featured

Puf Diye Kabaran Puf Böreği Nasıl Yapılır? Çıtır Çıtır Puf Böreği Tarifi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Puf böreği büyük ve küçük hemen hemen herkesin sevdiği bir börek türüdür. Puf diye kabaran puf böreği yapmak aslında çok kolaydır. Bugün ne pişirsem diyenler için vereceğimiz çıtır çıtır puf böreği tarifi ile yapacağınız börekle birlikle lezzetli bir kahvaltı öneriyoruz. Şimdi tarifimizi verelim ve ister misafirleriniz için ister ailenizle bir kahvaltı sofranıza getirmek için hazırlayalım.

Çıtır Çıtır Puf Böreği Tarifi

Puf Böreği Malzemeleri

2 adet yumurta,1,5 su bardağı yoğurt,1 paket kabartma tozu,1 su bardağı su,Alabildiği kadar un,1,5 çay kaşığı tuz,Yağsız beyaz peynir,Bir tutam ince kıyılmış maydanoz.

Puf Böreği Yapılışı

Puf böreği için öncelikle hamurumuzu mayalayıp bir süre dinlendirmemiz gerekli ve bunun için çukur bir kasede yumurta, yoğurt ve su karıştırılır.Üzerine tuz ve alabildiği kadar un eklenir ve hamur yoğurulmaya başlanır.Hamurun kulak memesi kıvamında olması gerekir ve bir süre üzerine nemli bir bez örtülerek dinlendirilir.Dinlenen hamur oklava veya merdane yardımıyla açılır ve hamurun yarısına önceden hazırlanan maydanozlu peynirden konur.Hamurun diğer yarısı peynirli kısmına kapatılır. Kenarlarına bastırılır.Bir metal tabak ile hamurdan kesilip, kızgın yağda ters düz edilerek pişirilir.Puf böreği servis edilmek üzere bir servis tabağına alınır.

Bu gün birkaç dakika kadar gibi bir sürede hazırlanan bir hamur ile yaptığımız böreğimizi soframıza getirdiğimizde harika bir Ramazan soframız oldu. çıtır çıtır puf böreği ile birlikte enfes bir kahvaltı hazırlandığında ve yanına çay ya da ayran yapıldığında lezzetine doyulamayacaktır. Başka yemek tariflerimiz için bir şekilde sitemizi inceleyebilirsiniz. Mutfaklarınız da pişirmek isteyeceğiniz başka yemeklerin tariflerine ihtiyacınız olduğunda yine sitemizden bulabilirsiniz. Afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!