featured

Özgüven Geliştirme Yolları | 5 Adımda Özgüven Yükseltme Teknikleri Nelerdir? Özgüven Arttırma Egzersizleri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özgüven geliştirme yolları ve özgüven arttırma egzersizleri sıklıkla merak edilen konular arasında geliyor. Özgüven yükseltme teknikleri ile toplum içinde daha fazla ön plana çıkabilir misiniz? Özgüven yükseltme teknikleri kullanarak sosyal hayatta ve iş hayatında nasıl fark yaratabilirsiniz? Özgüven geliştirme yolları hayatınıza yeni bir sayfa açacak. Hazırsanız başlayalım!

Özgüven Geliştirme Yolları Nelerdir? 

Özgüven geliştirme yolları aramayan insanlar genellikle özgüvenlerini rahatlıkla ifade edebilirler. Çünkü kendilerine inanıyorlar ve ne yaptıklarını biliyorlar. Ancak onları özgüvenli kılan sadece sahip oldukları başarıları değil, başından itibaren kendilerine olan güvenleri. Hedeflerinize ulaşmanıza kendinizden başka kimse engel olamaz! Şimdi kendinizden şüphe duymanın önündeki engelleri kaldırmanın zamanı geldi. 5 adımda özgüven geliştirme yolları nelerdir hep birlikte bakalım…

1- Özgüven Geliştirme Yolları Nelerdir | İlk Adım Özgüven Nedir Öğrenmek Gerekli !

Özgüven geliştirme yolları araştırmasına başladığınzda ilk başta özgüven nedir sorusunun cevabını biliyor olmanız gerekiyor. Özgüven dediğimizde, kişinin kendini anladığı ve kendi analizini yapabileceği anlamına çıkıyoruz. Aslında özgüven, kişinin kendisiyle uyum içinde anlaşması anlamına gelir. Özgüven, kendinizden başka insanların olumsuz duygu ve düşüncelerinin size rehberlik etmesine izin vermemektir.

Özgüven etkinlikleri herkes için önemlidir. Çünkü özgüveniniz size daha büyük katkı sağlayacak ve böylece hayatınızı daha iyi ve daha mutlu hale getirecektir. Aslında, istediğinizi yapmak için gerekli çabayı bile özgüven sahibi değilseniz gösteremezsiniz. Kendinizi iyi tanır ve özgüvene sahip olursanız, hayattaki önemli veya önemsiz her durumda doğru adımları atarsınız. Bu noktada kendinize olan güveninizi geliştirebileceğinizi ve güçlendirebileceğinizi unutmamalısınız…

2- Özgüven Eksikliği Sebepleri Nelerdir Sizde Hangisi Var Tespit Etmeli !

Özgüven eksikliği sebepleri arasında en başta aile sorunları ve ebeveyn davranışları vardır. Ebeveynlerinin ayrı olduğu veya sık sık tartıştığı ve sorunlarla karşılaştığı ailelerin çocuklarında öz saygı eksikliği sıklıkla görülür. Her şeyden önce, ailelerin kendine güven, özgüven beslemesi ve en önemlisi çocuklarına neler yapabileceklerinin farkına varmaları ve onlara inanmaları gerekir.

Özgüven eksikliğine katkıda bulunan faktörlerden biri, kişinin çok uzun süren olumsuzluklara çok bağlı kalmasıdır. Belli bir dersten beklenen notları alamama veya sevilen biri tarafından reddedilmesi gibi nedenler, kişinin hemen umudunu yitirmesine ve dolayısıyla özgüvenini kaybetmesine neden olacaktır. 

3- Özgüven Geliştirme Kitapları Okumak Özgüven Kazanmanın İlk Yollarından Biri!

