featured

Pratik Faydalı Bilgiler ile Hayatınızı Kolaylaştırın | 15 Farklı Pratik Bilgi ile Kendi Yaşam Standardınızı Oluşturun…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pratik faydalı bilgiler hayatınızı kolaylaştırırken, temizlik ya da düzenleme esnasında size büyük kolaylık sağlayabiliyor. Hayatımız hep bir düzenleme, temizleme, dizayn etme telaşıyla gelip geçiyor. Zamandan ve kimi zaman bütçeden ciddi tasarruf edebilmenizi sağlayan bu pratik bilgiler ise işimizi bir nebze olsun kolaylaştırıyor. İşte sizin için derlediğimiz müthiş pratik bilgiler listesi…

­Pratik Faydalı Bilgiler | Bilmediğiniz Pratik Bilgiler Listesi

Bilmediğiniz pratik bilgiler sizlere mutfakta, temizlik esnasında, toparlamada, yer açmada ya da bazen kişisel bakımınızda sizlere katkı sağlayabilecek. Öyleyse evinizde ya da diğer yaşam alanlarında sizlere fikir olacak bilgileri paylaşmaya başlayalım.

1- Faydalı Pratik Bilgiler Arasında Limonun Gücü İlk Sırada

Faydalı pratik bilgiler arasında limonun faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazladır. Yüksek asit içeriği ile ön plana çıkan limon, bu yönüyle antibakteriyel ve dezenfektan olarak kullanılabilecektir. Örneğin lavabo giderlerinizi limon kabukları ile ovarsanız, lavabonuzun tüm mikroplarından arındığını ve parıl parıl parladığını görebilirsiniz. Bulaşık makinenize bir dilim limon astığınızda kirli bulaşığın neden olduğu o kokunun ortadan kalktığını ve mis gibi koktuğunu görebilirsiniz.

2- Evde Pratik Bilgiler: Banyo Aynalarını Diş Macunu Silmek!

Banyo nemli bir alan olması sebebiyle, aynaları sık sık buğulanır. Neminin kaybolması sonrasında ise banyo aynaları oldukça kötü bir görünüm sunabilir. İşte sizin için evde pratik bilgiler! Fındık kadar bir diş macununu alın ve su ile karıştırın. Homojen bir şekilde dağıttıktan sonra, bir bez yardımıyla aynalarınızı silin. Sonrasında o muhteşem fark karşısında küçük dilinizi yutabilirsiniz.

3- Süper Pratik Bilgiler Arasında Rutubet Lekesinden Kurtulmak İçin Çözümlerde Bulunuyor…

Süper pratik bilgiler içerisinde rutubet lekesinden kurtulmak için çözümlerde bulunuyor. Peki ama nasıl? Limon tuzunu sıcak bir suyun içerisinde tamamen eritin. Sonrasında ılıdıktan sonra, bir bez yardımıyla limon tuzlu suya batırarak rutubet lekelerini güzelce silin. Yaklaşık yarım saat sonra bu pratik faydalı bilgiler sayesinde evinizin pırıl pırıl olduğunu görebileceksiniz.

4- Yumurta Kabuğu, Muz Kabuğu ve Kahve Karışımı Değişik Pratik Bilgiler Listemizde

Yumurta kabuğu, muz kabuğu ve kahve karışımının salon bitkilerinin toprağını canlandırdığını biliyor musunuz? Ancak bu ürünlerin ilk olarak bir rondo içerisinde tamamen çekilmesi gerekiyor. Sonrasında karışımı çiçek topraklarına birer ikişer kaşık ilave ederek, çiçeklerinizin canlanmasını sağlayabilirsiniz.

5- Kuru Gıdalarınız Böcekleniyor mu? İşte Size Müthiş Pratik Bilgiler

Kuru gıdalarınız böcekleniyor mu? Kuru gıdalar özellikle nemli ortamlarda sık sık böceklenir. Bu böcekleri kuru gıdalardan da arındırması oldukça zordur. İşte size müthiş pratik bilgiler! Kurutulmuş birkaç adet defne yaprağını bulgur, un, pirinç, ince bulgur gibi kuru gıdaların içerisine yerleştirin. Bir süre sonra kuru gıdanızı kontrol edin. Bir tek böcek dahi göremeyeceksiniz.

6- Poşet Çay Güneş Yanıkları ve Göz Altı Şişlikleri İçin Birebir!

Poşet çayın faydaları neler biliyor musunuz? Pratik faydalı bilgiler içerisinde poşet çayın yeri ayrı! Kullanılmış poşet çayları öncelikle soğutun. Soğuyan poşet çayları güneş yanıkları, böcek ısırıkları ya da göz altı şişlikleriniz için kullanabilirsiniz. Poşet çay yalnızca birkaç dakika içerisinde gözle görebileceğiniz değişimler yaratacak.

7- Buzdolabınızda Koku Oluşuyor mu? Pratik Bilgiler Mutfak Sırları!

Buzdolabında birden fazla gıda saklandığı için koku yapması, kokuların birbirine karışması gayet olağan bir durumdur. Ancak buzdolabı açıldığında yayılan koku ya da besinler tüketilirken hissedilen o koku hiçbirimizin hoşuna gitmeyecektir. Bu durumda size pratik bilgiler mutfak sırları olarak paylaşabileceğimiz bir ipucu veriyoruz. Buzdolabınıza bir kase süt, limon ya da kahve koymanız oluşan kokunun hızlı bir şekilde hapsedilmesini ve kokunun dışarı yayılmamasına neden olacaktır.

