Reçetesiz Bitkisel Uyku İlaçları 2023 | Çocuklar ve Yetişkinler için En Etkili Bitkisel Uyku İlacı İsimleri
Reçetesiz Bitkisel Uyku İlaçları 2023 | Çocuklar ve Yetişkinler için En Etkili Bitkisel Uyku İlacı İsimleri

Reçetesiz Bitkisel Uyku İlaçları 2023 | Çocuklar ve Yetişkinler için En Etkili Bitkisel Uyku İlacı İsimleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitkisel uyku ilaçları; antidepresan özellikli ağır, bağımlılık yapan ve yan etkisi bulunmayan psikotik ilaçlar olmadığı için uyku düzensizliği yaşayan kişiler tarafından tercih ediliyor.

Peki, en iyi bitkisel uyku ilaçları nelerdir? Türkiye’de satılan en iyi uyku ilacı bitkisel hangileri? Çocuklar için bitkisel uyku ilacı var mı? Yetişkinler için bitkisel uyku ilacı isimleri nelerdir? İşte, reçetesiz bitkisel uyku ilacı 2023 listesi…

A – Yetişkinler için Bitkisel Uyku İlaçları 2023

Türkiye’de hem eczanelerde hem de online alışveriş sitelerinde farklı markalara ait pek çok bitkisel uyku ilacı melatonin takviyesi bulunuyor. Aslında bu bitkisel uyku haplarına ilaç demek pek doğru değil çünkü bu uyku hapları tamamen bitkisel, takviye edici bir gıda. Ancak yine de doktor bilgisine başvurmadan melatonin takviyesi kullanımına başlamamalı. İşte, yetişkinler için bitkisel uyku ilacı melatonin takviyesi listesi…

En Etkili Bitkisel Uyku İlacı Solgar Melatonin

1 – Solgar Melatonin | En Etkili Bitkisel Uyku İlacı

Solgar Melatonin, uyku hormonu için bilindik ve güvenilir bir marka arayanların tercihi oluyor. Solgar, bilindiği üzere çeşitli vitaminlerin ve gıda takviyelerinin önde gelen markası.

Eczanelerden reçetesiz olarak satın alınabilen Solgar Melatonin bitkisel uyku ilacı, çeşitli internet sitelerinde de satışa sunuluyor. Reçetesiz bitkisel uyku ilaçları 2023 listemizdeki Solgar Melatonin’in 3 mg, 5 mg ve 10 mg olmak üzere 3 farklı çeşidi bulunuyor ve doğal uykunun kaliteli bir şekilde devam etmesine katkı sağlıyor.

Spring Valley Melatonin

2 – Spring Valley Melatonin

Reçetesiz bitkisel uyku ilaçları denince akla gelen bir diğer marka da Spring Valley Melatonin. Eğer en iyi uyku ilacı bitkisel arayışınız varsa Spring Valley Melatonin tercih edebilirsiniz.

Hem Türkiye’de hem de yurtdışında bilinen bir marka olan Spring Valley Melatonin; 3 mg, 5 mg ve 10 mg’lik olarak satışa sunuluyor. Uyku düzensizliğiniz ve gece uykusuzluğu sorununuz ileri boyutlardaysa 10 mg’lık ekstra güçlü melatonin seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

En Ucuz Bitkisel Uyku İlacı Nutraxin Herbal Natural Sleep

3 – En Ucuz Bitkisel Uyku İlacı Nutraxin Herbal Natural Sleep

Nutraxin Herbal Natural Sleep Melatonin takviyesi de reçetesiz satılan bitkisel uyku ilaçları listesinde. İçeriğinde sarı kantaron, passiflora ve kedi otu bulunan Nutraxin Natural Sleep, piyasada bulunabilecek en ucuz bitkisel uyku ilacı olarak ön plana çıkıyor.

Ancak Nutraxin Natural Sleep de diğer bitkisel uyku ilacı melatonin takviyesi gıdalar gibi tek başına uyku düzenini sağlamamakta; uykuya geçişi kolaylaştırmaktadır. Eğer uyku probleminiz psikotik nedenlere dayanmıyorsa bitkisel uyku ilacı melatonin sayesinde uykuya geçişi kolaylaştırabilirsiniz.

