protein-tozu

Protein Tozu Hakkında Doğru Bilinen Şehir Efsaneleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Protein tozu, düzenli olarak spor yapan ve kas hacmini artırmak isteyenlerin kullandığı en önemli takviyedir. Bu takviyeye dair ortaya çok farklı iddialar atılmıştır. Öyle ki, bunların bazıları açık şekilde yanlış olmasına karşın doğru olduklarına dair algılar oluşmuş ve adeta şehir efsanelerine dönüşmüştür.

Protein tozu hakkında doğru bilinen yanlışları ve şehir efsanelerini sizler için derledik. Bunları incelediğinizde, oldukça şaşıracak ve doğru olduğunu düşündüğünüz yanlış bilgileri göreceksiniz.

Trans Yağ İçerir ve İç Organlara Zarar Verir!

Sağlık bir bireyseniz, kullanım talimatlarına göre hareket ediyorsanız ve günlük yeteri kadar su tüketiyorsanız, herhangi bir olumsuz etki olmaz. Zaten protein tozu kullanmadığınız halde günlük yeterli miktarda su tüketmezseniz, iç organlarınızda uzun vadede daha beter sorunlar çıkacaktır.

Protein tozları trans yağ içermez. Ürünlerin üzerinde bu husus özellikle belirtilir.

Jinekomastiye Yol Açar!

protein-tozu
Protetin Tozu Hakkındaki Yanlışlar

Gıda takviyesi olduğundan böyle bir etki göstermesi söz konusu değildir. Bu etkinin de suçlusu yine steroidlerdir. Steroid kullanımına bağlı olarak vücutta olması gerekenden fazla testosteron olacaktır. Vücut ise bunu dengelemek için östrojen üretecektir. Östrojen ise gerekli önlemler alınmadığında memeleri büyütür ve jinekomastiye yol açabilir.

Protein Tozu Kaslarınızı Hemen Şişirir!

Protein tozu, vücudun büyümesine direkt olarak etki etmez. Bu takviyeyi kullandığınızda vücudun hızlı bir şekilde şişmesi türünden olaylar yaşanmaz. Bu tür bir etki Synthol kullanımı ile olur. Synthol ise protein tozu olmayıp, tamamen farklı bir üründür.

Steroiddir ve Zararlıdır!

Protein tozları ile ilgili bilinen en yaygın yanlış, bu ürünlerin steroid ve ilaç olmalarına dair iddiadır. Öncelikle bu ürünlerin ilaç olması gibi bir durum söz konusu değil. Zira ilaç olsalar, piyasadaki bütün ürünlerin Sağlık Bakanlığı onayı ile satılması gerekir. Ancak ürünleri incelediğinizde, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının onayı ile satıldığı görülür. Bu durumun nedeni ise bir ilaç değil, gıda takviyesi olmasıdır.

Protein tozu, talimatlara uygun bir şekilde kullanıldığında vücuda zarar vermez. Nihayetinde sağlık olarak bilinen doğal besinleri dahi aşırı şekilde tüketirseniz, vücudunuzda olumsuz etki yapacağı bir gerçektir. Dolayısıyla belirtilen ölçülerde ve zamanlarda kullanarak, bu takviyeden zarar görmeden faydalanabilirsiniz.

Protein Tozunu Kullanmayı Bırakırsanız Kaslar Yağ Olur!

protein-tozu

Kasların yağa dönüşmesi veya yağların kaslara dönüşmesi gibi bir durum ve ihtimal bulunmaz. Protein tozu kullanır ve düzenli olarak egzersiz yaparsanız, vücudunuzdaki yağları yakarsınız. Kaslarınız sürekli olarak çalıştığı için kas hacminiz ise artar. Böylece daha sıkı bir bedene sahip olursunuz. Ancak bunun tam tersi olduğunda, yani egzersizi bıraktığınızda yağ hacmi artar ve buna bağlı olarak sarkmalar meydana gelir. Yani sarkmaların nedeni protein tozu değil, tamamen egzersiz yapmama durumunuzdan kaynaklanır.

Doğal Değildir!

Protein tozlarının temel hammaddesi peynir altı sularıdır. Peynir altı suyu tamamen doğal maddelerdir. Bunun haricinde içeriğinde tatlandırıcı ve koruyucu katkılar vardır. Yani %100 katkısız demek doğru olmayacaktır. Ancak marketlerde satılan sütler kadar doğal oldukları ifade edilebilir.

Testisleri Küçültür, Sperm Kalitesini Düşürür!

Protein tozları sadece gıda takviyesidir ve bundan dolayı böyle bir etki yapmaları söz konusu değildir. Steroidler ise bu tür etkilere neden olabilir. Steroid kullanımında vücuda dışarıdan testosteron alınır. Kanda yeterli seviyede, hatta olması gerekenden fazla testosteron olması durumunda testisler çalışmayı bırakacaktır. Bu ise küçülmeye ve sperm kalitesinin düşmesine neden olabilir.

Protein Tozu Hemen Kana Karışır!

Protein tozu, bir gıda takviyesidir. Normal tükettiğiniz et nasıl direkt kana karışmıyorsa, protein tozu da kana karışmaz. İlk olarak mide ve bağırsaklarda sindirilir, daha sonra emilimi gerçekleşir. Sindirim sonrasında aminoasit olarak kana karışır.

Kalbin Büyümesine Yol Açar!

protein-tozu

Protein tozu steroid değildir. Dolayısıyla steroidlerin olumsuz etkilerine de sahip değildir. Steroidler, vücuttaki bütün kasların ve dokuların büyümesine neden olur. Buna bağlı olarak kalp ve bağırsaklarda dahi büyümeler görülebilir.

Son Söz

Protein tozu hakkında doğru bilinen bazı yanlışlar bu şekildedir. Söz konusu yanlış inanışlara baktığınızda, neredeyse tamamının arkasında steroidlerin olduğunu göreceksiniz. Protein tozları bir steroid değildir. Dolayısıyla onların olumsuz etkilerine neden olmaz.

Protein tozunun korkulacak bir gıda takviyesi olmadığını sanırım anlamış olduk. Kullanım miktarını aşmadan egzersiz ile birlikte tüketilmesi kas hacminizde hatırı sayılır bir gelişme gösterecektir.

Siz de bomba gibi kaslara sahip olmak istiyorsanız en iyi protein tozu çeşitlerini AloProtein.com güvencesiyle satın alabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!