Peditus Nedir Ne İşe Yarar | Peditus Şurup 100 ml Nasıl Kullanılır Yan Etkileri Nelerdir | Peditus Fiyat 2022

Peditus Nedir Ne İşe Yarar | Peditus Şurup 100 ml Nasıl Kullanılır Yan Etkileri Nelerdir | Peditus Fiyat 2022

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Peditus nedir ne işe yarar sorusu genellikle kış aylarının internette en çok aranan konuları arasına giriyor. Ağrı kesici, ateş düşürücü, balgam sökücü olan Peditus şurup 100 ml yalnızca 12 yaş üstü çocuklar ve yetişkinler tarafından kullanılabiliyor.

Bu yazıda neler var?

Peki, Peditus şurup nasıl kullanılır? Kimler Peditus kullanamaz, kimler kullanabilir? Peditus yan etkileri nelerdir? Peditus muadili şuruplar hangileridir? Peditus fiyat 2022 yılında ne kadar? İşte, Peditus prospektüs içeriğine göre derlediğimiz Peditus nedir ne işe yarar yazımız…

Peditus Nedir?

Peditus nedir; etken maddesi parasetamol, guaifenesin, prilamin maleat ve fenilefrin HCL, yardımcı maddeleri ise; tartrazin, sakkarin sodyum, propil paraben, etil alkol, ortakal esansı, metil paraben, sodyum siklamat, sodyum kalörür, makrogol 6000, distile su ve gliserin olan bir şuruptur.

Sandoz İlaç Sanayi tarafından 100 ml’lik cam şişelerde satışa sunulan Peditus içeriğinde; her 5 ml ölçekte 120 mg parasetamol, 50 mg guaifenesin, 5 mg fenilefrin HCL ve 6,25 mg prilamin maleat bulunur.

Peditus Şurup Ne İşe Yarar ?

Peditus ne işe yarar; ateş düşürür, ağrı keser, balgam söker, burun tıkanıklığını giderir, alerjik hastalıklara karşı da etkilidir. Peditus şurup içeriğinde yer alan parasetamol, ateş düşürücü ve ağrı kesici etkisini, guaifenesin balgam sökücü etkisini, prilamin maleat alerjik hastalıklara karşı etkisini, fenilefrin hidroklorür ise burun tıkanıklığını giderme etkisini gösterir.

Peditus prospektüs içeriğinde, Peditus nedir ne işe yarar, neden reçete edilir sorusuna şu başlıklar altında cevap verilmiştir:

  • Nezle ve benzeri gibi enfeksiyon nedeniyle yaşanan burun tıkanıklıklarını gidermek için
  • Grip ve nezle gibi üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıkları nedeniyle yaşanan yüksek ateş, bronş tahrişi ve öksürük tedavisi için
  • Bronşiyal salgıların yumuşatılması için
  • ÜSYE nedeniyle yaşanan kas ağrısı, eklem ağrısı ve baş ağrısı gibi ağrıları gidermek için
Peditus Nedir Ne İşe Yarar | Peditus Şurup 100 ml Nasıl Kullanılır Yan Etkileri Nelerdir | Peditus Fiyat 2022

Peditus Şurup 100 ml Nasıl Kullanılır ?

Peditus nedir ne işe yarar araştırması yapan pek çok internet kullanıcısı, Peditus nasıl kullanılır sorusuna da yanıt arıyor. Peditus prospektüs içeriğinde bu şurubun kullanımının yaş gruplarına göre farklılaştığı görülüyor. Ancak Peditus reçete edilme nedenleri de farklılık gösterdiği için doktorun önerdiği şekilde ve dozda Peditus kullanımı gerçekleştirilmelidir.

Peditus nasıl kullanılır sorusunun cevapları hastalığın türüne ve hastanın özel durumuna göre değişir ancak bu şurubu kullanan herkes, ölçek kaşığı kullanarak şurubu içmelidir. Eğer Peditus nedir araştırması yapıyorsanız, bu ilacı okuduklarınıza göre değil doktor ya da eczacının belirttiği şekilde yapınız.

a- Yetişkinlerde ve 12 Yaşından Büyük Çocuklarda Peditus Nasıl Kullanılır ?

