featured

Pesto Soslu Makarna Tarifi | Pesto Soslu Makarna Kremasız Olur mu? Pesto Sos Makarnaya Nasıl Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pesto soslu makarna tarifi, makarnada değişiklik yapmak isteyenler için oldukça doğru bir seçim olacaktır. Makarna genç, yaşlı, kadın ya da erkek fark etmeksizin herkesin sevdiği lezzetler arasında yer almaktadır. Özellikle son yıllarda makarnanın standart tariflerinin dışına çıkılarak farklı ve lezzetli pek çok tarif hazırlanabilmektedir. Bunlardan biri olan Pesto soslu makarna tarifi ise özellikle Tavuk dünyasının spesiyal menülerinden biri olarak tanınmıştır. Kısa zamanda büyük popülarite elde eden bu tarifi dilerseniz evinizde de kısa sürede hazırlayabilirsiniz. İşte, detaylar…

Pesto Soslu Makarna Tarifi | Pesto Sosun İçinde Ne Var?

Pesto sosu makarna tarifi denildiğinde ilk akıllara gelen bu lezzetli sosun içerisinde nelerin olduğudur. Yeşil bir renkte olan bu sosun içerisinde fesleğen, fıstık, parmesan peynir, sarımsak, zeytinyağı bulunmaktadır. Makarnaya oldukça yakışan bu sos evde yapılabileceği gibi hazır formda satın alınarak da yapılabilecektir.

1- Pesto Soslu Makarna Kremalı mı Yoksa Kremasız mı Olur? Pesto Sos Makarnaya Nasıl Kullanılır?

Pesto soslu makarna kremalı ya da kremasız olabilecektir. Bunun kararını tüketecek kişiler verebilir. Krema yağlı bir besin olduğundan da az kalori tüketmek isteyenler pesto soslu makarna kremasız tarifini uygulayabileceklerdir.

Pesto sosu makarnaya uygulanması oldukça kolaydır. Ortalama 15-20 dakika içerisinde bu makarnayı hazırlayarak, nefis bir ana öğünün tadını çıkarabilirsiniz.

2- Hazır Pesto Soslu Makarna Tarifi | Barilla Pesto Soslu Nasıl Kullanılır?

Hazır pesto soslu makarna nasıl yapılır? Pesto soslu makarna tarifi için hazır sos kullanmak istiyorsanız, o halde pesto sosu temin etmeniz gereklidir. Barilla pesto sosu piyasada bilinen tek hazır pesto sosudur. Her yerden bulabileceğiniz bu sosu, yalnızca 5-10 dakika pişirmeniz yeterlidir.

Barilla pesto soslu makarna tarifi, sosun kavanozu üzerinde de yer almaktadır. Tarif için hazır sosu ısıtmadan öncesinde, makarnanızı 7-8 dakika kadar haşlamalı sonrasında suyunu süzmelisiniz.

Makarnanızın suyunu süzdükten sonra, bir tavaya bir yemek kaşığı yağ ekleyerek kızdırmalısınız. Kızdırdığınız yağa sostan 2-3 yemek kaşığı ekleyerek 5 dakika pişirmelisiniz.

Bu aşamada dilerseniz yarım paket kremada ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız bu sosu, makarna ile karıştırarak sıcak sıcak servis etmeniz önerilir. Bu aşamadan sonra pesto soslu makarna tarifi tüketiminiz için hazır olacaktır.  Kalan pesto sosunun ağzını sıkıca kapatıp dolapta saklayarak, 1 hafta süre ile muhafaza edebilirsiniz.

3- Evde Pesto Sosu Tarifi | Evde Hazırlanmış Pesto Soslu Makarna Kaç Kalori?

Evde pesto sosu tarifi hazırlayarak da bu nefis makarnayı hazırlayabilirsiniz. Evde pesto sosunu hazırlamak malzeme temini yapıldıktan sonra oldukça kolaydır. Ev yapımı pesto sosu için gerekli olan malzemeler ise şunlardır;

200 gram fesleğen yaprağı ( Kuru da olabilir)100 gram çam fıstığı,100 gram parmesan peyniri,2-3 diş sarımsak,1 çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı

Öncelikle pesto soslu makarna tarifi için, sosun tüm malzemelerini blenderdan geçmeniz ve pürüzsüz bir kıvama ulaştırmanız gerekecektir. Sosunuzu hazırladıktan sonra 1-2 saat dinlendirmeniz daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Pesto sosunuzu hazırladıktan sonra penne makarnanızı 8-9 dakika kadar sıcak su içerisinde haşlamanız önerilir.

Pişirme sonrasında pesto soslu makarna ( Tavuk dünyası) için sosu tavaya almanız ve ısıtmanız gereklidir. Tavaya az miktarda yağ almanız, sosun patlamasını önleyecektir. Hazırladığınız sosa dilerseniz, yarım paket kadar krema ilave edebilirsiniz. Sos göz göz olduğunda süzdüğünüz makarnaya ekleyerek, pesto sosu makarna tarifi hazır hale getirebilirsiniz. Sıcak servis ettiğiniz bu lezzet, damak tadınızı şenlendirecektir.

Pesto sosu makarna zengin besin içeriğine sahip olduğundan oldukça kaloridir. Bu nedenle sınırlı olarak tüketimi önerilir. Pesto soslu makarna tarifi kremasız olarak yapıldığı ise 1 porsiyonu 306 kcal karşılık gelecektir. Pesto sosu kremalı olarak hazırlanmışsa daha çok yağ içereceğinden bir porsiyon 412 kaloriye denk gelecektir.

Pesto soslu makarna- Nefis yemek tarifleri için yazımıza göz atabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!