Özgüven geliştirme yolları içerisinde görülen özgüven geliştirme kitapları tartışmaya açık bir konudur. Bu nedenle insanlar çeşitli özgüven kitaplarından destek almayı düşünürler. Bazı insanlar, başkalarında özgüven oluşturmak için kendi deneyimlerini yazarlar. Bizim görevimiz ise onları faydalı bir şekilde kullanmaktır. Tıpkı genel kişisel gelişim kitapları gibi özgüven eksikliği kitapları da güven problemi yaşayan kişilere yardımcı olabilecek tüm bu kitaplar teorik bilgiler içermektedir. Bu teorik bilgileri edindiğinizde ve uygulamaya koyduğunuzda bu kitaplardan fazlasıyla yararlanabilirsiniz.

4- En İyi Özgüven Geliştirme Kitapları Kitaplıkta Toz Tutmamalı!

Özgüven geliştirme kitapları son günlerde fazlasıyla tercih ediliyor. Yazarların özellikle kendi deneyimleri üzerine yazdıkları kitapları, popüler kültürün etkisiyle günümüzde daha çok tercih ediliyor. İşte onlardan bazıları…

A) Özgüven Kazanma Yolları 1 | Özgüven Kazanma Yolları 2

Bu kitapta sağlanan bilgiler iki kitap olarak yayınlanmıştır: Test Edilmiş Güven Kazanma Yöntemleri 1 ve Güven Kazanma Yöntemi 2. Bu kitabın içeriği sadece güven kazanmakla ilgili değil. Kişisel gelişim için gerekli olan birçok iletişim becerisini derinlemesine anlamanızı sağlayacaktır.

B) Özgüven

Özgüven geliştirme yolları arasında sayılan, Matthew McKay ve Patrick Fanning’in yazdığı bu kitapta insanlar özgüvenin göz ardı edilemeyecek bir nitelik olduğunu söylüyorlar. İnanç, bu kitapta yaşamın özüdür. Bilinçte özel bir konuma sahip bir kişinin, diğer canlılarla karşılaştırıldığında özgüven olmadan başarıya ulaşamayacağı açıkça belirtilmektedir.

C) 30 Adımda Özgüven

Sam Horn tarafından yazılan kitabın adı “Otuz Adım Güven” ve yapısı diğer kitaplardan biraz farklı. Yazar size adım adım nasıl yapılacağını gösteriyor. Yazarın belirlediği yolu izler ve bu kitaptaki bilgileri özümsemeye çalışırsanız, kendinizi güvende hissedeceksiniz.

Ç) Özgüven Kazanmak

Özcan Göknar’ın “Güven Alma” adlı çalışması özgüvenle ilgili tüm soruları yanıtlıyor. Okuyuculara tatmin edici bilgiler verebilmek için, vaka çalışmaları yoluyla bilgi aktarımı bu kitaba farklı anlamlar getirmektedir.

D) Özgüven ve Özsaygı Kazanmak: Potansiyelinizi Artırın

Bu, Joseph Murphy tarafından yaratılan serinin üçüncü kitabı. Ünlü dizi, insanların bilinçaltını kullanarak karşılaştıkları sorunlardan kurtulabileceklerini anlatıyor. Bu nedenle, bu kitap bilinçaltı kullanım yoluyla güven ve öz saygı kazanma hakkındadır.

5- Özgüven Geliştirme Egzersizi Yaparak Kendinizi Stresli Ortamlara Hazırlayın!

Özgüven geliştirme egzersizi son günlerde oldukça konuşulan pratiklerden biridir. Birçok insan için temel sorunlardan biri güvendir. Daha önce özgüven eksikliği ve özgüven kazanma konusunda pek çok makale yazmıştık. Yorumlardan çıkardığımız sonuç, bu sorunu kısa vadede çözmenin mümkün olup olmadığıdır.Yaptığımız araştırmalara ve kaynaklara dayanarak, bazı alıştırmalar özgüven geliştirmeye yardımcı olabilir. Benlik saygınızı geliştirmek için birkaç basit adım var. Kendinize güvenmek istiyorsanız, bunları aşağıdaki gibi bir egzersizle uygulayabilirsiniz:

