featured

Ramazan Menüsü: Patatesli Gözleme, Brokoli Çorbası ve Sütlaç Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ramazan Menüsü ve sahur tarifleri ikinci günde sizlere hafif üç tarif vereceğiz. Tariflerimizden birisi farklı bir patatesli gözleme tarifi, bir diğeri ise leziz bir çorba tarifi olarak sizlere sunacağımız brokoli çorbası olacak. Gece tok tutacağını ve tatlı ihtiyacımızı karşılaması içinde sütlü tatlı olan  sütlaç tarifi sunacağız. Şimdi bu üç tarifimizi sırasıyla verelim.

Ramazan Menüsü Sahur

1-  Patatesli Gözleme Tarifi

Patatesli Gözleme Malzemeleri

700 gram un,2 su bardağı ılık süt,1 paket instant kuru maya,1 yumurta,Ilık su,1 çay bardağı sıvı yağ,Tuz, pul biber, karabiber,İçine eklemek için 5 – 6 Adet haşlanmış patates2 yemek kaşığı tereyağı.

Patatesli Gözleme Yapılışı

Patatesli Gözleme için öncelikle patatesler bol suda yıkanır.Kabukları soyulmadan içi su dolu bir tencereye konur ve haşlanır.Haşlanan patateslerin kabukları soyulur ve büyük bir cam kase içerisinde ezilir.Ezilen patatese bir miktar tuz ve arzuya göre kırmızı pul biber ile karabiber eklenir. Patatesli gözleme hamuru için büyük bir cam kase içerisine ılık süt, kuru maya, tuz ve bir miktar ılık su ilave edilerek mayanın eriyip çözülmesi sağlanır.Üzerine bir yumurta kırılır, sıvıyağ eklenir ve iyice karıştırılır.Son olarak un ilave edilerek hamur çok iyi bir şekilde yoğurulur.Sonra üzeri kapatılarak hamur mayalanması için dinlendirilir.Mayalanan hamur mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır.Bir kenarda üzeri örtülerek 5 dakika daha dinlendirir.Her beze merdane ile veya el yardımı ile takriben 15 santimlik daireler halinde açılır.İçlerine patates konu ve tekrar beze haline getirilir.Bezeler teker teker merdane yardımıyla 25 cm kadar açılır.Açılan her patatesli bezeler saçta veya teflon tavada ters düz edilerek pişirilir.Pişen her patatesli gözleme üzerine bir fırça yardımıyla tereyağı sürülür.Servise hazır hale gelir.  

2-  Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır? Sebze Çorbası Tarifi

Brokoli Çorbası Malzemeleri

Yarım kilo brokoli,2 orta boy patates,2 adet büyük havuç,1 kuru soğan,2 yemek kaşığı tereyağı,1,5 yemek kaşığı un,3 su bardağı süt,200 ml krema,Süslemek için ceviz

Brokoli Çorbası Yapılışı

Brokoli çorbası tarifi ile brokoli çorbası yapmak için öncelikle brokoli sirkeli suda bekletilir ve ardından bol su ile yıkanır.

Patateslerin kabukları soyulur ve küp halinde doğranır.Havuçların kabukları soyulur ve halka kalka doğranır.En son kuru soğanında kabuğu soyulduktan sonra küp halinde doğranır.Derin bir tencerenin içerisine doğradığımız tüm malzemeler konur ve kaynar suda hepsi haşlanır.Bir derin tencere içerisine tereyağı konur ve unla birlikte kısık ateşte unun kokusu çıkana kadar kavrulur.Kavrulan unun üzerine süt ilave edilir ve kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.Haşlanan sebzeler ilave edilir.Haşlama suyundan da 3 bardak kadar tencereye eklenir.Blender yardımıyla sebzeler pürüzsüz hale gelene kadar parçalanır.Kremada tencereye döküldükten sonra 5 – 6 dakika kadar daha çorba pişirilir.Brokoli çorbası servise hazır hale gelir.En son üzerine arzuya göre kırık ceviz dökülür veya kızartılmış ekmek ile süslenir. 

3-  Sütlaç Nasıl Yapılır? Sütlaç Tarifi

Sütlaç malzemeleri

2 litre süt,2,5 su bardağı pirinç,2 su bardağı şeker,1 tutam tuz,2,5 su bardağı içme suyu,Tarçın.

Sütlaç Yapılışı

Pirinç unu ve nişasta kullanmadan yapacağımız bu sütlaç tarifi ile sütlaç nasıl yapılır?

Önce derin bir tencere içerisine yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinç konur.Üzerine su eklenir ve pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.Pirinçler yumuşayınca üzerine azar azar süt ilave edilerek ve ara sıra karıştırılarak pirinçlerin iyice yumuşaması sağlanır.İstenilen koyu kıvama gelene kadar kısık ateşte sütlaç kaynatılır.En son şeker eklenir ve bir taşım yani 3-4 dakika kadar daha sütlaç karıştırılarak kaynatılır.Kaselere konulan sütlaçlar soğutulduktan sonra servis edilirken arzuya göre tarçın serpilerek servis edilir. 

Hazırlayacağınız lezzetli bir kahvaltı sofrası eşliğinde patatesli gözleme ve brokoli çorbası karın doyurucu olacaktır. Ayrıca sofradan sonra bir kâse sütlaç ile sahurunuzu destekleyebilirsiniz. Bir sonraki iftar yemekleri tarifleri için yine sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Allah kabul etsin, afiyet olsun!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!