Natrol Melatonin

4 – Natrol Melatonin

Natrol Melatonin reçetesiz bitkisel uyku ilacı yalnızca Türkiye’nin değil, Amerika’nın da en çok satan reçetesiz bitkisel uyku ilaçları listesinde yer alıyor. İçeriğinde domuz ürünü bulunmayan Natrol Melatonin, hamileler ve emziren kadınlar için önerilmemektedir. Tamamen vejetaryen olan Natrol markası, çocuklar için bitkisel uyku ilaçları üretmesiyle de bilinmektedir.

En Etkili Bitkisel Uyku İlaçları Listesinde Puritan’s Pride Melatonin

5 – Puritan’s Pride Melatonin | En Etkili Bitkisel Uyku İlaçları Listesi

Reçtesiz bitkisel uyku ilaçları listemizde Puritan’s Pride Melatonin de yer alıyor. 3 mg, 5 mg ve 10 mg’lık tabletler şeklinde satışa sunulan Puritan’s Pride Melatonin vejetaryen özellikli ve uykuya rahat geçişi sağlıyor. Yurtdışında da oldukça bilinen bir marka olan Puritan’s Pride melatonin takviyesi arayanların ilk tercihleri arasında.

Melatoninum Melatonina

6 – Melatoninum Melatonina

En etkili uyku ilacı bitkisel seçenekleri arasında Melatoninum Melatonina da yer alıyor. Türkiye’de eczanelerden de satın alınabilen reçetesiz bitkisel uyku ilaçları arasında bulunan Melatoninum Melatonina, çeşitli online alışveriş sitelerinde de satışta.

Ancak bu bitkisel uyku ilacını online alışveriş sitesinden alacaksanız son kullanma tarihine dikkat etmeniz gerekiyor. Ayrıca Melatonina kullananlar ve yorumları için Melatonina ekşi üzerinden okuma yapabilirsiniz.

GNC Melatonin

7 – GNC Melatonin

GNC markası, çeşitli sporcu takviyeleri ve takviye edici gıdalar açısından oldukça bilinen bir marka. Eğer bitkisel uyku ilaçları arayışınız varsa ve bilindik bir marka kullanmak istiyorsanız GNC Melatonin tercih edebilirsiniz.

GNC Melatonin diğer uyku ilacı bitkisel markalarından farklı olarak 3 mg, 5 mg ve 10 mg tabletler dışında 1 mg’lık melatonin tablet satışı da yapıyor. Ancak bunun için yurtdışından sipariş vermeniz gerekiyor.

Nature Made Melatonin

8 – Nature Made Melatonin

En iyi reçetesiz uyku ilaçları 2023 listemizde Nature Made Melatonin de yer alıyor. Nature Made Melatonin, en iyi uyku ilacı bitkisel arayışında olanlar için oldukça uygun bir seçenek ve Türkiye’de eczaneler dışında hemen hemen tüm online alışveriş sitelerinde satışa sunuluyor. Uykuya dalmakta güçlük çekiyorsanız Nature Made Melatonin sayesinde uykuya geçişinizi kolaylaştırabilirsiniz.

21st Century Melatonin

9 – 21st Century Melatonin

21st Century Melatonin dünyada en çok kullanılan bitkisel uyku ilaçları arasında. Reçeteli uyku ilacı kategorisinde yer almayan ve tamamen bitkisel olan 21st Century Melatonin 3,5, ve 10 mg olmak üzere 3 farklı formda satışa sunuluyor. Her ne kadar Türkiye’de yaygın olarak satılması da global online alışveriş sitelerinden kolaylıkla satın alınabiliyor.

Life Extension Melatonin

10 – Life Extension Melatonin

Life Extension Melatonin vejetaryen tabletlerden oluşan bitkisel uyku ilacı, Türkiye’de de satın alınabilen en iyi uyku ilacı bitkisel seçenekleri arasında. 6 saate kadar kaliteli uyku uyumayı vaat eden Life Extension Melatonin çeşitli online alışveriş sitelerinde satışa sunuluyor. Özellikle gece uykusuzluğu sorununuz varsa, en etkili bitkisel uyku ilaçları arasındaki Life Extension Melatonin’i tercih edebilirsiniz.

