featured

Proctolog Krem Nedir Ne İşe Yarar | Proctolog Rektal Krem Nasıl Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Proctolog Krem, anal bölgedeki pek çok hastalık için kullanılan etkili bir topikal krem olarak biliniyor. Özellikle hemoroid yani basur tedavisi olan kişiler Proctolog Rektal Krem kullanımı yaparak şikayetlerini giderebiliyor. Peki, Proctolog Krem nedir ne işe yarar, Proctolog Rektal Krem sadece basur için mi kullanılır?

Proctolog Krem nasıl kullanılır, nereye uygulanır? Proctolog yan etkileri nelerdir, Proctolog muadili kremler hangileridir? Proctolog Krem fiyatı 2022 ne kadar? İşte, Proctolog Krem prospektüs bilgilerine dayanan, Proctolog kullananlar ve kullanacak olanlar için derlediğimiz Proctolog Krem nedir ne işe yarar yazımız…

Proctolog Krem Nedir ?

Proctolog Krem nedir; etken maddesi ruskogenin ve trimebutin, yardımcı maddeleri ise setostearil alkol, propil parahidroksibenzoat, propilen glikol, izopropil miristat, emülsifiye edici bal mumu, metil parahidroksibenzoat, gliserol monostearat ve saf su olan topikal bir kremdir.

Proctolog Rektal Krem Abdi İbrahim İlaç firması tarafından, 30 gramlık alüminyum tüpte satışa sunulur. Proctolog Krem yan etkileri olduğundan doktor tavsiyesi olmadan; reçetesiz kullanılmamalıdır.

Proctolog Krem Ne İşe Yarar ? Proctolog Rektal Krem Ne İçin Kullanılır ?

Proctolog Krem prospektüs içeriğinde, Proctolog Krem ne işe yarar sorusuna açık bir şekilde yer verilmiştir. Bu krem başta hemoroid yani basur başta olmak üzere anal (makat) bölgedeki iltihaplı hastalıkların, çatlakların tedavisinde ve yine anal bölgedeki kaşıntı, ağrı, şişkinlik hissi için kullanılmaktadır.

Proctolog Rektal Krem Nasıl Kullanılır?

Proctolog Krem nasıl kullanılır sorusunun en net cevabını size doktor verecektir. Bu kremin reçete edilmesine neden olan sağlık sorununa göre Proctolog kullanımı, dozu da farklılaşabilir. Ancak Proctolog prostektüs içeriğinde bu kremin günde bir veya iki kez kullanıma uygun olduğu belirtilmiştir.

Proctolog yalnızca makat bölgesi için kullanıma uygundur. Vücudun başka bölgelerinde kullanmayınız. Makat bölgesinde sorunlu deri üzerine az miktar kremi hafif masaj ile uygulayabilirsiniz. Ancak en doğru Proctolog kullanımı için doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Proctolog Yan Etkileri Nelerdir ?

Proctolog kullananlar, Proctolog yan etkileri konusunda bilgi sahibi olmalı… Özellikle alerjik kişiler Proctolog etken maddesi ve yardımcı maddelerini incelenmelidir. Çünkü krem içeriğindeki bazı maddeler alerjiye yol açabilir ve Proctolog yan etkileri söz konusu olabilir.

Proctolog yardımcı maddesi metil parahidroksibenzoat ile propil parahidroksibenzoat alerjiye neden olabilen maddelerdir. Bu nedenle Proctolog yan etkileri alerjik bünyeler için söz konusu olabilir.

Ayrıca Proctolog Rektal Krem içinde setostearil alkol de vardır ve bu, egzama gibi bölgesel deri reaksiyonlarını tetikleyebilir. Krem içeriğindeki propilen glikol da cildin tahriş olmasına yol açabilir. İçerikteki gliserol da dışkılamayı hafif derecede artırabilir.

Proctolog yan etkileri arasında kaşıntı, kızarıklık ve rahatsızlık hissi bulunur. Bu yan etkiler genellikle kısa süre içinde kendiliğinden geçmektedir ancak uzun süreli olarak geçmediğinde ya da kremin etki etmemesi durumunda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Proctolog Muadili Kremler Nelerdir ?

Kimi zaman Proctolog yan etkileri, kimi zaman da Proctolog Rektal kremin eczanelerde bulunamamasından dolayı Proctolog muadili kremler hastalara verilmektedir. Böyle durumlarda eczacıların verdiği Proctolog muadili kremler şunlardır:

Doloproct 15 gr KremHemoralgine 40 gr PomadRekabetin Rectal Krem 30 gr

Basur kremi olarak kullanılan pek çok krem vardır ancak bu kremlerin hepsi Proctolog muadili kremler değildir. Etken maddesi ruskogenin ve trimebutin olan Proctolog muadili olan kremler yukarıda listelenmiştir.

