featured

Prostat Büyümesi Problemine Kesin Çözüm! Prostatın Küçülmesinde Etkili Olan 10 Besin ile Bu Hastalığa Çare Bulabilirsiniz

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prostat Büyümesi Problemine Kesin Çözüm! Prostatın Küçülmesinde Etkili Olan 10 Besin ile Bu Hastalığa Çare Bulabilirsiniz

Prostat büyümesi erkeklerde sıklıkla karşılaşılan hastalıklar arasında yer alıyor. Peki prostat büyümesi nasıl kansere dönüşmeden tedavi edilebilir. İşte detaylar…

Erkek üreme sisteminin parçalarından biri olan prostat bezi spermlerin taşınması, korunması ve meni salgılamasından sorumludur. Bir insanın yaşamı boyunca prostat bezinin büyümesine devam etmesi gerekecektir. Ancak bu büyüme hızındaki anormallik bazı semptomların ortaya çıkmasına neden olabilir.

Ayrıca prostatın büyümesi zaman içerisinde prostat kanserine yol açarak kişilerin yaşamını yitirmesine sebep olabilir. Erkeklerde en sık görülen kanser türü olan prostat kanseri, bazı besinlerin tüketimi ile engellenebilir. Peki, bu besinler nelerdir? İşte, prostat büyümesinde küçültücü etkisinin bulunduğu bilinen besinler…

1- Balık

1- Balık

Omega 3 deposu olarak karşımıza çıkan balıklar, haftada iki kez tüketildiğinde prostattaki anormal büyümeyi durdurur. Balıktan yeterli oranda omega 3 alınabilmesi için mevsime özgü balıkların tüketilmesine özen gösterilmelidir.

2- Kuru Fasulye

2- Kuru Fasulye

Beslenme uzmanları kuru fasulyenin bir porsiyon et tüketmek kadar faydalı olduğunu belirtiyor ve ekliyor: Haftada en az bir kez tükettiğiniz kuru fasulye sayesinde prostat kanserinden korunabilirsiniz.

3- Domates

3- Domates

Antioksidan yönü ile ön plana çıkan domates, yüksek miktarda likopen içerir. Likopen birçok kanserin vücutta oluşumunu engellemede oldukça başarılıdır. Uzmanlar sabahları domates suyu tüketen kişilerin prostat kanseri ve diğer kanser türlerine yakalanma olasılığının daha az olduğunu vurgulamaktadır.

4- Isırgan Otu

4- Isırgan Otu

Isırgan otu bilindiği üzere uzun yıllardır faydaları nedeniyle ilaç sektöründe bir hayli kullanılmaktadır. Anti-bakteriyel özelliği bulunan ısırgan otu krem formülüne getirildiğinde anormal hücre bölünmesini ortadan kaldırabilecektir. Isırgan otu yemek şeklinde ya da haşlanıp suyu tüketilerek kullanılabilecektir.

5- Badem- Fındık

5- Badem- Fındık

Badem ve fındık E vitamini ve magnezyum açısından zengin iki önemli besindir. Bu iki kuruyemiş türü günde bir avuç olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Buda yalnızca prostat kanserine değil, diğer kanser türlerine yakalanma olasılığını da önleyebilecektir.

6- Sarımsak

6- Sarımsak

Sarımsak içerdiği flavonoller sayesinde kansere karşı koruyucu besinler arasında yer almaktadır. Düzenli kullanımda kansere neden olabilecek tüm problemleri ortadan kaldırabilir. Ağızda kötü bir tat bıraktığı için istenirse közlenerek de tüketilebilecektir.

7- Havuç

7- Havuç

Çiğ ya da pişmiş fark etmeksizin tüketilmesi önerilen havuç, prostat küçülmesinde faydalı olduğu tespit edilen bir besindir. Birçok vitamini ve minerali barındıran havuç, kanser ve diyabet gibi hastalıkların önlenmesinde etkilidir.

8- Greyfurt

8- Greyfurt

Tatlı ekşi arasında bir tada sahip greyfurt, günümüzde pek çok kanserin bitkisel tedavisi sırasında kullanılır. Kalorisi çok düşük olan bu besin, aynı zamanda cilt ve saç üzerinde de olumlu etkilere sahiptir.

9-Kabak Çekirdeği

9-Kabak Çekirdeği

İçerisinde yüksek düzeyde lif barındıran kabak çekirdeği antioksidan kaynağıdır. Bu nedenle, prostat büyümesini baskılayarak kanser oluşumunu önleyebilecektir. Ayrıca kabak çekirdeği yalnızca prostat kanserinde değil diğer tüm kanserlerde de sonuç verebilen mucizevi bir besindir.

10- Ceviz

10- Ceviz

Ceviz özellikle aç karna tüketildiğinde ceviz vücuda sayısız fayda sağlar. En önemlisi ise cevizin bağışıklık sistemini güçlendirebilmesi ve hastalıklarla savaşabilmesidir. Cevizi geceden bir suyun içerisine koyarak sabah aç karna hem suyunu hem de tanesini tüketirseniz mucizevi etkilerini görebilirsiniz.

11- Bonus: Prostat Kanserinin Önlenebilmesi İçin Yalnızca Besinler Yeterli Değil

11- Bonus: Prostat Kanserinin Önlenebilmesi İçin Yalnızca Besinler Yeterli Değil

Prostat bezinin büyümesi ve sonrasında kanserin önlenebilmesinde elbette ki yeterli olmayacaktır. Uzman doktorlar prostat bezinin büyümesindeki anormalliğin ancak oturarak küçük abdestin yapılması ile mümkün olabileceğini belirtmektedir.

Çünkü ayakta tuvaletin yapılması prostat bezinin büyüyerek üriner sistemde tıkanıklıkların oluşmasına neden olabilir. Bunun yanı sıra prostat bezi özellikle 50 yaşını aşkın erkeklerde büyüklük bakımından düzenli olarak kontrol ettirilmelidir. Uzman doktorlar bu anlamda 50 yaş ve üzeri erkeklerin, her yıl en az bir kez prostat muayenesi, idrar tahlili ve PSA testi yaptırması gerektiğini vurgulamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!