featured

Port Royale 4 Oyunu ile Ticaret ve Strateji Bilginizi Geliştirin

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Port Royale 4 oyunu bir seri oyunun son çıkan versiyonudur. Strateji ve ticaret üzerine kurulu bu oyunda amacımız kendi şehrimizi büyütmek ve ticaret merkezi haline getirmektir. Bu tarz oyunlara alışkın olan kişiler çok kısa sürede oyunun dinamiklerini çözebilmekte ve hızlı bir şekilde büyümeye başlamaktadır.

YouTube video

Strateji oyunlarında hepimizin bildiği üzere başlangıç seviyesi bulunmaktadır. Bu seviyede servetimiz düşük olduğu gibi yapılarımız, malzemelerimiz ve askerlerimiz de yok denecek kadar azdır. Etrafta yaptığımız aramalar, küçük yağmalar ve ticaretle hem servetimiz artmaktadır hem de şehrimiz güçlenmektedir. Bu sayede zaman ilerledikçe etraftaki en güçlü şehir olmakta ve düşmanları dize getirmekteyiz.

Port Royale 4: 17. Yüzyılda Bir Yaşam

Oyunumuz 17. Yüzyıl Karayip Adaları’nda başlıyor. Burada bize ait Port Royal adında bir ada veriliyor. Adamızın çevresinde birçok küçük ve büyük boyutta farklı adalar da bulunuyor. Karayip, filmden de hatırlanacağı üzere pek sakin geçen bir yer değildir. Sürekli olarak deniz savaşlarının olduğu, korsanların köyleri bastığı bir yerdir. Ayrıca İngiltere, İspanya, Hollanda ve Fransa bu bölgede söz sahibi olmak için sürekli olarak girişimlerde bulunuyor.

Tüm bu zorluklar içinde bizim de adamızı ve ticaretimizi büyütmemiz gerekiyor. Etrafta bulunan küçük adaları keşfederek kendi adamıza bağlamamız ve haritamızı genişletmek ilk hedeflerimizdendir. Üretim ve ticaret ağını oluşturduktan sonra ürünlerimizi farklı adalara götürerek satıyoruz ve kar elde ediyoruz. Bu ticaret sırasında kendi adamızda yetişmeyen ve ihtiyacımız olan ürünleri de almamız gerekiyor. Bu alımları en ucuza yapmak birinci ticaret kuralımız olmalı.

Oyunu Mantığını Çözün ve Şehrinizi Büyütün

Oyuna ilk başladığımızda bir öğretici bölüm çıkacaktır. Bu öğretici bölümde oyuna dair temel bilgileri öğrenirken oyuna da ısınmış oluyoruz. Ayrıca bu bölümde oyuna dair kritik ve önemli ipuçları verilmektedir. Bu bölüm oyunda başarı elde edebilmek adına önemli olduğundan her bilgiyi tam öğrendiğinizden emin olmalısınız.

Artık temel bilgileri öğrendiyseniz ana oyuna giriş yapabilirsiniz. Temel bilgiler sayesinde ana oyunun ilk zamanlarında büyük sıkıntılar çekmeyeceksiniz. Kısa sürede adanızı belirli bir seviyeye getirecek bilgilere sahip olacaksınız. Ticaret üzerine kurulu bu oyunda para kazanmak en büyük hedefiniz haline gelecek.

YouTube video

İlk başlarda para kazanacaksınız. Fakat bu paraları daha büyük paralar kazanmak için harcamanız gerekiyor. Yeni binalar yapacaksınız, gemiler alacaksınız, güvenlik için mürettebatı artıracaksınız. Gemilerin gelişmişlik düzeyine göre haritada gideceğiniz mesafe de artacaktır. Bu sayede hem ticaretiniz hem de haritanız büyüyecektir. Kazancınızın artması şehrinizi de geliştirecektir.

YouTube video

Farklı ve uzak noktalara gitmek riski de beraberinde getirecektir. Yolda korsan saldırısına uğramanız yüksektir. Bu nedenle savunmanızı güçlendirmeni gerekecektir. Port Royale 4 ile ticaret ve strateji bilginizi geliştirebilirsiniz. Ben en büyük olabilirim diyorsanız sahne sizin…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!