Piyeloseptyl 100 mg nedir ne işe yarar

Piyeloseptyl 100 mg nedir ne işe yarar | Piyeloseptyl Nasıl Kullanılır | Piyeloseptyl 50 mg ve 100 mg Yan Etkileri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İdrar yolu enfeksiyonu (İYE) tedavisi için kullanılan Piyeloseptyl 100 mg nedir ne işe yarar sorusunun cevabı, hastalar tarafından merak ediliyor. Akıntı, idrarda yanma gibi nedenlerle doktora gittiniz ve size İYE teşhisi konulup Piyeloseptyl reçete edildi. Bu nedenle Piyeloseptyl 100 mg nedir ne işe yarar, yan etkileri nelerdir ve nasıl kullanılır gibi soruların yanıtlarını merak ediyorsunuz. O zaman bu yazımız sizler için. Piyeloseptyl 100 mg hakkında her şeyi öğrenin! Ne işe yarar, nasıl kullanılır ve buna dair tüm önerileri ve bilgileri burada bulacaksınız.

Bu yazıda neler var?

Piyeloseptyl ilaç yalnızca doktor tavsiyesi üzerine, reçeteli kullanılması gereken ilaçlar arasında. Peki, Piyeloseptyl nasıl kullanılır? Piyeloseptyl yan etkileri nelerdir? Piyeloseptyl kullananlar, eczanelerde bulunmadığı zamanlarda Piyeloseptyl muadili ilaçlar kullanabilir mi? Piyeloseptyl antibiyotik mi? İşte, en çok merak edilen soruların Piyeloseptyl prospektüs bilgilerine göre cevaplandığı Piyeloseptyl 100 mg nedir ne işe yarar yazımız…

Piyeloseptyl 100 mg nedir ne işe yarar | Piyeloseptyl Nasıl Kullanılır

Piyeloseptyl 100 mg nedir ne işe yarar| Piyeloseptyl 50 mg ve Piyeloseptyl 100 mg

Piyeloseptyl nedir; etken maddesi nitrofurantoin, yardımcı maddeleri ise; magnezyum stearat, talk, sığır jelatini, nişasta, tartrazin FD&C sarı no 5, titanyum dioksit, indigo karmin FD&C mavi no 2 ve kroskarmelloz sodyum olan idrar yolu enfeksiyonu önleyici, tedavi edici bir ilaçtır. Piyeloseptyl 100mg bir ilaçtır ve farklı durumlar için kullanılmaktadır. Genellikle hastalardan böbrek taşlarının sökülmesi için, diyareye karşı tedavi gibi nedenlerle reçete edilmektedir. Bu makalede, ne işe yaradığı, nasıl alınması gerektiği ve yan etkiler hakkında daha fazla bilgi edineceksiniz.

Biofarma İlaç Sanayi tarafından üretilen Piyeloseptyl ilaç, içinde homojen sarı toz olan açık-koyu yeşil kapsüller halinde satışa sunulmaktadır. Piyeloseptyl 50 mg ve Piyeloseptyl 100 mg olarak iki farklı şekilde satılmaktadır. 50 mg Piyeloseptyl ilaç içerisinde 50 mg nitrofurantoin, 100 mg Piyeloseptyl ilaç içerisinde de 100 mg nitrofurantoin etken maddesi bulunmaktadır. Piyeloseptyl 100mg, idrar yolu enfeksiyonlarını önlemek ve tedavi etmek için kullanılan bir ilaçtır. Bu nedenle, enfeksiyonu hissedilmez fakat laboratuvar testleri ile saptanabilir durumlarda kullanılmaktadır. Aynı zamanda böbrek taşlarına neden olan asidik ortam da düzeltilmede etkilidir. Piyeloseptyl yan etkileri olan bir ilaçtır. Bu nedenle reçetesiz kullanılmamalıdır.

İdrar Yolu Enfeksiyonu İlacı Piyeloseptyl Nedir Hakkında En Çok Merak Edilen Sorular ve Cevapları

Piyeloseptyl 100 mg nedir ne işe yarar, nasıl kullanılır, Piyeloseptyl yan etkileri nelerdir dışında pek çok sorunun cevabı merak edilmektedir. İnternet kullanıcıları tarafından en çok merak edilen soruları ve cevapları sizler için sıraladık…

1– Piyeloseptyl Reçeteli mi ?

Piyeloseptyl reçetesiz satılmayan, eczanelerden ancak reçete ile satın alınabilen bir ilaçtır.

2– Piyeloseptyl Etken Maddesi Nitrofurantoin Nedir ?

Nitrofurantoin etken maddesi bir antibiyotiktir. Enfeksiyonun önlenmesinde ve enfeksiyonun tedavisinde kullanılır.

