featured

PUBG Mobile Hileleri Kullanan Kullanıcılar Dikkat! PUBG 2 Milyon Hesabı Kalıcı Olarak Engelledi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pubg mobile hileleri uzun zamandır oyuncular tarafından kullanılmaktadır. Ve hile kullanmayan kişiler üzerinde avantaj sağlayan bir faktördür. Fakat bu durumdan birçok oyuncu şikayetçi olmaya başlamıştı. Çünkü hile kullanan oyuncuların sayıları oldukça çoğalmaya başlamıştı. Şikayetler üzerine harekete geçen oyun yapımcısı, 2 milyonun üzerinde hesabı ve 1 milyonun üzerinde cihazı kalıcı olarak engellediğini duyurdu.

Oyun dünyasına girdiği andan itibaren büyük bir oyuncu kitlesini kendine hayran bırak Pubg, hileciler ile uğraşmaktaydı. Oyun kurgusu, grafikler ve mantığı oyun dünyasına yeni bir soluk getirdi ve battle royale oyun türünün öncüsü olarak yerini aldı. Bu kadar büyük başarıya imza atan oyunu gölgeleyen ise hileci sayısının fazla olması oldu.

Bu gidişata bir dur demek isteyen oyun kurucu stüdyosu komple bir temizlik yapma kararı aldı. 20 Ağustos – 27 Ağustos tarihlerinde hileci temizliği başlatan oyun kurucu, büyük bir temizlik yaptığını resmi twitter hesabından duyurdu. 2 milyon 273 bin 152 oyuncu hesabı ve 1 milyon 424 bin 854 cihazı bu temizlik sayesinde engelledi.

Pubg Mobile Hileleri Engelleme İstatistikleri

Hile kullandığı için hesabı engellenen kullanıcılar yeni hesap açarak oyun oynamaya tekrardan başlayabilirler. Fakat cihazları engellenen kişiler için durum biraz daha karışık. Cihazı engellenen kullanıcılar tekrardan oyun oynamak istiyorlar ise yeni bir cihaz almaları gerekecek.

PUBG oyun kurucuları yapılan temizlik sonrası müjdeli haberler de verdiler. 8 Eylül tarihinde gelecek olan güncelleme ile çok daha kaliteli grafikler, yeni bir oyuncu arayüzü ve oyuncu lobisi yenilikleri eklenecek. Ayrıca tekrardan bu denli fazla hilecinin olmaması için de tedbir alacak olan kurucular güçlü bir hile engelleyiciyi de kullanıma sunacak.

Twitter adresinden yapılan açıklamada hile kullananların hangi hileleri daha çok kullandığını oranları da verildi. Bu bilgilere göre;

Engellenen hesapların yüzde 12’si hız hilesi,Yüzde 27’si otomatik hedef alma hilesi,Yüzde 32’si ise X-Ray görüş hilesi,Yüzde 22 kullanıcı ise çeşitli hileler kullanmaktaydı.

Bu hileler dışında alan hasarı hilesi ve karakter kozmetiği hilesi kullanan oyuncular da bulunmaktaydı. Fakat bu Pubg mobile hileleri kullananlar ve engellenenler arasında yüzde 5’lik kısımdan da az bir kitleyi temsil etmekte.

Hile kullanımı o kadar çoktu ki profesyonel turnuvalarda dahi takımlarda hile kullanan kişiler tespit edildi. Güney Asya Pubg Mobile Clup Open organizasyonuna katılan Hindistanlı ve Pakistanlı birçok takımda hile tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen organizasyon sorumluları hileci takımları turnuvadan men etti ve ömür boy PUBG mobile engeli ile cezalandırıldılar. Toplamda 20 takım diskalifiye edildi ve bu toplam takımların neredeyse yarısı anlamına gelmekte. Bu oran da hilenin ne kadar çok kullanıldığını ve profesyonel turnuvalara kadar girdiğini ortaya koyuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!