8- Beyaz Çoraplarınız Eski Parlak Rengini Kaybettiyse…

Pratik faydalı bilgiler arasında çoraplarınıza dair ipuçları da bulunuyor. Beyaz çoraplarınız kimi zaman diğer çamaşırlarla karışıyor ve günden güne grileşiyor mu? İşte size mükemmel bir bilgi! Bir suyun içerisine limon suyu ve çoraplarınızı atar, 20 dakika kadar kaynatırsanız çoraplarınızın bembeyaz olduğunu görebilirsiniz.

9- Hamur İşlerinizin Geç Bayatlaması İçin Bir Parça Ekmek

Poğaça, kek ve kurabiyeleriniz çabuk bayatlıyorsa pratik faydalı bilgiler listemiz hemen devreye giriyor. Hamur işlerinizin daha geç bayatlaması için hamur işlerinizi bir kabın içerisine yerleştirin ve bir parça ekmek iliştirin. Böylece günler geçse dahi hamur işleriniz ilk günkü tazeliğini koruyabilecek.

10- Mutfakta Pratik Bilgiler Temizlik: Seramik Çiziklerinden Kurtulmak

Seramikler görünüm açısından kusursuz mutfak parçalarından olsa da, ne yazık ki çabuk çizilmeye meyilli ürünler arasındadır. Bu nedenle, çizile çizile hoş görünümünü kaybedebilir. Bu durumda size mutfakta pratik bilgiler temizlik listesinden önemli bir ipucu bırakıyoruz. Seramiklerinizi süt ve su karışımı olan bir içerisine yerleştirin. Hafif ateşte yaklaşık 30-40 dakika kadar kaynatın. Bu süre sonunda seramiklerin üzerindeki çiziklerin tamamının yok olduğunu görebileceksiniz.

11- Yaz Aylarında Gelen Karıncalar İçin Pratik Çözümler

Özellikle yaz aylarının gelişi ile karıncaların fazlasıyla arttığını görebilirsiniz. Peki bu durumda ne yapabilirsiniz? Karıncaların sık çıktığı yerlere tarçın serpiştirerek, karıncaların bulunduğu bölgeden uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz.

12- Ütü Masasına Alüminyum Folyo Koyarak, Ütüyü Keyifli Bir Hale Getirin!

İşte size pratik faydalı bilgiler listesinden biri daha! Ütü yapmayı sevmiyorsanız, size ütüyü keyifli bir hale getirecek bir önerimiz var. Ütü masanızı öncelikle bir kılıf ile sarın sonrasında ütü yaptığınız noktayı, Alüminyum folyo ile güzelce sarın. Alüminyum folyo ısıyı hızlı bir şekilde geri yansıtacaktır. Buda ortalama 45-60 dakikada yapacağınız ütü süresini 25-30 dakikaya kadar düşürecektir. Bizden söylemesi, sizden uygulaması….

13- Bayat Ekmekleri Tazecik Yapabilmek İçin Pratik Faydalı Bilgiler

Ekmeklerinizi tazecik ve çıtır çıtır yapmak istiyorsanız pratik faydalı bilgiler listemize başvurun! Bayat ekmeklerinizin her yerini ıslattıktan sonra 180 derece ısıda yaklaşık olarak 5 dakika bekletin. Çıkardığınızda fırından yeni pişmiş derecesinde taze bir ekmeğinizin olduğunu görebilirsiniz. Peki taze ekmekleri dökmeden nasıl dilimlerim diye düşünüyor musunuz? Bunun içinde size bir ipucu! Keseceğiniz ekmeği kettle ya da sıcak çaydanlığın yanına koyun. Sonra doğramaya başlayın. Mucizevi bir şekilde bir parçanın bile ziyan olmadığını görebileceksiniz.

14- Ağır Eşyaları Hareket Ettiremiyor musunuz? Cam Temizleyicisi İmdadınıza Koşacak!

Pratik faydalı bilgiler listemizde sıra dışı bir bilgi içeriği de yer alıyor! Bulaşık makinesi, buzdolabı ya da çamaşır makinesi gibi beyaz eşyalarınız ne kadar da ağır değil mi? Ama evin temiz ve hijyenik kalabilmesi için belirli aralıklarla eşyalarınızı temizlemeniz gerekebilir. Ağır eşyalarınızı kaldırmadan önce ayak kısımlarına cam temizleyicisi sıkın. Her yerine sıktığınızda, oldukça kolay bir şekilde çekilebildiğini görebilirsiniz. Çünkü cam temizleyicisi, makinenizin kaymasını sağlayacak ve kolay hareket etmesine yardımcı olacaktır.

15- Bakır Cezvelerinizi Parlatmak İçin Turşu Suyu Mucizesinden Faydalanın!

Bakır cezvelerinizi parlatmak için turşu suyu mucizesinden faydalanabilirsiniz. Pratik faydalı bilgiler arasında yer alan bu bilgi sayesinde, cezveniz çizilmeden parlak ve doğal renginde olabilecek. Öncelikle turşu suyunu bir kabın içerisine yerleştirin. Kuru bir bezi, turşu suyu içerisine daldırarak cezvenin tamamını bastırarak silin. Temiz sandığınız cezvenizden çıkan kire inanamayacaksınız!

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!