3– Piyeloseptyl Antibiyotik mi ?

Piyeloseptyl ilaç, içeriğindeki nitrofurantoin etken maddesi nedeniyle antibiyotik bir ilaçtır. Bu nedenle Piyeloseptyl reçetesiz satılmaz.

4– Piyeloseptyl Diş için Kullanılır mı ?

Piyeloseptyl nedir bakıldığında; bu ilacın yalnızca idrar torbası ve idrar yolu enfeksiyonu tedavisi için etkili olduğu görülüyor. Dolayısı ile Piyeloseptyl diş için kullanılmaz.

5– Piyeloseptyl Zayıflatır mı ?

Piyeloseptyl yan etkileri arasında iştahsızlık da vardır. Piyeloseptyl prospektüs içeriğinde bu ilacın zayıflatığına dair bir bilgi yoktur ancak Piyeloseptyl kullananlar, iştahsızlık yan etkisi nedeniyle kilo verebilmektedir.

6– Piyeloseptyl Ne Kadar Sürede Etki Eder ?

İdrar yolu enfeksiyonu ilacı Piyeloseptyl kullanılmaya başlandığı andan itibaren etki etmeye başlar çünkü etkili bir antibiyotik olan nitrofurantoin içerir.

7– Piyeloseptyl Emzirme Döneminde Kullanılır mı ?

Piyeloseptyl ilaç bir antibiyotiktir, gerekli durumlarda doktor bilgisiyle emzirme döneminde kullanılabilir. Ancak gerekliliği ve emzirme döneminde kullanılıp kullanılamayacağı konusunda doktorunuza danışınız.

8– Piyeloseptyl Hangi Kategoride ?

Piyeloseptyl ilaç, enfeksiyona karşı kullanılan antienfektif ilaçlar kategorisindedir. Piyeloseptyl nedir hangi kategoridedir diye bakıldığında; nitrofurantoin içerikli antibakteriyeller grubunda olduğu görülüyor.

9– Piyeloseptyl İdrar Söktürür mü ?

Piyeloseptyl ilaç kullanılmaya başlandığından itibaren hızla etki eder ve idrar yolu enfeksiyonunun idrarla vücuttan atılmasını sağlayan bir antibiyotiktir; idrar söktürücü ilaç değildir.

10– Piyeloseptyl Ağrı Kesici mi ?

Pİyeloseptyl ağrı kesici değil; idrar yolları enfeksiyonu giderici antibiyotiktir ancak idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle yaşanan ağrı ve yangı şikayetlerini giderir.

11– Piyeloseptyl Muadili Var mı ?

Piyeloseptyl muadili olan bir antibiyotik değildir. Nitrofurantoin etken maddeli başka İYE ilacı yoktur ancak İYE tedavisi için kullanılan başka antibiyotik ilaçlar vardır.

12- Hamilelikte Piyeloseptyl Kullanılır mı ?

Doktor bilgisi dahilinde hamilelikte Piyeloseptyl ilaç kullanılabilir. Ancak hamileliğinin son ayında olanlar ve doğum sancısı olanlar bu ilacı kullanmamalıdır.

13– Cipro ve Piyeloseptyl Birlikte Kullanılır mı ?

Cipro ve Piyeloseptyl ilaç doktorun reçete etmesi koşuluyla birlikte kullanılabilir. Cipro kullanıyorsanız ve size Piyeloseptyl reçete edildiyse doktorunuza bildiriniz.

14– Doğum Kontrol Hapı ve Piyeloseptyl Birlikte Kullanılır mı ?

Doğum kontrol hapı ve Piyeloseptyl ilaç birlikte kullanılabilir ancak bu ilaç bir antibiyotik olduğu için doğum kontrol hapının etkisini azaltabilir.

Piyeloseptyl 100 mg nedir ne işe yarar ?

Piyeloseptyl kullananlar, Piyeloseptyl 100 mg nedir ne işe yarar nasıl kullanılır gibi araştırmaları internet üzerinde sık yapıyor. Bu ilacın etken maddesi nitrofurantoindir ve bu etken madde bir antibiyotiktir. Nitrofurantoin sayesinde, idrar yolu torbası ile idrar yolunun diğer bölümlerindeki enfeksiyonlar önlenir, tedavi edilir. Üretra enfeksiyonu, böbrek enfeksiyonu ve mesane enfeksiyonu için kullanılır.

Kısacası; Piyeloseptyl 100 mg nedir ne işe yarar; idrar yolu enfeksiyonu tedavisi ve önlenmesi için. Ancak bu ilaç akıntı, idrarda yanma gibi idrar yolu enfeksiyonu belirtileri görüldüğünde reçetesiz olarak başvurulmaması gereken bir ilaçtır. Çünkü idrar yolu enfeksiyonu ilacı Piyeloseptyl yan etkileri oldukça fazladır, reçeteli kullanılmalıdır.