Peditus prospektüs içeriğinde yetişkinlerde ve 12 yaşından büyük çocuklarda Peditus nasıl kullanılır sorusuna şu şekilde cevap verilmiştir:

Günde, 4 saatte bir 2 ölçek yani 10 ml içilirMaksimum günlük Peditus dozu 4000 mg’dırBir günde her doz arası en az 4 saat olmalıdırMinimum 4 saat aralıklarla günde 4 kez kullanılabilir

b- 6-12 Yaş Arası Çocuklarda Peditus Nasıl Kullanılır ?

Peditus nedir; 6 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmaması gereken, 12 yaşın altındaki çocukların da kullanılması önerilmeyen ağrı kesici, ateş düşürücü, balgam sökücü bir şuruptur. Ancak ve ancak 6 ile 12 yaş arasındaki çocuklarda doktor tavsiyesi ile kullanılır.

Eğer gerekliyse ve doktor tarafından 6-12 yaş arası çocuğa Peditus reçete edildiyse; günde 4 saatte bir yalnızca 1 ölçek kullanılmalıdır.

c- Peditus Şurup Bebeklerde Kullanımı Nasıl Yapılır?

Peditus bebek şurubu değildir. 6 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır. 12 yaşından küçük çocuklarda ise kullanımı önerilmemektedir.

Peditus Yan Etkileri Nelerdir ?

Her ilaçta olduğu gibi Peditus yan etkileri de vardır. Bu nedenle Peditus kullananlar oldukça dikkat etmeli ve Peditus yan etkileri konusunda bilgilenmelidir. Özellikle Peditus etken maddelerine ve yardımcı maddelerine hassasiyeti olanlar bu şurubu kullanmamalı, bu konuda doktorlarını bilgilendirmeli ve tedavi için Peditus muadili için doktorlarına danışmalıdır.

Peditus yan etkileri, prospektüs içeriğinde çok yaygın görülen yan etkiler, yaygın yan etkiler, yaygın olmayan yan etkiler ve seyrek görülen yan etkiler olarak kategorize edilmiştir. Ancak Peditus kullanımı sonrasında egzama, döküntü, kaşıntı, ödem, yüzde dilde boğazda şişlik yaşanması durumunda kullanıma son verilmeli ve hemen sağlık kuruluşlarının acil bölümüne başvurulmalıdır.

a- Çok Yaygın Görülen Peditus Yan Etkileri Nelerdir ?

Peditus prospektüs içeriğinde çok yaygın görülen yan etki olarak; karaciğer enzimlerinin yani ALT değerlerinin üst sınırında üstünde olması belirtilmiştir. Peditus kullananlar bu dönemde kan testi yaptırdığında, şurup nedeniyle ALT değerleri oldukça yüksek çıkabilmektedir.

b- Yaygın Görülen Peditus Yan Etkileri Nelerdir ?

Yaygın görülen Peditus yan etkileri de mevcuttur. Prospektüs içeriğinde yaygın yan etkiler olarak şunlar belirtilmiştir:

UykuBaş dönmesiBaş ağrısıEnfeksiyonMide bulantısıKusmaÜSYESindirim sistemi bozukluklarıALT değerlerinin 1.5 kat fazla olmasıDiş çekiminden sonra kanamaİshal

c- Yaygın Olmayan Peditus Yan Etkileri Nelerdir ?

Ağrı kesici ve ateş düşürücü Peditus kullanımı sonrası bazı yaygın olmayan yan etkiler de görülebilmektedir. Bu yan etkiler şunlardır:

Bağırsakta kanamaMidede kanamaDengede bozuklukAyak ve el bileğine ödemBademcik ameliyatı sonrasında kanama

d- Seyrek Görülen Peditus Yan Etkileri Nelerdir ?

Peditus prospektüs içeriğinde seyrek görülen yan etkiler olarak şunlar belirtilmiştir:

ÜrtikerAkıntılı döküntüKaşıntıDilde, boğazda ve dilde şişlikKızarıklıkDeri döküntüsü

Kimler Peditus Şurup Kullanamaz ?

