featured

PTT Çalışma Saatleri Kaç? PTT Kaçta Açılıyor Kaçta Kapanıyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PTT üzerinden para çekme, para gönderme, posta ve kargo alıp göndermek isteyen kişiler sıklıkla PTT çalışma saatleri kaç diye sormaktadırlar. Peki PTT kaçta açılıp kaçta kapanıyor? Tüm detayları yazımızda bulabileceksiniz…

PTT Çalışma Saatleri Kaç?

Türkiye’nin en gelişmiş Posta Hizmet Servisi olan PTT çalışma saatleri kaç? PTT birçok kişinin işlem yapmak için kullandığı bir servis olduğundan bu soru sıklıkla sorulmakta. Özellikle çalışan kişiler yetişebilmek için kapanma saatini merak etmektedirler. Para çekme ve posta alma gibi hizmetleri almak isteyen kişiler ise sabah erken saatler de gidebilmek adına açılış saatini merak ederler.

PTT yani Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü uzun yıllardır Türkiye’nin her yerinde hizmet vermektedir. İlk zamanlar sadece telgraf göndermek için hizmet vermeye başlayan PTT zamanla kendini geliştirmiş, yeniliklere ayak uydurmuş ve bankamatikleri dahi olan bir hizmet merkezine dönüşmüştür. PTT çalışma saatleri 2020 08:30 ile 17:30 arasında hizmet vermektedir.

Bu çalışma saatleri memurların iş başı ve iş sonu yaptıkları saatlerdir. Sabah 08:30’dan önce ya da 17:30’dan sonra PTT de hiçbir işlem yapılamaz. Bu yüzden PTT hizmeti almak istediğiniz zamanlarda çalışma saatlerinde gitmeniz işlem yaptırabilmeniz için önemlidir. PTT çalışma saatleri corona süresince sokağa çıkma yasakları hariç değişmemiştir. İçinde bulunduğumuz pandemi döneminde de farklı bir açıklama yapılmadığı sürece PTT çalışma saatleri arasında hizmet alabilirsiniz.

PTT Çalışma Saatleri Öğle Arası

PTT çalışma saatleri öğle arası saati 12:30’dur. PTT çalışanlarının 1 saatlik öğle arası iznin de çalışanlar hizmet vermez. Bu süre 1 saattir. PTT 12:30 da öğle arasına girer 13:30 da bu ara biter ve 17:30’a kadar hizmet vermeye devam eder. Öğle arasında PTT merkezine giden kişiler, PTT çalışma saatleri değiştimi diye sormaktadırlar. PTT çalışma saatleri sabittir.

PTT Çalışma Saatleri İstanbul

PTT çalışma saatleri İstanbul için de aynıdır. İstanbul’un illerine PTT çalışma saatleri değişmez. Her PTT aynı saatler aralığında hizmet vermektedirler. PTT Kargo çalışma saatleri de değişkenlik göstermez. Eğer PTT üzerinden kargo göndermek istiyor iseniz ve evden çıkma imkanınız yoksa PTT’yi arayarak kargonun evden alınmasını talep edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey size en yakın PTT şubesini arayıp kargo aldırmak istediğinizi söylemek.

PTT Çalışma Saatleri Ankara

PTT çalışma saatleri Ankara da oldukça büyük bir şehir olduğundan merak edilmektedir. PTT çalışma saatleri Ankara da tüm Türkiye de PTT şubeleri ile aynıdır. Unutmayın ki hangi şehre giderseniz gidin PTT çalışma saatleri değişmez.    

PTT Çalışma Saatleri Cumartesi

PTT çalışma saatleri Cumartesi 2020 itibariyle sadece genel müdürlükler olmak üzere 09:00 – 19:00 arasında hizmet vermektedir. Cumartesi günleri öğle tatilleri yoktur. Ancak cumartesi günleri kargo dağıtıma çıkmaz. Yani PTT kargoya verilmiş bir gönderiniz varsa onu gidip bizzat şubeden almanız gerekir. Cumartesi açık PTT için şehirlere göre bir değişiklik yoktur. Her PTT’nin çalışma saatleri aynıdır.

PTT Hangi Özel Günlerde Hizmet Vermez?

Devlete ait halka hizmet veren yerlerin hepsi belli özel günlerde kapalıdır. Tüm hafta içi yoğun şekilde hizmet veren PTT şubeleri cumartesi ve Pazar günü hizmet vermemektedir. Aslında Belediyelerin tatil günlerini biliyor iseniz PTT’nin de belediyeler ile aynıdır. Dini bayramlar da ve 29 Ekim, 30 Ağustos gibi milli bayramlar da PTT hizmet vermez. Ayrıca yılbaşı dolayısıyla PTT şubeleri 1 Ocak günü de kapalı olur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!