Piyeloseptyl Günde Kaç Defa İçilir ?

Piyelosptyl kullanımı, hastaların özel durumuna ve ilacın kullanılma nedenine göre değişir. Eğer doktor veya eczacı tarafından bilgi verilmesiyse Piyeloseptyl prospektüs bilgilerine göre ilaç kullanımı yapabilirsiniz. Piyeloseptyl günde kaç defa içilir sorusu, prospektüs içeriğinde aşağıdaki gibi cevaplanmıştır.

1– Yetişkinlerde Enfeksiyon Tedavisinde Piyeloseptyl Günde Kaç Defa İçilir ?

Piyeloseptyl ilaç, yetişkinler tarafından enfeksiyon tedavisi için kullanılıyorsa; 7 gün süresinde günde 4 kez, birer doz içilmelidir.

2– Yetişkinlerde Enfeksiyonun Önlenmesi için Piyeloseptyl Günde Kaç Defa İçilir ?

Piyeloseptyl ilaç yalnızca idrar yolu enfeksiyonu tedavisi için değil, enfeksiyonların önlenmesi için de kullanılır. İlave enfeksiyonların önlenmesi için Piyeloseptyl kullananlar, geceleri yatmadan önce bir kapsül ilaç kullanmalıdır.

3– Cerrahi İşlemde Enfeksiyonların Önlenmesinde Piyeloseptyl Günde Kaç Defa İçilir ?

Piyeloseptyl 100 mg nedir ne işe yarar sorusunun cevaplarından bir tanesi de; cerrahi işlem öncesinde ve sonrasında enfeksiyon oluşumunun önüne geçmek. Eğer cerrahi işlem süresince enfeksiyonların önlenmesi için Piyeloseptyl ilaç kullanılacaksa; ameliyattan önceki gün ve ameliyattan sonraki 3 gün boyunca, günde dört defa, birer doz içilmelidir.

Piyeloseptyl Nasıl Kullanılır ?

Piyeloseptyl ilaç; ağız yoluyla kullanılan, yiyeceklerle birlikte ya da süt eşliğinde içilmesi tavsiye edilen bir ilaçtır. Bu ilacın yiyeceklerle veya süt ile birlikte içilmesi, mide – bağırsak bölgesinde yaşanması muhtemel tahrişin önüne geçer. Piyeloseptyl nasıl kullanılır sorusunun cevabı da doktorun tavsiye ettiği şekilde olmalıdır.

Her hasta için doktorun reçete etmesi gerekli doz değişebilir, fakat genellikle tek veya her iki günde bir günde bir tablet almak yeterlidir. Ayrıca, almaya başlandıktan sonra ortalama 5-7 hafta sürmesi tavsiye edilir; bu arada karın mevsimsel ağrılar ve idrar yolu döngüsü belirtilerini de engellemektedir.

1– Bebeklerde ve Çocuklarda Piyeloseptyl Nasıl Kullanılır ?

Piyeloseptyl ilaç, 3 aydan büyük bebeklerde ve çocuklarda kullanılabilir. Ancak Piyeloseptyl günlük dozu, çocuklarda ve bebeklerde kilo ağırlığına göre belirlenir. Bunun için doktorunuza danışınız.

2– Yetişkinlerde Piyeloseptyl Nasıl Kullanılır ?

Piyeloseptyl nedir yetişkinlerde nasıl kullanılır bakıldığında; gerekli durumlarda günde 3 kez kullanılabildiği görülüyor. Ancak kullanım amacına göre Piyeloseptyl günlük dozu değişebilir bunun için doktor tavsiyesine uyunuz.

3– Yaşlılarda Piyeloseptyl Nasıl Kullanılır ?

Yaşlılarda Piyeloseptyl kullanımı, belirgin böbrek hastalığı olmaması koşuluyla yetişkinlerde olduğu gibi kullanılabilmektedir. Eğer böbrek hastalığınız varsa ve Piyeloseptyl 100 mg nedir ne işe yarar araştırıyorsanız; doktor reçete etmedikçe kullanmayınız.

Bununla birlikte, kullanım eşliğinde birkaç güvenlik önlemi alınması önerilir. Piyeloseptyl 100 mg herhangi bir allerjiye sahipseniz kullanmayın ve bunu doktorunuza söyleyin. Ayrıca, alkol tüketimi yasaktır; Aynı zamanda bu ilacı uzun bir süre almayınız. Doktorunuz size son kullanma tarihi hakkında daha fazla bilgi vermelidir.

