featured

Profesyonel Halı Yıkama Nedir? Halı Yıkama İçin Neden Profesyonel Bir Hizmet Alınmalıdır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halı yıkama, yaşam alanlarında konforlu ve hijyenik bir yaşam isteyenlerin belirli aralıklarla yaptırması gereken bir işlemdir. Günlük hayatta halıları ne kadar da aktif olarak kullanıyoruz değil mi? Bu kapsamda her yaşam alanının olmazsa olmazı olan halılar zaman içerisinde toz, kir, mikrop, ölü dokular, yiyecek ve içecek artıkları barındıracaktır.

Böyle durumlarda halının süpürülerek temizlenmesi mümkün olmayacaktır. Halıların evde kendi yöntemlerle yıkanılması ise her zaman etkin sonuçlar vermeyebilir. Özellikle lekeli halılarda lekelerin çıkarılması ve ilk günkü görünümün elde edilmesi için profesyonel halı yıkama hizmeti tercih edilmelidir.

Profesyonel Halı Yıkama Hizmetinin Önemi Nedir?

Halılar zaman içerisinde kullanıma bağlı olarak matlaşmakta, yapışmakta, renk değişimi yaşamakta ve ilk görünümünü kaybetmektedir. Kirlerin, tozların ve pisliklerin dolduğu bu halıları kullanmak hijyenik değildir. Özellikle yaşam alanlarında çocuklar ve alerjik bünyeler bulunuyorsa, hastalıkların ortaya çıkması kaçınılmaz olacaktır.

Temiz bir yaşam alanında bulunmak isteniyorsa, o halde halı yıkama işlemi yapılmasına özen gösterilmelidir. Ev ortamında halı yıkamak zor, zahmetli ve fazla su israfına sebep olacaktır.

Bunun yanı sıra lekelerin tam anlamıyla çıkması ve halının kurutulması mümkün olmayabilir. Profesyonel halı yıkama işleminde halılar istenilen temizliğe kavuşabildiği gibi, halılarınız herhangi bir zararda görmeyecektir.

Profesyonel Halı Yıkama Hizmetleri Neleri Kapsıyor?

Profesyonel halı yıkama hizmetinde halının boyutu, malzeme içeriği, dokusu ve lekelerinin içeriği büyük önem taşımaktadır. Halının cinsine ve leke içeriğine göre göre farklı temizlik malzemesi ve yıkama stilleri tercih edilebilecektir.

Halının detaylı olarak incelenmesi sonrasında tozu ve yüzeysel kirlerinden arınması için, süpürülme işlemi tamamlanmalıdır. Halı yıkama işleminin başlangıcında ilk olarak kirlerin yumuşatılması işlemi gerçekleştirilecektir. Özel makinelerle kirler yumuşatılarak, derindeki kirlerin yüzeye ulaşması ve sökülüp atılması sağlanacaktır.

Daha sonra ise halı şampuanları ile halı kirlerinin tamamında arındırılmaktadır. Köpürme işlemi sonrasında halılar durulanmaktadır. Durulama işleminde de vakumlu ve buharlı cihazlar kullanıldığından, halıda kalan bütün fazla su alınabilecektir. Böylece halıların temizlenmesi ve kuruması daha hızlı olacaktır.

Halıların yıkanma işlemi tamamlandıktan sonra bir diğer aşama olan kuruma işlemine geçilir. Halıların kuruyabilmesi için özel odalar kullanılmaktadır. Belirli bir ısı derecesine sahip olan bu odalarda halılar 24-48 saat kadar bekletilerek tamamen kurutulacaktır.

Kuruyan halılar incelenerek, lekelerin çıkıp çıkmadığı değerlendirilmektedir. Değerlendirme aşaması sonrasında, halılar özel olarak paketlenerek evlere teslim edilmek üzere hazır hale getirilir. Profesyonel halı yıkama hizmetinde kişilerin herhangi bir çaba göstermesine gerek kalmadan tertemiz halılara sahip olabilmesi mümkündür.

Profesyonel Halı Yıkama Hizmeti Fiyatları Nelerdir?

Profesyonel halı yıkama hizmeti fiyatları halının cinsine ve boyutuna göre farklılık göstermektedir. Genel olarak tüm halılar metrekare üzerinden fiyatlandırılmaktadır. Ancak bazı özel malzeme içeriğine sahip halılar, makine halılarından daha yüksek fiyatlara yıkanacaktır.

Bunun nedeni ise bu halıların hasar görmemesi adına, daha narin ve özenli yıkanması gerektiğindendir. Genel olarak halı yıkama işleminde belirlenen fiyatlar, her bütçeden insana hitap etmektedir. Bu kapsamda halılarının hijyenik bir görünüm elde etmesini isteyen herkes bu hizmeti alabilecektir.

Profesyonel Halı Yıkama Hizmetinde Hangi Firmalar Tercih Edilmelidir?

Profesyonel halı yıkama hizmetinde firma seçiminde titiz bir yaklaşım sergilenmelidir. Halı yıkama konusunda sektörde onlarca farklı firma içeriği bulunmaktadır. Ancak her firmanın kusursuz bir hizmet verdiğini söyleyebilmek mümkün değildir. Bu anlamda İstanbul bölgesinde ön plana çıkan firmalardan bir tanesi Temizel Halı Yıkama’dır.

Bayrampaşa halı yıkama, Gaziosmanpaşa halı yıkama ve daha pek çok ilçelere halı yıkama hizmeti sunan bu firma, aldığı olumlu geribildirimler ile kaliteli hizmet verdiğini ispatlayabilmektedir. Memnuniyet garantili hizmet sunan bu firma, müşterinin beğenmemesi durumunda halıların yeniden yıkanmasını üstlenebilecektir.

Temizel halı yıkama firmasında, profesyonel halı yıkama hizmeti sırasında ERA111 ürünlerine yer verilmektedir. Antibakteriyel olan ve ağır kimyasal içermeyen bu şampuanlar halıların tüm lekelerinin sökülmesini sağlarken, halının zarar görme olasılığını da ortadan kaldırabilecektir. Doğayı ve sağlığı koruyabilen firma, halıların temizliğinin korunabilmesi adına halıların özel hurçlar içerisinde gönderimini sağlamaktadır.

Halıların teslimat süresi yoğunluğa bağlı olarak değişiklik gösterse de ortalama 4-7 gün içerisinde gerçekleştirilmektedir. İstanbul bölgesindeki herkesin güvenle tercih edebileceği bu firma, sektörde tanınan ve önerilen profesyonel halı yıkama şirketlerinden birisidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!