featured

Psikolojik Filmler İzle ve Kendini Yeniden Keşfet!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Psikolojik film izle ve kendini yeniden keşfet! Psikolojik filmler zaman zaman iç dünyamızı aydınlatarak kendimizi yeniden tanımamızı sağlarlar. Şimdi sizler ile gelmiş geçmiş en iyi psikolojik filmlere değineceğiz. İşte, En iyi psikolojik filmler listesi sizlerle!      

Psikolojik Film İzleyerek Keyifli Zaman Geçirin!

Psikolojik filmler, bizi dengesizleştiren ruhsal bozukluklara ve uyumsuz durumlara yol açan kapılardır. Maalesef çoğu film kişi karakterlerini karikatüre dönüştüren klişelerden kaçamıyor. Ancak, temelde iyi bir araştırma çalışması olduğu zaman, psikolojik filmler izle aktivitesi derin bir iz bırakarak kendimizi anlamaya, derinleştirmeye ve farklı değerleri anlamaya değer farklı bir gerçekliğe yaklaştırır. Buna bir de iyi performanslar eklenirse, bu çalışmaların özgün kült filmler olması için gerekli tüm her şeye sahip olacak demektir. İşte bu durumda kafa karışıklığı yaşamadan acaba hangi filmi izlesem diye çeşitli sorulara yer bırakmayacak müthiş psikolojik film seçkisi hazırladık.

1. The Black Swan

YouTube video

Psikolojik filmler izle listemizin ilk filmi yayınlandığı zaman gişe rekorları kıran Black Swan. Başrolleri performansı ile Oscar kazanan Natalie Portman ile Mila Kunis ve Vincent Cassel’in paylaştığı, Darren Aronofsky filmidir. Bir dansçı olarak kariyerinin zorluğundan ve Mila Kunis’in rekabetinden tükenen Natalie Portman, gerçek bir psikotik tükeniş yaşayana kadar fiziksel ve zihinsel güçlerinin azaldığını görmeye başlar. Oldukça farklı bir psikolojik film olan Black Swan’ı mutlaka izlemenizi öneririz. Beyin Yakan psikolojik filmler arasında ilk sırayı çektiğinden emin olabilirsiniz.  

2. The Experiment

https://www.youtube.com/watch?v=TgSYxWmgbmA

  Bu Alman yapımı film, Zimbardo’nun 1970 yıllarında i ünlü bir hapishane deneyine dayanıyor. İnsanların içinde meydana gelen değişiklikleri keskin bir hassasiyetle tahlil edebileceğiniz harika bir film. Yani bu film İnsan psikolojisi filmleri arasında yer alıyor. Biri ile diğer bir başkası arasında kurulan ilişki, sosyal roller, normlar ve insanın doğası üzerine düşünmeye teşvik ediyor. Bu harika psikolojik film kesinlikle ayırdığınız zamana değecektir.

3. The Machinist

YouTube video

Psikolojik filmler izle listemizin bir diğer filmi ise The Machinist. Aşırı zayıfladığından dolayı neredeyse hiç tanınmayacak bir halde olan Christian Bale’in başrolünü üstlendiği bu psikolojik film, ilginç olduğu kadar ayrıca rahatsız edicidir. Hikaye, fabrika işçisi olarak çalışan ancak bir yıl boyunca uykusuzluktan mustarip, fiziksel ve zihinsel sağlığını etkileyen bir tamirciye odaklanıyor. Yavaş yavaş, sonunda neyin gerekli olduğu keşfedilen bu dinlenememe, filme baş döndürücü bir ritim veren bir dizi psikotik semptomu tetikleyerek sarmalanıyor. Hikaye, travma sonrası stresin geri dönüşlerinin uykusuzluğun neden olduğu paranoyayla karıştırıldığı, hepsi de disosiyatif kişilik bozukluğuyla sarmalanan psikolojik bir kokteyl adeta.