İdrar Yolu Enfeksiyonu İlacı Piyeloseptyl Yan Etkileri Nelerdir ?

Her ilaçta olduğu gibi Piyeloseptyl yan etkileri de vardır. Özellikle Piyelosptyl ilaç etken maddesi ve yardımcı maddelerinden herhangi birine alerjisi olanlar, bu ilacı kullanmamalıdır.

Piyeloseptyl 100 mg nin yan etkileri arasında baş ağrısı, kabızlık, mide bulantısı ve uyku problemleri gibi semptomlar mevcuttur. Ayrıca, alerji ya da ciddi reaksiyonlar geçici olsa da olabilir. Eğer bu tür belirtilerin birisi varsa veya daha da kötüleşiyorsa, mutlaka doktorunuza bilgi verin ve onun talimatlarına uyun.

Piyelosptyl prospektüs içeriğinde belirtilen ve görülmesi durumunda doktora iletilmesi gereken Piyeloseptyl yan etkileri şunlardır:

Saç dökülmesi İshal Baş ağrısı Mide bulantısı İştahta azalma Karın ağrısı Kusma Uyku hali Baş dönmesi Soğuk algınlığı belirtileri Deri döküntüsü Eklem ağrıları

Kimler Piyeloseptyl Kullanamaz ?

Piyeloseptyl yan etkileri vardır ve bu nedenle reçeteli olarak kullanıma uygundur. Doktor bilgisi olmadan, Piyeloseptyl reçetesiz kullanılmamalıdır. Piyeloseptyl nedir araştırması yapıldığında, prospektüs bilgilerine göre bu ilacı kullanmaması gereken kişiler şunlardır:

3 aydan küçük bebekler Böbrek fonksiyonu bozuk hastalar Etken madde Nitrofurantoin ve yardımcı maddelere alerjisi olanlar Gebeliğin son ayında olanlar Doğum sancısı olanlar Porfiri kan hastalığı olanlar G6PD enzim eksikliği olan bebek emziren anneler

Piyeloseptyl Muadili İlaçlar Nelerdir ?

İdrar yolu enfeksiyonu ilacı Piyeloseptyl kullananlar için Piyeloseptyl muadili ilaçlar yoktur. Eğer Piyeloseptyl yan etkileri görürseniz, bu yan etkileri doktorunuza bildirmeli ve idrar yolu enfeksiyonu önleyici, tedavi edici başka bir ilaç talebinde bulunmalısınız. Piyeloseptyl muadili olarak kullanılabilen, nitrofurantoin etken maddeli ilaçlar yine aynı ilacın farklı formlarıdır. Piyeloseptyl muadili ilaçlar yalnızca şunlardır:

Piyeloseptyl 50 mgPiyeloseptyl 100 mg Piyeloseptyl 25 mg/5 ml 300 ml şurup Piyeloseptyl 25 mg/5 ml 100 ml şurup

Piyeloseptyl ilaç gibi idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle kullanılan bir diğer antibiyotik ilaç olan Uroday hakkında bilgi almak için Uroday Nedir Ne İşe Yarar? yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Piyeloseptyl Fiyat 2022 | Piyeloseptyl Ne Kadar ?

İdrar yolu enfeksiyonu ilacı Piyeloseptyl fiyat 2022 de en çok merak edilenler arasında. Güncel Piyeloseptyl fiyat 16.77 TL’dir. Ancak bu ilaç SGK kapsamında olan bir ilaçtır. Bu nedenle SGK’lı olan hastalar, Piyeloseptyl reçeteli olarak eczanelerden ücretsiz alabilir.

Piyeloseptyl 100 mg ve Piyeloseptyl 50 mg Kullananlar ve Piyeloseptyl Ekşi Yorumları

Piyeloseptyl 100 mg nedir ne işe yarar hakkında prospektüs bilgileri dışında kullanıcı yorumları arıyorsanız, 100 mg ve 50 mg seçenekleriyle birlikte Piyeloseptyl şurup kullanan yorumları için Piyeloseptyl Ekşi başlığına göz atabilirsiniz.

YouTube video

İdrar Yolu Enfeksiyonu Kendi Kendine Geçer mi?

İYE yani İdrar yolu enfeksiyonu kendi kendine geçebilir. Ancak bazı durumlarda antibiyotik tedavisi olmadan İYE geçmemektedir. Özellikle de mikrop ve bakterilerin yol açtığı idrar yolu enfeksiyonu tedavisi için antibiyotik kullanımı gereklidir. Bu nedenle İYE olduğunuzu düşünüyorsanız mutlaka doktora başvurunuz.

Piyeloseptyl Kullanma Talimatı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!