Now Melatonin

11 – Now Melatonin

Now Melatonin de reçeteli uyku ilacı kullanmak istemeyenlerin tercih ettiği en iyi bitkisel uyku ilaçları arasında. Reçeteli uyku ilaçları genellikle ağırdır ve insanlarda uyuşukluk etkisi yaratmaktadır. Now Melatonin takviyesi ise tamamen bitkiseldir ve uyuşukluk yaratıcı etkisi bulunmamaktadır. Eğer siz de uykuya kokay dalmak için bitkisel uyku ilacı melatonin takviyesi arıyorsanız, Now Melatonin tercih edebilirsiniz.

MRM Nutrition Melatonin

12 – MRM Nutrition Melatonin

MRM Nutrion Melatonin vegan kapsüller, rahat bir uyku uyumak isteyenlerin tercihlerinden. Diğer bitkisel uyku ilaçları gibi MRM Nutrition Melatonin de reçetesiz olarak satılmaktadır. Dilerseniz eczanelerden, dilerseniz de internet üzerinden online alışverişle bu bitkisel uyku ilacı satın alabilirsiniz.

Herbes Sedoxon Melatonin

13 – Herbes Sedoxon Melatonin

Bitkisel uyku ilaçları 2022 listemizin son sırasında Herbes Sedoxon Melatonin bulunuyor. Reçetesiz olarak eczanelerden satın alınabilen Herbes Sedoxon Melatonin bir uyku ilacı değil; listemizin diğer maddeleri gibi takviye edici bir gıdadır.

Herbes Sedoxon sayesinde uyku için gerekli olan melatonin takviye edebilir ve uyku sorununuzu ortadan kaldırabilirsiniz. Herbes Sedoxon Melatonin içerisinde koruyucu, gdo, renklendirici veya hayvansal herhangi bir madde yer almamakta; doğal uykunun devamı için katkısı bulunmaktadır.

Çocuklar için Bitkisel Uyku İlaçları 2023

B – Çocuklar için Bitkisel Uyku İlaçları 2023

Yetişkinler için olduğu gibi kullanımı çok yaygın olmasa da çocuklar için bitkisel uyku ilaçları da bulunuyor. Listemizde yer alan çocuklar için bitkisel uyku ilaçları aslında kimyasal bir ilaç değil; melatonin sağlayıcı takviye edici bir gıdadır.

Eğer çocuğunuzun uykuya geçiş sorunu varsa melatonin içerikli bu takviye edici gıdaları doktor onayıyla kullanabilirsiniz. Ancak doktor tavsiyesi olmadan bitkisel de olsa çocuklarınıza melatonin takviyesi yapmamalısınız. İşte, çocuklar için bitkisel uyku ilaçları seçenekleri…

Natrol Kids Melatonin

1 – Natrol Kids Melatonin

Natrol Kids Melatonin tamamen çocukların kullanımına uygun olan melatonin takviye edici bir gıdadır; ilaç olarak kullanılmaz. Tamamen bitkisel olması sayesinde Natrol Kids Melatonin güvenle kullanılabilmektedir ve yan etkisi bulunmamaktadır. 4 yaş ve üstü çocukların kullanımına uygun olan Natrol Kids Melatonin çilek tadı sayesinde içimi de kolaylaştırıyor.

Mommy’s Bliss Kids Sleep Chewable Melatonin

2 – Mommy’s Bliss Kids Sleep Chewable Melatonin

Moommy’s Bliss Kids Sleep Chewable Melatonin de çocuklar için en iyi bitkisel uyku ilaçları arasında yer alıyor. 3 yaş ve üstü çocukların kullanımına uygun olan bu bitkisel uyku ilacı melatonin takviyesi aynı zamanda magnezyum da içeriyor. Tamamen şekersiz olan Mommy’s Bliss Sleep Melatonin meyve tadı sayesinde kolaylıkla çocuklar tarafından kullanılabiliyor.

Zarbee’s Natural Children’s Sleep Melatonin

3 – Zarbee’s Natural Children’s Sleep Melatonin

Zarbee’s Natural Children’s Sleep Melatonin de çocuklar için bitkisel uyku ilaçları 2023 listesinde. 3 yaş üstü çocukların kullanımına uygun olan bu bitkisel uyku ilacı melatonin takviyesi, çocukların doğal uykusuna katkıda bulunuyor.

