featured

Perkotek X-Ray Cihazı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

X-ray cihazları kullanılacağı alanın giriş bölgesinde kullanılır ve burada gelen ziyaretçilerin çanta bavul ve taranması gereken her türlü materyalin taraması yapılır. Kurulum açısından herhangi bir işlem yapılmasına gerek olmayıp sadece elektrik yada ups güç kaynağı bağlayarak kullanabilirsiniz içerisinde ki teknoloji ve x ışınları sayesinde konveyör bandına bırakılan cismin türevi ve hammaddesine göre ne olduğu anlaşılır gelişmiş bilgisayar ile hard diske aktarılır ve buradan da yüksek çözünürlüklü monitör sayesinde kullanıcının bilgisine sunulur.

X Ray Cihazının Temel Parçaları ve Görevleri Nelerdir?

X ray cihazı sağlıklı ve duraksız bir şekilde çalışabilmesi için ve görevini icra edebilmesi için temel parçalardan oluşmuştur.

Bunlar sırasıyla şunlardır; Gelişmiş üstün teknoloji ve tasarımla donatılmış bir bilgisayar bilgisayarın x-ray cihazı yazılımının cihaz ile birlikte koordineli bir şekilde çalışmasını ve bununla beraber geçişini tamamlamış cisimlerin kayıtlarını hard diske gönderme işlemini sağlar.

Yüksek çözünürlüklü monitör sayesinde x-ray içerisinden geçen cisimlerin görüntüsünü kullanıcıya ileterek tanımlama yapabilme olanağı sağlar.

Konveyör bandının dönüşünü tamamlayabilmesi için x-ray içerisinde yerleştirilmiş olan konveyör motoru da temel ve niteliği olan bir parçadır. X-ray cihazının içerisine bırakılan maddenin geçişini tamamlamasına olanak sağlar.

Bilgisayar mouse ve klavyesi sayesinde geçiş esnasın da göze takılan maddenin detaylı bir şekilde incelenmesi renk ayarı değişikliği netleştirme yakınlaştırma ve ileri geri hareket ettirebilme gibi işlevleri mouse ve klavye sayesinde gerçekleştirilebilir.

Bekçi Tur Kontrol Sistemi

Bekçi Tur Kontrol Sisteminin İçeriği Nelerdir?

Bekçi tur kontrol sistemleri içerisinde kalem, bekçilerin gece kontrol yapacağı noktalar için kontrol tanım noktaları, bekçi tanımlama kartları ve kalemi şarj edebilmek için yuvadan oluşmaktadır. Bunun yanın yuva sayesin de kablosuz şarj edebilme seçeneği de mevcuttur. Kontrol noktaları ve bekçilere tanımlı olan kartlar kontrol kaleminin yazılım bağlantısıyla programa tanımlanır ve bekçinizin kontrol etmesini istediğiniz bölgeleri kontrol noktalarının montaj işlemi gerçekleştirildikten sonra sistem artık çalışmaya hazır hale getirilmiş olup bekçiniz gece kontrol noktalarını turlamaya başlayabilir.

Bekçi Tur Kontrol Sistemi Çalışma Prensibi Nedir?

Gelişen günümüz teknolojisin de bekçi tur kontrol sistemleri kablosuz ve data kablosuyla birlikte hafızasın da biriktirdiği verileri iletebilmektedir. Bekçi tur kontrol sistemlerin de çalışma mantığı ele alındığın da kontrol noktalarından yayılan 125 mhz değerinde ki frekans dalgaları ve bu noktaların bir diğerinden benzersiz algoritmalardan oluşur.

Kontrol kalemi bu algoritmaya sahip noktalara okutma işlemini yapar bu esna okutmanın yapıldığına dair sesli ve titreşimli uyarı verir. Bekçi saati  için de 8000 adet okutma verisini saklayabilir. Bu verilerin programa aktarım işlemi de kablosuz şarj yuvası yardımıyla gerçekleştirilir. Yazılım üzerinden yapılan kontrollerle birlikte programın kendi içerisine tanımlanın zaman parametreleriyle bekçinizin kontrollerini gerçekleştirdiği saat aralığı karşılaştırılır. Kontrol edilen ve edilmeyen bölgeler bu yazılım sayesin de anlaşılmaktadır. Yazılım dâhilin de alınabilecek çeşitli rapor seçenekleriniz de mevcuttur. Bunlar sırasıyla istenirse tur raporu, kontrol edilmeyen nokta raporu, devriye raporu, olay raporu ve harita raporu gibi çeşitli rapor alma seçenekleriniz vardır.

Bekçi kontrol sistemin de ki kontrol kaleminin arızalanması durumun da arızanın ne zaman nasıl kaynaklandığına dair rapor tutabilme özelliğiyle kullanıcının bu konu hakkında bilgi sahibi olmasına olanak sağlar. Kalem herhangi bir darbeden kaynaklı arızalandığın da darbe esnasın da içerisinde ki sensörler devreye girerek alınılan darbenin zaman ve nasıl oluştuğuna dair bilgiyi hafızasına kaydederek kullanıcıyı daha sonrası için bilgilendirir. Bekçi tur kontrol programı sayesin de kalemin aldığı darbeler raporlandırılabilir.

ÜST ARAMA DEDEKTÖRÜ

Üst Arama Dedektörlerinin Çeşitleri Nelerdir?

Üst arama dedektörleri iki grupta incelenebilir boy dedektörleri ve el tipi üst arama dedektörleri olarak iki gruba ayrılmışlardır. Boy dedektörleri kişinin belirli bir alanın içerisinden geçtiği ve bu alanda ki sensörler sayesin de eğer üzerin de metal bir aparat bulunması halinde sesli ve görsel uyarı veren dedektör tipidir. El tipi üst arama dedektörleri ise direkt aranılacak bölge üzerinde tarama yaparak bulunacak materyalin ön görülmesine olanak sağlar.

Üst Arama Dedektörünün Çalışma Prensibi Nasıldır?

Üst arama dedektörleri amacı doğrultsun da el dedektörü geçiş yapan kimselerin üzerinde varsa delici kesici ve her türlü metal parçanın fark edilmesinde önemli rol oynar. Bunun yanına da kapı yanların da bulunan led ışıklar ve metal algılama sensörleri sayesin de kişi üzerin de bulunan metal parçanın vücudun hangi bölgesin de yer aldığını da belirtmektedir. Ve bu bilgiyi kullanıcıya sunarak giriş çıkış takibini yapan kişinin bölgesel olarak el tip üst arama dedektörüyle tarama yapabilmesini sağlar. Dedektörün üst bölgesin de bulunan grafik paneliyle giriş ve çıkış yapan kişi sayısı alarm verilen kişi sayısı dedektör hassasiyet ayarlamaları yapılabilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!