4. Like Crazy

YouTube video

Valeria Bruni ile vücut bulan Beatrice, bir psikiyatri kurumunda, hiçbir ortak noktası olmadığı dövmeli, savunmasız ve içe dönük genç bir kadın olan Micaela Ramazzotti’nin canlandırdığı Donatella ile tanışır. Ancak her iki kadının da hayatları, mutluluk arayışına giderken birbirine düğümlenir. Mutlu ve enerji dolu çılgın anları, her iki kadının da derin melankoli, yürek burkan üzüntü ve varoluşsal boşluğunu gizler. Psikolojik filmler izle listesinde 4. Sırayı alan bu filmi mutlaka izleyin. Bu film aynı zamanda psikolojik filmler – ekşi sözlükte de kendine yer bulmuştur.  

5. Someone, Somewhere

YouTube video

Cédric Klapisch tarafından yönetilen ve François Civil, Ana Girardot ve Eye Haïdara’nın başrollerini paylaştığı Fransız draması, birçok gencin ve hatta yetişkinlerin kendilerini derinden özdeşleştirebilecekleri samimi bir psikolojik film. Kahramanları Paris’te, etrafı insanlarla çevrilidir, ama aynı zamanda son derece yalnızdırlar. Aşırı bağlantılı bir dünyanın kurbanları, yalnızlığın ve yüzeysel hale gelen katı olmayan ilişkilerin saldırılarını yaşarlar. Genç adam çok geçmeden geçmişinden gelen bir suçluluk duygusuyla ağır depresyona girer. Bu psikoljik gerilim filmin sonunda ikisi de yollarını bulmayı başarabilecekler mi?

6. Who you think I am

YouTube video

Psikolojik filmler izle serimizin bir diğer filmi de oldukça etkileyici şekilde karşımıza çıkan Who You ThinK I am. ‘Yaşlandıkça, insanları memnun etmek için daha az zaman harcıyorum. Dedi Juliette Binoche. Birçok insanın özdeşleşebildiği bu samimi dramanın kahramanı. Kocası tarafından terk edilmiş ve güzel kalmaya yönelik toplumsal baskılar nedeniyle varoluşsal bir krizin ortasında kalır. Genç bir dansçı olmayı taklit eden sahte bir Facebook profili oluşturur. Bu profil aracılığıyla kayıp aşkını ve fiziksel güzelliği onarmaya çalışır. Ancak durum kısa sürede kontrol edilemeyecek bir hal alır. Bu sırada Binoche, yaşını neden reddettiğini anlamasına yardımcı olacak bir psikoterapiste gider. Bu film psikolojik film listesinde oldukça dikkat çeker.

7. The Diving Bell and The Butterfly

YouTube video

  Psikolojik filmler izle listesinin son sırasında bu enteresan film bulunuyor. Jean Dominique Bauby’nin kaleme aldığı “Dalış Çanı ve Kelebek” romanından esinlenerek sinemaya uyarlan bu psikolojik film, 4 Oscar adaylığı başarısınız gösterebildi. Kendinize hayatla ilgili pek çok soru sorarken bulacaksınız. Kimsenin kayıtsız kalamayacağı hikayelerden birisidir. Kahramanı, bir kaza nedeniyle tamamen felç geçiren, yardım almadan yemek yiyemeyen, konuşamayan veya nefes alamayan Elle dergisinin eski editörüdür.

Psikolojik filmler izle serimizi sizler için paylaştık. Bu listede ki psikolojik filmler ile farklı yapıda ki filmleri izleyebilir belki de içsel dünyanıza yolculuk yapabilirsiniz. Psikolojik filmler izle aktivitesini tek başınıza gerçekleştirebileceğiniz gibi arkadaşlarınızla keyifli zaman geçirmek içinde bu filmleri izlemek iyi bir seçenek olacaktır. Bu filmlerin imdb puanı da oldukça yüksektir. Psikolojik gerilim filmleri olarak da geçen bu filmler içinde bilim kurgu da barındırır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!