Baybay Forte Bitkisel Damla

4 – Baybay Forte Bitkisel Damla

Baybay Forte bitkisel damla, melisa içerikli takviye edici sıvı gıdadır. İçeriğindeki melisa sayesinde bebeklerin rahatlamasını sağlamakta ve uykuya geçişini kolaylaştırmaktadır.

Day&Night Şurup

5 – Day&Night Şurup

Day&Night Şurup, bebekler için uykuya geçişi kolaylaştıran takviye edici sıvı gıdalar arasındadır. İçeriğinde bitki ekstreleri ve C vitamini bulunan Day&Night Şurup aynı zamanda mineraller içermektedir ve doğal kiraz aromalıdır.

Humana İyi Geceler Bitki Çayı

6 – Humana İyi Geceler Bitki Çayı

Humana İyi Geceler Bitki Çayı, Türkiye’de bebeklerin uyku sorunu için en yaygın kullanılan bitkisel uyku çayı olarak biliniyor. İçeriğindeki ıhlamur, kekik, melisa ve ebe gümeci bebeklerin uyku sorunlarına etkilidir. 1 haftalık ve üstü bebeklerin kullanımına uygun olan Humana İyi Geceler Bitki Çayı; yatıştırıcı, sakinleştirici ve rahatlatıcı bir özelliğe sahiptir.

UYARI: Yetişkinlerde ve özellikle çocuklarda melatonin takviyesi öncesinde mutlaka doktor onayına başvurulmalıdır. Çünkü melatonin, çeşitli ilaçlar ve kafein içerikleriyle etkileşime girmekte, olumsuz etkilere yol açabilmektedir.  Melatoninin vücutta gereğinden fazla olması da çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilmektedir.

Bitkisel Melatonin Uyku İlacı Nedir, Neden Kullanılır?

Bitkisel Melatonin Uyku İlacı Nedir, Neden Kullanılır?

Melatonin; her insan vücudunda doğal olarak bulunan ve uykuyla uyanıklık döngüsünü düzenleyen hormondur. Melatonin hormonu, beyin alt kısmındaki epifiz bezi tarafından salınmaktadır. Vücutta, melatonin salınımının yetersiz olması ve benzeri durumlarda uyku düzeninin bozulması doğaldır. Bu noktada, kaliteli bir uyku ve uyku düzeni için doktor bilgisine başvurarak melatonin takviyesi kullanılabilmektedir.

Reçetesiz Bitkisel Uyku İlaçları 2023 | Çocuklar ve Yetişkinler için En Etkili Bitkisel Uyku İlacı İsimleri
Reçetesiz Bitkisel Uyku İlaçları 2023 | Çocuklar ve Yetişkinler için En Etkili Bitkisel Uyku İlacı İsimleri

Çocuklarda ve Bebeklerde Bitkisel Uyku İlacı, Şurubu Kullanılır mı?

Piyasada bebeklere ve çocuklara uygun pek çok bitkisel uyku ilacı, şurubu bulunmaktadır. Gece huzursuzluğu olan, uykuya dalmaya direnen bebek ve çocuklar için bitkisel uyku damla, şurup, ilaç ve çayları kesinlikle doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır.

Bitkisel Reçetesiz Uyku İlacı Etkili mi?

Bitkisel Reçetesiz Uyku İlacı Etkili mi?

Reçetesiz bitkisel uyku ilaçları yani gıda takviyeleri tek başına uyku yapıcı özelliğe sahip değildir ancak uykuya geçişi ve uykuda kalmayı kolaylaştırmaktadır. Melatonin içerikli bitkisel takviye edici gıdalar ilaç değildir ve reçeteli uyku ilaçları kadar etkili değildir. Ancak reçeteli uyku ilaçları psikopatik ilaçlardır ve yan etkileri çoktur.

Bu nedenle doktor tavsiyesiyle reçeteli uyku ilacı kullanımına başlamadan önce bitkisel uyku ilacı denemek çoğu zaman tercih edilmektedir. Psikolojik sorunlara dayanamadığı sürece bitkisel en iyi uyku ilacı çeşitleri etki göstermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!