaşabilmek mümkündür. Müze içerisinde yapılan gezide tahta atlara, bez bebeklere, teneke otobüslere, plastik bebeklere, metal dikiş makinelerine, topaçlara, pelüş hayvanlara rastlayabilmek oldukça mümkündür. Oyuncak müzesi sanal gezi imkanı ile bu ilginç ve sevimli oyuncakları yakından görmüş gibi hisse kapılabilirsiniz.

2- Oyuncak Müzesi Ne Zaman Açılacak?

Türkiye’nin hemen her yerinde bulunan oyuncak müzesi ne zaman açılacak?  Oyuncak müzeleri Pandemi sürecinde vakaların azalması ve aşılanmanın artması ile birlikte halka açıldı. Buna göre hafta içi 09:00-17:00 hafta sonu ise 10:00-18:30 arasında müzeyi ziyaret edebilirsiniz. Ancak müze her pazartesi günü tamamen kapalıdır.

3- Oyuncak Müzesi Ücreti Ne Kadar?

Oyuncak müzesi ücreti ne kadar? Oyuncak müzesi sanal gezi işlemi sırasında herhangi bir ücret talebi söz konusu değil. Ancak müzedeki oyuncakları yerinde görmek istiyorum derseniz belirli bir ücret vermelisiniz. Oyuncak müzelerine giriş ücreti şehrine göre değişiklik göstermektedir. İlgili müzenin web sitesine giriş yaparak ücret bilgisi alabilirsiniz. Örneğin İstanbul oyuncak müzesine giriş 18 TL olarak belirlenirken; öğrenci, öğretmen, çocuk ve yaşlılar 12 TL olarak giriş ücreti ödüyor.

4- Oyuncak Müzesi Sanal Gezi | Nasıl Oyuncak Müzesi Sanal Tur Yapabilirim?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi oyuncak müzesi sanal gezi imkanı ile bulunduğunuz her yerden internet bağlantısı kullanılarak gezilebiliyor. Bunun için ilgili linkler paylaşılmıştır. Bu linklere giriş yaptığınızda 360 derecelik bir hareketli görüntü ile karşılaşabilirsiniz.

Bu görüntüyü ileri, geri, sağa, sola yaparak var olan tüm oyuncakları yakından inceliyormuş gibi görme fırsatı bulabilirsiniz. Üstelik oyuncak müzesi sanal gezi için ekstra hiçbir ücret talebi de söz konusu olmayacaktır. İşte Türkiye’deki oyuncak müzeleri sanal tur linkleri;

5- İstanbul Oyuncak Müzesi Türü Nedir? İstanbul Oyuncak Müzesi Sanal Gezi

İstanbul oyuncak müzesi bir şair tarafından açılmış olan ilk müze özelliği taşır. İçerisinde çocukların ilgi duyabileceği birçok oyuncak içeriğinin yer aldığı söylenebilir. İstanbul oyuncak müzesi nerede?

YouTube video

İstanbul oyuncak müzesi Kadıköy ilçesinin Göztepe mahallesindedir. İstanbul müzesi sanal gezi imkanından yararlanmak isterseniz; https://istanbuloyuncakmuzesi.com/pages/360-tur linkine tıklayabilirsiniz. İstanbul oyuncak müzesi hakkında bilgi için tıklayınız. 

6- İzmir Oyuncak Müzesi Sanal Gezi

Türkiye’de bulunan oyuncak müzelerinden bir tanesi olan İzmir oyuncak müzesi, 2010 yılında kurulmuştur. Konak ilçesinde bulunan bu oyuncak müzesi sanal gezi ile de gezilebilecektir. Bu müzede ilk gerçek saçlı bebek, Micky fare, Laterna Magina gibi birçok oyuncak içeriği yer almaktadır.

Bu oyuncak müzesi her gün 09:00-17:00 aralığında ziyaret edilebilir. Müzede tam bilet 6 TL iken, indirimli bilet 4 TL’dir. Ümran Baradan oyuncak müzesi adı verilen bu müze; https://mekan360.com/sanaltur_umran-baradan-oyun-ve-oyuncak-muzesi_2960.html adlı link üzerinden ziyaret edilebilecektir.

İzmir’in birde Urla ilçesinde oyuncak müzesi yer almaktadır. Urla ilçesindeki Musa Baran müzesi ise 09:00-17:00 aralığında gezilebilecektir. Bu müzeye giriş için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Ancak Urla’daki oyuncak müzesi sanal gezi imkanı bulunmamaktadır.

7- Oyuncak Müzesi Ankara | Ankara Oyuncak Müzesi Sanal Gezi

Oyuncak müzesi Ankara ilinde, Ankara Üniversitesine bağlı olarak oluşturulmuştur.  Bu müzede diğer müzelerden farklı olarak arkeolojik kazı çalışmalarında bulunan oyuncaklarda yer almaktadır. 3 yaş üzeri herkesin yalnızca 2 TL ye giriş yapabildiği bu müze, engelliler, şehit ve gazilere ise tamamen ücretsizdir. Ankara oyuncak müzesi sanal gezi linki ise şu şekildedir;

https://mekan360.com/sanaltur_ankara-universitesi-oyuncak-muzesi_3065.html

8- Oyuncak Müzesi Gaziantep | Gaziantep Oyuncak Müzesi Sanal Gezi

Oyuncak müzesi Gaziantep ilinde de bulunmaktadır. 600 farklı oyuncağın yer aldığı bu müze kendi içerisinde Dünya Çocukları gibi farklı konseptlere ayrılmaktadır. Özellikle bu konseptte çocukların giydiği yöresel kıyafetlerde sergilenmektedir. Şahinbey ilçesinde bulunan bu müzeyi görmek isteyenler 1 TL giriş ücreti ödüyor. Gaziantep oyuncak müzesi sanal gezi imkanı şu an için bulunmamaktadır.

9- Oyuncak Müzesi Antalya | Antalya Oyuncak Müzesi Sanal Gezi

Oyuncak müzesi Antalya ilinde yer almakta ve görücüleri ile buluşmaktadır. Haftanın Pazartesi günü hariç her günü açık olan bu müze Türkiye’nin en büyük 3. Oyuncak müzesidir. Antalya Kaleiçi Yat Limanı yanında bulunan bu müze tam bilet 10 TL, indirimli bilet 5 TL olarak ücretlendirilmiştir. Ancak Antalya oyuncak müzesi sanal gezi ile şu anda görüntülenememektedir. Oyuncak bebekle oynamanın faydaları yazımızı okumak için tıklayınız. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!