Peditus prospektüs bilgilerinde bu şurubu kullanmaması gereken kişiler hakkında bilgiler verilmiştir. Buna göre Peditus şurup 100 ml kullanmaması gereken kişiler şunlardır:

6 yaşından küçük çocuklarŞiddetli böbrek yetmezliği olanlarŞiddetli karaciğer yetmezliği olanlarPeditus 100 ml şurup etken maddesi ve yardımcı maddelerine alerjisi olanlarKoroner arter hastalarıHipertansiyon ve taşikardinin eşlik ettiği hastalığı olanlarAşırı aktif tiroidi olanlarKalp hastalığı olanalrŞeker hastası olanlarSon iki hafta içinde anti depresan ilaç kullananlar ve kullanmakta olanlar

UYARI: Peditus şurup 100 ml kullananlar, aynı anda başka bir parasetamol içerikli ilaçları, ÜSYE ilaçlarını ve öksürük baskılayıcı ilaçları kullanmamalıdır!

Peditus Muadili Şuruplar Nelerdir ? Peditus Yerine Ne Kullanabilirim ?

Eğer Peditus yerine ne kullanabilirim diye araştırıyorsanız mutlaka doktor bilgisine başvurmalı ve doktorun önerdiği ilacı kullanmalısınız. Üst solunum yolu hastalıkları ilacı olan Peditus’u herhangi bir sebepten dolayı kullanamıyorsanız doktor ve eczacı bilgisi olmadan ilaç alımı yapmamalısınız. Ancak Peditus muadili şurupların bazıları şunlardır:

Ibucold Plus şurup

Hydryllın 100 ml şurupGerakon Pediatrik 100 ml şurupForza Pediatrik 100 ml şurupFenidin 125 ml şurupFenabrin Cold 100 ml şurupDroflu Cold 100 ml şurupGayabeksin 150 ml şurupEksofed Ekspektoran 150 ml şurupA-Ferin Plus Pediatrik 100 ml şurupArtu 100 ml şurupBenical 100 ml şurupCOLDAWAY şurup 100 ml

Peditus Fiyat 2022 Ne Kadar ?

Peditus nedir ne işe yarar kadar en çok cevabı aranan sorulardan biri de, Peditus fiyat 2022 ne kadar sorusu… normal reçete ile satılan Peditus fiyat 2022 yılında 24.36 TL’dir.

Bu yaz da ilginizi çekebilir: Bitkisel Öksürük Şurubu Prospan Nedir?

Peditus Şurup 100 ml Hakkında En Çok Merak Edilen Sorular ve Cevapları

Ağrı kesici, balgam sökücü, ateş düşürücü öksürük şurubu Peditus nedir ne işe yarar niçin kullanılır, Peditus fiyat ne kadar soruları dışında internet kullanıcıları bu şurup hakkında pek çok soruya cevap arıyor. Yazımızın bu kısmında Peditus 100 ml şurup hakkında en çok sorulan sorulara ve cevaplarına yer verdik…

1- Peditus Nedir Niçin Kullanılır? Peditus Ne İşe Yarar ?

Peditus nedir; 12 yaş üzeri çocuklar ve yetişkinlerin kullanımına uygun, 6 yaş altındaki çocukların kullanmaması gereken, 12 yaşından küçük çocukların da kullanması önerilmeyen balgam sökücü, ateş düşürücü, ağrı kesici öksürük şurubudur. ÜSYE nedeniyle oluşan ağrıların tedavisi için kullanılır.

2- Peditus Öksürüğü Keser mi ?

Peditus 100 ml şurup öksürük için de reçete edilen bir şuruptur. Doktor önerisiyle ve tavsiye edilen dozda kullanıldığında öksürüğü kesme etkisi vardır.

3- Peditus Şurup Ateş Düşürür mü ?

Peditus şurup 100 ml ateş düşürür. Peditus etken maddesi olan parasetamol ağrı kesici ve ateş düşürücü etki gösterir.

4- Peditus Şurup 100 ml Ağrı Keser mi ?

Peditus ağrıyı keser çünkü içeriğinde ağrı kesme özelliği bulunan etken madde; parasetamol bulunur.

5- Peditus Balgam Söker mi ?

Peditus balgam sökücü bir şuruptur. Çünkü Peditus etken maddelerinden biri; balgam sökücü etki gösteren guaifenesindir.

6- Peditus Günde Kaç Defa Verilir?

Peditus 100 ml şurup 12 yaşından büyük çocuklara ve yetişkinlere, günde 4 saatte bir 2 ölçek verilebilir. 12 yaşından küçük çocuklar ise günde 4 saatte bir 1 ölçek şurubu ancak doktor tavsiyesi ile tüketmelidir.

