featured

Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır? Tapu Parsel Bilgileri Sorgulama Ekranı Nasıl Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Parsel sorgulama konusunda çok sayıda seçenek yer alıyor. Bu seçenekler arasında ilk sırada TKGM parsel sorgu araması yapılarak parsel konusunda bütün detay bilgiler öğreniliyor. Parsel sorgulama konusunda internet arama motorları üzerinden de direktifler öğrenilebiliyor. 

Ev almak isteyen bütün bireylerin merak ettikleri konu olan parsel sorgulama işlemi için e-devlet sistemi de pratik bir şekilde kullanılabiliyor. Ev kredisi kullanan kişiler için de merak konusu uyandıran tapu parsel sorgulama işlemi için alınacak olan evin ikametgahının bağlı bulunduğu il tapu müdürlükleri aracılığıyla da tapu parsel sorgulama işlemi basit bir şekilde yapılabiliyor. Yeni ev sahibi olmak isteyen kişiler yukarıda belirtilen seçenekleri kullanarak parsel sorgulama işlemini yapabiliyor.

Parsel Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılmalıdır? 

Yeni ev sahibi olmak isteyen kişiler tarafından dikkat çeken bir konuyu oluşturan parsel sorgulama işleminde en doğru ve net detay il tapu müdürlüğüne bizzat başvuru yapmaktır. Buradan öğrenilecek bilgi her daim doğruyu yansıtacak tarzdadır. Mülkiyetin sahibi olan kişinin bilgileri girilerek öğrenilebilen parsel detayları tapu müdürlüklerinde kayıt altında olduğu için gerçek bilgi bu yöntemle öğrenilir.

Tapu Kadastro İl Genel Müdürlüğü’ne yapılan başvuru ile parsel sorgulama işlemi kolay bir şekilde öğrenilir. Tapu il müdürlüklerine başvurmak istemeyenler ise internet arama motoru tarafından belirlenen site linkleri aracılığı ile bütün parsel bilgilerini hem öğrenebiliyor hem de incelemelerde bulunabiliyor.

Tapu Parsel Bilgileri Sorgulama Ekranı 

Taksitle ev almak isteyen kişiler tarafından da merak edilen tapu parsel bilgileri sorgulama akıllı mobil cihazlar üzerinden de kolay bir sistemle yapılabiliyor. Bu sistemde izlenecek olan adımlar aşama aşama takip edildiğinde ve gerekli olan bilgiler doğru bir şekilde girildiğinde tapu parsel sorgulama işlemi tamamlanıyor.

Uluslararası harita seçeneği kullanılarak öğrenilen parsel sorgulama işlemi sayesinde birkaç saniye içerisinde bütün detay bilgiler öğrenilebiliyor. Burada dikkat edilmesi gereken konuyu ise istenen bilgilerin doğru bir şekilde tanımlanması gerektiğidir.

Senetle ev almak isteyen bütün bireylerde yukarıda belirtilen sistemler üzerinden tapu parsel bilgileri ile ilgili merak ettikleri bilgileri öğrenebiliyor.

Kaynakça: https://www.birikimevim.com/  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!