Proctolog Rektal Krem Fiyatı 2022 Ne Kadar ?

Proctolog Rektal Krem fiyatı 2022 listesine göre bu yazının yazıldığı esnada 23.17 TL’dir ve yalnızca eczanelerde satılmaktadır.

Proctolog Rektal Krem ile İlgili En Çok Merak Edilen Sorular ve Cevapları

Basur kremi olarak bilinen Proctolog Rektal Krem ile ilgili pek çok soruya arama motoru üzerinde yanıt aranmaktadır. Proctolog nedir ne işe yarar yazımızın bu bölümünde, Proctolog kullananlar ve kullanacak olanlar için en çok merak edilen sorulara ve cevaplarına yer verdik…

YouTube video

1- Proctolog Krem Ne Kadar Sürede Etki Eder ?

Proctolog Rektal Krem kullanılmaya başlandığı andan itibaren etki etmeye baslar. Eğer makat bölgesindeki ağrı, kaşıntı gibi şikayetler için kullanılıyorsa kısa süre içinde etki gösterecektir. Eğer basur tedavisi için kullanılıyor ise tamamen etki etmesi zaman alabilir.

2- Proctolog Krem Hamilelikte Kullanır mı ?

Proctolog Rektal Krem prospektüsünde bu kremin gerekli olmadıkça hamileler tarafından kullanılmaması gerektiği bilgisine yer verilmiştir. Eğer Proctolog kullanımı yapıyorsanız ve hamile olduğunuzu fark ederseniz kullanımı durdurup doktorunuza danışınız.

3- Proctolog Krem Emziren Anneler Kullanabilir mi ?

Proctolog prospektüs içeriğinde, emziren annelerin bu kremi kullanabileceği bilgisi verilmiştir. Ancak emziren anneler de diğer hastalar gibi Proctolog Rektal Krem kullanımını reçetesiz yapmamalıdır.

4- Proctolog Krem Reçetesiz Satılır mı ?

Proctolog reçetesiz olarak da eczanelerden satın alınabilmektedir. Ancak Proctolog reçetesiz kullanılmaması gereken hassas bölge kremidir. Bu nedenle doktor tavsiyesi olmadan kullanmayınız.

5- Proctolog Krem Makat İçine Kullanılır mı ?

Proctolog prospektüs içeriğinde bu kremin yalnızca makat bölgesine uygulanabileceği yazmaktadır. Eğer sorunlu bölge makat içi işe Krem uygulanabilir ancak en doğru kullanım için doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

6- Proctolog Krem Basura İyi Gelir mi ?

Proctolog Rektal Krem basur başta olmak üzere makat bölgesindeki çeşitli sorunlar için kullanılır. Kısacası; Proctolog basura iyi gelen kremler arasındadır.

7- Proctolog Rektal Krem Nerede Kullanılır ?

Proctolog Rektal kremin kullanım yeri yalnızca makat bölgesidir, vücudun başka yerlerinde kullanmayınız.

8- Çocuklarda Proctolog Rektal Krem Kullanılır mı ?

Proctolog prostektüs içeriğinde bu kremin çocuklarda ve 18 yaşının altındaki ergenlerdeki kullanıma dair verilerin yeterli olmadığı bilgisi verilmiştir. Bu nedenle 18 yaş altı ergen ve çocuklarda, doktor tavsiyesi olmadıkça Proctolog kullanmayınız.

9- Yaşlılar Proctolog Rektal Krem Kullanabilir mi ?

65 yaş üstü kişiler için Proctolog kullanımının uygun olup olmadığı ile ilgili yeterli veri bulunmamaktadır. Bu sebeple 65 yaş üstü iseniz ve doktor tavsiye etmediyse bu kremi kullanmayınız.

10- Proctolog Başka İlaçlarla Kullanılabilir mi ?

Proctolog prospektüsünde bu kremin başka ilaçlarla birlikte kullanılabileceği bilgisi verilmiştir. Bu kremi kullanırken dikkat edilmesi gereken yiyecek ve içecek de bulunmamaktadır.

Proctolog Krem Prospektüs

Basur kremi ve anal bölge sorunları için kullanılan krem Proctolog prostektüs bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz. 

1
mutlu
Mutlu
3
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!