7- Peditus Şurup 100 ml Kaç Yaş için Kullanılır?

Peditus şurup 100 ml 12 yaş üstü çocukların ve yetişkinlerin kullanımına uygundur. 6 yaş altına kesinlikle önerilmez. 6-12 yaş arası çocuklarda ise yalnızca doktor tavsiyesi ile kullanılır.

8- Peditus Bebek Şurubu mu ?

Peditus bebek şurubu değildir. 12 yaş altındaki çocukların kullanımına uygun olmadığı prospektüs bilgileri içinde yazmakatdır.

9- Peditus Etken Maddesi Nedir ?

Peditus etken maddesi; guaifenesin, parasetamol, prilamin maleat ve fenilefrin hidroklorürdür.

10- Peditus mu Aferin mi ?

Peditus şurup mu Aferin mi diye araştırıyorsanız; hastalığınızın tedavisi için doktorunuz hangisini reçete ettiyse onu kullanmalısınız. Peditus şurup, öksürük baskılayıcı soğuk algınlığı ilaçlarıyla ve parasetamol içeren ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.

11- Peditus ve Calpol Kaç Saat Arayla Verilir ?

Calpol bebeklerde de kullanımı olan bir ağrı kesici, ateş düşürücü şuruptur. Peditus ise bebeklerde kullanılmaz. Eğer 12 yaş üstü çocuklar ve yetişkinler için Peditus kullanıyorsanız; 4 saat arayla verilmesi gerekir. Ancak Peditus prospektüs içeriğinde, bu şurubun diğer parasetamol içeren ilaçlarla ve diğer ÜSYE ilaçları, öksürük baskılayıcı ilaçlarla kullanılmaması gerektiği yazmaktadır.

12-  İburamin Zero mu Peditus mu ?

Hastalığınızın en kısa sürede tedavisi için doktorunuz size hangi ilacı reçete ettiyse onu kullanmalısınız.

13- Peditus Şurup 1 Yaş Kullanımı Nasıl Yapılır ?

Peditus şurup 1 yaş kullanımı yoktur çünkü Peditus prospektüs içeriğinde 6 yaş altında kullanımı önerilmemektedir.

14- Peditus Şurup 2 Yaş Kullanımı Nasıl Yapılır?

Peditus şurup 2 yaş kullanımı yoktur çünkü Peditus prospektüs bilgilerinde 6 yaş altında kullanım yapılmaması gerektiği bilgisi verilmektedir.

15- Peditus Şurup 3 Yaş Kullanımı Nasıl Yapılır ?

Peditus şurup 100 ml ilacın 3 yaş kullanımı yoktur çünkü Peditus prospektüsünde 6 yaş altında kullanımı önerilmemektedir.

16- Peditus Ne Kadar Kullanılmalı ?

Peditus ağrı kesici ve ateş düşürücü şurup yalnızca doktorun tavsiye ettiği gün süresince kullanılmalıdır. Peditus reçete edilme nedenleri farklı olduğu için kullanım süreleri de farklılaşabilmektedir.

17- Peditus Şurup Açıldıktan Sonra Ne Kadar Kullanılır ?

Peditus şurup 100 ml 25 derecenin altında, oda sıcaklığında saklanmalıdır ve son kullanma tarihine kadar kullanılabilmektedir. Ancak genel olarak şuruplar açıldıktan sonra 3 ay sonra etkisini kaybetmektedir.

18- Peditus Reçetesiz Alınır mı ?

Peditus reçetesiz eczanelerden alınabilen bir şuruptur. Normal reçete ile satılır. Ancak Peditus yan etkileri oldukça fazla olduğundan reçetesiz kullanımı kesinlikle önerilmemektedir.

19- Peditus SGK Karşılar mı ?

Peditus 100 ml şurup SGK kapsamında olan bir ilaçtır. Sosyal güvencesi olan ve kendisine bu şurup reçete edilmiş kişiler için SGK ödemesi yapılır.

20- Peditus Şurup Yasaklandı mı ?

Peditus şurup yasaklanmamıştır ve eczanelerde satışına devam edilmektedir. Peditus fiyat 2022 listesinde 12.65 TL’den aktif olarak satılmakatdır.

21-  Peditus Prospektüs Bilgileri

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!