featured

Pazar Tezgahları Nasıl Kiralanır | Nace Kodları Sorgulama ile Belediyeden Pazar Tezgahı Kiralamak | Kiralık Pazar Tezgahları Ne Kadar?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pazar tezgahları başvuru bölümü ve satılacak ürünlerin zemini için ayrı şekilde değerlendirilebilir. Tezgahta kuracak olduğunuz kısımları çeşitli noktalardan modellere göre satın alabilirsiniz. Başlangıç aşamasında başvurulması gereken kurumlar ve hazırlanacak belgeleri de ayarlamalısınız.

Tezgahlar ve Pazar Nace Kodları | Nace Kodu Nasıl Alınır?

YouTube video

Pazar tezgahları öncesinde nace kodu almanız gerekmektedir. Bulunduğunuz şehirdeki ticaret odası resmi sayfası üzerinden sektöre ve sınıfa göre kod alınmaktadır.  Sigortalı olarak bir yerde çalışan kişiler de nace kodu olarak kendi sicil numaralarının bir kısmını bu amaçla kullanabilmektedir.

1. NACE Kodu Hangi Kurum Tarafından Veriliyor? Ek NACE kodu nasıl alınır?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, nace kodu belirlemek için yetkili kurumdur. TOBB tarafından verilen kod meslek açısından bir sembolik temsili ifade etmektedir.

Nace kodları esas ve ek nace olarak başvurularla alınabilmektedir. SGK internet sitesi üzerinden,gerektiğinde değiştirmek üzere şifre ile sisteme giriş yapabilirsiniz.  Kaydı aldığınızda kullanıcı kodu verilecektir. Bu kodu onaylatarak düzenlemeniz gerekmektedir. 

2. Tezgahlar ve Pazar Yerleri İçin Sebze Satışı Nace Kodu Örneği

Pazar tezgahları kullanılarak sebze ve meyve satışlarını yapmak üzere kod örneği verilirse 47.81.02 kullanılabilir. Taze ya da işlenmiş olan ürünleri satış için alınmış bir nace kodudur. 56.10.01 kodu ise seyyar satıcılık yapacaklar için verilen bir koddur. 56.10.18 kodu ise restoran ve kafelerde alınması gereken koddur. Bazı istisnalar olduğunda kodlarda değişiklikler olabilmektedir.

Pazar Tezgahları Nasıl Kiralanır | Açık ve Kapalı Pazar Tezgahları Açmanın Şartları

Pazar tezgahları kiralayarak yiyecek satmak istiyorsanız belediyeden izin almak üzere bazı evrakları hazır etmelisiniz.

1. Belediye’den İzin Alarak Pazar Tezgahları Açmak

KOSGEB destekli pazar kredi başvurusu da yaparak belediyelerden izin alabilirsiniz. Vergi dairesine önceden kaydınızın da yapılmış olması koşuluyla pazar yerinde yer kiralayıp satın alarak belediyeye başvuru yapabilirsiniz.

Nüfus cüzdanıFotoğraf-3 taneİmza sirküleriPortör muayene kartıEsnaf odası kayıt belgesiVergi levhasının 2 fotokopisiPazar yeri kira sözleşmesiİkametgah belgesiYatıracağınız ücreti dekontu

2. Pazar Tezgahları Kiralama ve Satın Alma | Pratik Pazar Tezgahı Fiyatları

Esnaf Odaları kayıtlar için 950 TL ödeme talep edilmektedir. Güncel fiyatı öğrenerek bankaya yatırabilirsiniz.  

Pazar tezgah kiralama fiyatları 500-5000 TL arasında değişmektedir. Satın almak için de 8.000-13.000 TL ödeme yapılması gerekebilir. Şehir, yer ve diğer koşullara göre bazen değişiklikler olabilmektedir. Henüz belirli bir sabit standart getirilmemiştir.

3. 2.El Pazar Tezgahı Kiralamak | Letgo Pazar Tezgahı

Pazar tezgahları yeri hazırsa ve ürünleri koyacağınız yeri arıyorsanız 2. el ekonomik Pazar tezgahı bulabilirsiniz. Sahibinden sitesi üzerinden bulunduğunuz şehre göre araştırma yapabilirsiniz.

Başka platformlar da ikinci el için uygundur. Letgo uygulaması üzerinde de araştırma yapabilirsiniz. Pazar yerleri hakkında yönetmelik için de ayrıca detaylı bilgiyi Mevzuat.gov adresinde görebilirsiniz.

Pazar Tezgahları Modelleri Neler?

https://www.youtube.com/watch?v=2KKvVWtr0OU

Pazar yerlerinde tezgah seçerken satacağınız ürünlere göre ve bütçe belirlemesi yaparak ürün bulabilirsiniz.

1. Plastik Pazar Tezgahı

Plastik ürünler kir tutmaması gibi artıları olan, renkli seçim olursa güzel dekorasyon özellikleri de veren ürünlerdir.

Dayanıklı yapısı sayesinde uzun süre boyunca kullanabileceğiniz malzeme yapısı sunar. Pazar yeri tezgah kiralama için en sık tercih edilen malzemeler arasındadır.

2.  İlginç Şekillerde Pazar Tezgahları

Şekil olarak pazar tezgahları seçerken kendi zevkiniz ve kullanılacak alandaki gösteriş ayrıntılarını değerlendirmelisiniz. Pazar alanında genelden güzel bir şekilde farklı alanlar oluşturabilirsiniz.

3. Bezli Pazar Tezgahı

Kendiliğinden bezi olan veya bezli görüntü veren pazar tezgahlarını kullanarak pratik çözümler sağlamış olursunuz.  Açık ve kapalı pazar alanları da dahil olmak üzere stant kuracağınız her yerde bu ürünlerden bulabilirsiniz.

4. Ahşap Portatif Pazar Tezgahı  

Kapalı pazar tezgahları için son derece işlevsel bir ürün türüdür. Görsel açıdan genellikle bu tür tezgahları yaygın şekilde görebilirsiniz. Verniklenen ahşap pazar tezgahların uzun vadede daha çok avantaj sağlayacağı aşikardır. Neme karşı önceden birtakım önlemler alabilirsiniz.

Tezgahlar ve Pazar Yerleri Vasıtasıyla Ne Demek?

Nace kodu alacak olan kişiler için ilgili kurumlarda kullanılan bir ifade olarak aracıyla ürün satma durumu vardır. Yönetmelik gereği ürün satışının yapılacağı zemine kod almış olursunuz. Yani sebze meyvelerin türü değil de satılacağı alanın özelliklerine göre kod alabilirsiniz.  

Vasıtasıyla kelimesi bu anlama gelmektedir. Yani sebze meyveye kod almazsınız da sattığınız pazar tezgahları için nace kodu alınmaktadır.

   

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!