Hazırlık Aşaması: Özgüven eksikliği duyuyorsanız sunum yapacağınız konuyla ilgili önceden araştırma ve hazırlık yapın.Bol Alıştırma ve Pratik: Konuyla ilgili toplum önünde çıkmadan önce çevrenizdekilerden yardım isteyin ve pratik yapın.Konuyla İlgili Yeni Bir Bilgi Öğrenin: Sunum yapacağınız konu ile ilgili kimsenin bilmediği bir şey öğrenmek, merak uyandıracaktır.Motivasyon: Özgüven arttırmak için ilk başta kendinize iltifatlar edin. Bu işi yapabileceğinizi önce kendinize inandırın, sonra ortam içindeki özgüveninize bakın!Nefes Alın: Derin nefes alın. 4’e kadar sayıp nefes alın ve yine 4’e kadar sayarak nefesinizi bırakın. Aromatik kokular kullanın. Örneğin bir mum ya da tütsü kullanabilirsiniz.

Gerçek şu ki hayatta elde ettiğimiz başarılar tesadüf değildir Önemli olan başarı için kadercilik değil, ön hazırlık, sıkı çalışma ve bu kaderi yaratabilmek için başarı içgüdüsü ile hareket etmenizdir. Beğenilmeme korkusu, reddedilme kaygısı, devam eden emirlere itaat veya güçlü bir yetersizlik duygusu duygularımızı ve düşüncelerimizi çok az açmamıza veya hiç açmamamıza neden olur.

Özgüveni gelişmemiş bireyler, tamamlanması gereken görevler veya durumlarla karşılaştıklarında bu durumdan kurtulmaya çalışabilirler. Daha da kötüsü utanmamak için bu tehlikeli durumdan uzak durmaya devam edebilirler. Peki bu durumdan nasıl kurtulabilirsiniz?

A) Özgüven Geliştirme Yolları Nelerdir? Akıl Hocası Sahibi Olun!

Özgüven geliştirme yolları bilen bir uzmandan yardım alabilirsiniz. Bir akıl hocanızın olması, özgüven geliştirme teknikleri konusunda sizi bilgilendirecek ve yol gösterecektir.

B) Hayır Demeyi Bilin!

İnsanların gönlünü kazanmak için evet demek zorunda hissetmeyin. Hayır demeyi bilen biri olursanız, istemediğiniz bir şeyi yapmak zorunda kalmaz, kendinize olan saygınızı azaltmazsınız. Ayrıca istemediği bir duruma hayır cevabı verebilen insanlar, çevrelerinden takdir görebilirler.

C) Kendinize Dürüst Olun!

Herkesi kandırabilirsiniz ama kendinizi asla. Özgüven geliştirme egzersizleri yapsanız da, bazı eksiklikleriniz konusunda kendinizi olduğunuz gibi kabullenmezseniz özgüven kazanamazsınız. İlk başta kendinizi kabullenin. 

Ç) Düzenli Spor Yapın!

Özgüven geliştirme etkinlikleri takip edebilir, düzenli olarak spor yapabilirsiniz. Düzenli olarak yaptığınız bir sabah koşusu bile, gün içerisinde motivasyonunuzun düşmesini engelleyecektir. Ayrıca bir süre sonra kendinizi ayna karşısında daha güzel ya da yakışıklı bulmanız da kaçınılmaz olacaktır!

D) Meditasyon Yapın!

Özgüven geliştirme meditasyon tekniklerinin ana damarlarından biridir. Haftada 1 ya da 2 kez sadece kendinize özel bir zaman yaratıp, meditasyon yapmanız, özgüven arttırıcı yollardan biri olacaktır. Güzel bir tütsü yakıp, sadece uzanın ve kendinize odaklanın. Özgüven kazanma yollarının en başında kendini sevmek geçer. Kendinizden korkmayın! Bilinçaltı olumsuz programları silen olumlamalar yapmayı deneyin. 

7- Bonus! Özgüven Geliştirme Yolları Hakkında Daha Fazla Bilgi Edinmek İster misiniz?

YouTube video

Özgüven geliştirme teknikleri konusunu daha yakından araştırmak isterseniz, sizlere faydalı bir içerik getirdik. İyi seyirler…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!