featured

Piyasadaki En Pahalı Fotoğraf Makinesi Hangisidir? Özellikleri Nelerdir? Fiyatı Ne Kadardır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Piyasadaki en pahalı fotoğraf makinesi birçok fotoğrafçının sahip olmak istediği bir makinedir. Özellikleri ile herkesi kendine çekmektedir. Özellikle profesyonel olarak fotoğrafçılık ile uğraşan kişiler işlerinin de kaliteli olması için en pahalı cihaza sahip olmak isterler.

Birbirinden farklı sektörlerde fotoğrafçılık ile meşgul olan insanların özellikle ilgi duyduğu fotoğraf makineleri, en güzel fotoğrafların elde edilmesini sağlayan teknolojik ürünlerdir. Her markanın neredeyse her fiyat aralığında pek çok ürünü bulunur. Fakat bunlar arasında çok pahalı olanları da vardır. Çünkü sahip olduğu temel özellikler de onun çok daha kaliteli bir ürün olmasını sağlamaktadır.

Fujifilm GFX100 fotoğraf makinesi, piyasada yer alan tüm fotoğraf makinelerini oldukça geride bırakmayı başarmaktadır. Yeni bir ürün olarak kabul edilebilmesinin yanı sıra, şu ana kadar bu üründen daha iyi bir fotoğraf makinesinin piyasaya çıkarılmamış olduğu da rahatlıkla söylenebilir.

Fujifilm GFX100 Özellikleri Nelerdir?

YouTube video

Tıpkı telefon cihazlarında olduğu gibi, fotoğraf makinelerinin de pek çok farklı özelliği bulunur. Örneğin bu özellikler arasında şunlardan genel olarak söz edilebilir:

Çekim özellikleriSensor özellikleriDepolama ve pil özellikleriTasarım özellikleriBağlantı özellikleriDayanıklılık özellikleri

En Pahalı Fotoğraf Makinesi Fujifilm GFX100 Çekim Özellikleri Nelerdir?

Fujifilm GFX100 çekim özellikleri arasında beş eksenli görüntü sabitleyici, diyafram öncelikli, enstantane öncelikli ve manuel çekim özellikleri vardır.

1 / 4000 saniye değerinde düşük enstantane değeri ve 30 saniye yüksek enstantane değeri,Yüz algılama,Yüz takip etme,Kontrast ve faz algılamalı odak özellikleri bulunur.

Dijital zoom (yakınlaştırma) özelliği bulunmasa da tam 425 adet olan AF (otomatik netleme) noktaları, iyi bir çekim deneyiminin gerçekleşmesini sağlamaktadır.

YouTube video

Genel olarak fotoğraf makineleri yaklaşık otuz saniyelik bir süreç içerisinde poz alımı yapmaktadır. Fakat pozlama için daha uzun bir süre gerektiğinde, Fujifilm GFX100 tam olarak 60 dakikalık bir bulb süresi ile kullanıcılara kolaylık sağlamaktadır. Sürekli çekim özelliği ile saniyede tam beş karelik çekim yapmak da mümkündür. Bu özellik, gene olarak doğa fotoğrafçılarının işine yaramaktadır.

Aynasız bir fotoğraf makinası olan bu ürünün kamera çözünürlük değeri ise tam olarak 102 MP’dir. Bu değer, piyasadaki en yüksek kamera çözünürlüğü olarak kabul edilmektedir. 4096 x 2160 4K çözünürlük değeri ve 30 FPS ile MOV formatında video kaydı yapabilmenin yanı sıra ürünün zaman aralıklı çekim özelliği de vardır. Fakat yavaş çekim özelliği bulunmamaktadır.

En Pahalı Fotoğraf Makinesi Fujifilm GFX100 Depolama ve Donanım Özellikleri Nelerdir?

Bu ürünün dahili depolama alanı bulunmamaktadır. Fakat hafıza kartı aracılığıyla 512 GB genişliğinde bir depolama alanına sahip olmak mümkündür. Fujifilm GFX100 depolama ve donanım özellikleri arasında Lityum – İyon tipi, iki adet şarj edilebilir cihaz pili vardır.

100 dakikalık aralıksız bir video kaydı ya da 800 adet fotoğraf çekimi için yeterli olabilecek kadar bir pil ömrü bulunmaktadır. Şarj edilebilen bu pilin kapasitesi ise 2500 mAh’tır. Ayrıca bu ürünün ağırlığı 1 kilogram 400 gramdır. Renk seçeneği ise sadece siyahtır.

Fujifilm GFX100 Sensor Özellikleri Nelerdir?

Sensorlar, fotoğraf makinesinin mercek kısmına temas eden ışınları yakalayan ve bu cihazlar için çok önemli olan parçalardır. Fujifilm GFX100 sensor özellikleri ise şu şekildedir;

X Processor 4 model görüntü işlemcisi,BSI CMOS tipi orta format sensor.Ayrıca minimum ISO değeri (ışığa duyarlılık değeri) 100 ve maksimum ISO değeri 12800’dür. 

En Pahalı Fotoğraf Makinesi Fujifilm GFX100 Fiyatı Ne Kadardır?

Piyasadaki en pahalı fotoğraf makinesi olan Fujifilm GFX100, yaklaşık olarak 65.000 Türk Lirası ile 70.000 Türk Lirası arasında değişen bir fiyata sahiptir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!