featured

Perkotek Parmak İzi Okuyucu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Parmak izi kişiye özgü bir kimlik gibidir. Hiç kimsenin parmak izi aynı değildir. Dünya üzerinde yaşamış ve şu anda yaşamakta olan hiçbir kimsenin parmak izi bir diğeriyle aynı değildir. Günümüz teknoloji ile birlikte bu kimlik özelliği insanların tespit edilmesinde ve bizimde kullandığımız ve satışını gerçekleştirdiğimiz birçok cihazda kullanılmaktadır. Günümüzde yetki sınırlandırma ve personel takibi yapılırken parmak izinden faydalanabilmekteyiz. Tabi ki pandemi süreci başladığından bu yana bir kısım firmalar parmak izi kullanımından vazgeçse de kullanımı devam etmektedir. Pandemi döneminde bu sistemden bir azalma olsa da hala bu sistemler tercih edilmektedir.

İnsan derisi katmanlı olduğu için üst katmanlar dökülse de alt katmandaki parmak izi Papilalar sayesinde aynı şekilde üst katmanı tekrar onarır ve üst katmanı bir nevi tamir eder. Bu sayede parmak izi kaybolmamış olur. Fakat bu alt derideki Papilalar da zarar görürse parmak izi okuyucu kişinin parmak izini tespit etmekte zorlanır.

Perkotek Secuda Üst Arama Dedektörü

Üst Arama Dedektörü Nedir?

Üst arama dedektörleri kapı tipi üst arama dedektörü (boy dedektörü) ve el tipi metal dedektörü olarak ikiye ayrılır. Kapı tipi metal üst dedektörleri içerisinden geçiş yapan kişilerin üzerinde bulunan aletlerin tespiti için kullanılan ürünlerdendir.

El tipi metal üst arama dedektörleri ile üst araması yapılabilmesinin yanında çanta bavul gibi eşyaların kontrolünde kolaylık sağlar. Ayrıca kalp rahatsızlığı olan veya hamile olan kadınların kapı dedektörü içeresinden geçemediklerinde görevlilerin kontrolüne olanak sağlar.

Üst Arama Dedektörü Kullanım Alanları

Üst arama dedektörleri insan giriş çıkışlarının fazla olduğu yerlerde kullanılabilen güvenlik sistemidir. Kapı üst arama dedektörleri kişinin üzerinde bulunan delici kesici aletleri sesli veya grafik ekranındaki ışıklar ile güvenlik çalışanlarına bilgi verir.

Nerdeyse tüm çeşitlerinde geçiş yapan kişi sayısı ve alarm veren kişi sayısını gösteren sayaçlar bulunmaktadır. Bazı modellerde yan ayaklarında bulunan ledler sayesinde metal eşyanın hangi bölgede olduğunu gösterir bu isteğe bağlıdır. Geçiş yapılan cihaz içerisinde sanal olarak ayrılan bölgeler bulunmaktadır.  Üç, altı, dokuz, on sekiz ve otuz iki bölge sayısına sahip olan dedektörlerde bölge sayısı fazla olursa metal bulma sonucu da daha kesin olur.

Elektrik enerjisi ile çalışan kapı dedektörleri enerji aldığı prize başka bir cihazın takılı olmaması gerekmektedir. Hassasiyet ayarları otomatik ayarlı olarak gelen kapı dedektörlerinin kullanılacağı alana göre değişimi yapılabilir. 

El tipi metal üst arama dedektörü cihazları ise pil ile çalışmakta olup kesici delici veya yaralayıcı gibi ürün tespit ettiğinde sesli ve titreşimli olarak uyarı vermektedir. El tipi ve kapı tipi üst arama dedektörleri beraber kullanılabileceği gibi ayrı ayrı da kullanılabilir.

Üst Arama Dedektörü Çeşitleri

SECUDA SEC 250 KAPI DEDEKTÖRÜ: 9 bölgeli ve her bölgenin hassasiyet ayarı bağımsızdır.SECUDA SEC 750 KAPI DEDEKTÖRÜ :  18 bölgeli ve her bölgenin hassasiyet ayarı bağımsızdır.SECUDA SEC 950 KAPI DEDEKTÖRÜ :  33 bölgeli ve her bölgenin hassasiyet ayarı bağımsızdır.

Kapı tipi üst arama dedektörlerinin hepsinde ayak, karın ve baş bölgelerine değişik hassasiyet değerleri vererek kullanabilirsiniz. Montaj yapılarak kullanılabildiği gibi montaj yapılmadan da farklı yerlere taşıyarak kullanılabilir.

El Tipi Meal Üst Arama Dedektörü

Secuda markası ile satışa sunulan el dedektörü şarj edilebilir pillerle çalışmaktadır. Düşük enerji ile çalıştığından tam şarj ile uzun süre kullanılabilir. Taşınabilir olmasından kaynaklı kullanımı çok pratik olan bu dedektörlerin tek çeşidi bulunmaktadır.

Sesli veya titreşimli yarı vermesiyle metal taşıyan bireyin üzerindeki cismin tespit edilip edilemediğini anlayamaması için ideal bir üründür. Günümüzde yaşanan güvenlik sorunları nedeniyle el dedektörlerine talep artmıştır. Bu talep ile beraber el dedektörü fiyatları daha uygun hale gelmiştir. Türkiye’nin en büyük xray ithalatçılarından Perkotek, dedektörler konusun dada çok cazip ödeme kolaylıkları sunmakta olup detaylı bilgi için perkotek.com adresini ziyaret edebilir yahut 0850 811 8000 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!