featured

Polisiye Filmler İle Gizem ve Gerilime Doyacaksınız! Adrenalin ve Gizeme Doyacağınız En İyi Polisiye Filmler 2022 Listesi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Polisiye filmler, özellikle adrenalin ve gizem dolu filmler izlemeyi sevenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Olay kurgusu ve efektleri ile polisiye filmler, izleyiciyi adeta soluksuz ekrana kilitleyen filmlerdir. Ne izlemeli polisiye filmler diyenler için ise birbirinden sürükleyici birçok alternatif filmler vardır.

Polisiye filmler 2021 yılında olduğu gibi 2022 yılında da aynı ilgiyi gören film kategorilerinin başında geliyor. Bu yazımızda mutlaka izlemeniz gereken adrenaline ve gizeme doyacağınız polisiye filmler imdb puanı yüksek olanlar arasından en iyilerini bulabilirsiniz.

Polisiye Filmler Nelerdir? Gizem ve Gerilimi Zirveye Taşıyan Polisiye Filmler Önerileri!

Polisiye filmler izlemeyi seven sinema severler için son derece keyif verici imdb puanı en yüksek olan film önerilerini sizler için derledik. İşte en iyi polisiye filmleri 2022 listesi!

1. Polisiye Filmler Listesinin En Sevileni: The Godfather IMDb: 9,2

YouTube video

1973 yapımı olmasına rağmen her dönemin en iyi polisiye filmler listesine girmeyi başaran The Godfather yani Baba filmi, dram ve suç konularını bir arada ve son derece etkileyici bir şekilde ele alıyor.

1940’lı yıllarda Amerika’da yaşayan İtalyan mafya olan bir ailenin hayatını anlatan The Godfather filmi, izlerken nefesinizi tutacağınız ve adeta macera şöleni yaşatan polisiye filmler yabancı kategorid imdb puanı en yüksek olan filmdir.

2. Pulp Fiction IMDb: 8,9

YouTube video

Dram, gerilim ve polisiye türünde mutlaka izlemeniz gereken Pulp Fiction filmi, “Ucuz Roman” olarak da biliniyor. Filmin konusu Honey ve Pumpkin çiftinin eğlence amaçlı yaptığı soygunlar ekranlara görsel şölen tadında yansıyor.

Honey ve Pumpkin çifti, başarılı bir boksörden yardım ister ancak boksör bu teklifi reddeder. Diğer yandan alacakların silahları konuşturmasıyla olaylar daha çıkmaz bir hale gelir. 3 farklı alanda Oscar Ödülü almış olan Pulp Fiction filmi, mutlaka izlemeniz gereken gizem polisiye filmleri arasında yer alıyor.

3. Goodfellas IMDb: 8,7

YouTube video

Vizyona giren en iyi polisiye filmler arasında gösterilen Sıkı Dostlar filmi, 1990 yılının Aralık ayında beyaz perdeye merhaba dedi. “Wiseguy” romanından uyarlanan Goodfellas, genç bir gangster Henry Hill’in hayatını konu alıyor.

Adeta suç makinesi olan Henry Hill, film boyunca aklınızın almayacağı farklı gizem sahnelerinin de mimarı olacak. İzlerken tüylerinizin diken diken olacağı enfes bir polisiye dedektif filmleri arasında yer alıyor.

4. The Departed IMDb: 8,5

YouTube video

En iyi polisiye filmler listemizde yer alan The Departed filmi, adeta suç makinesi olan mafya ile polisler arasında yaşanan kıran kırana mücadeleyi konu alıyor. Titizlikle ajanlar yetiştiren mafyalar, bu mafyaları polis teşkilatına sızdırmaya çalışınca olaylar da gerilimin zirvesine ulaşıyor.

Bir süre sonra hem polis teşkilatı hem de mafya, yetiştirdiği ajanları karşı tarafa sızdırmayı başarıyor. Bu ajanların fark edilmesi ise uzun sürmeyecek.

Daha sonrasında bu ajanların fark edilmesi ile iki taraf arasında da kıyasıya bir ölüm kalım savaşı başlayacak. Tek solukta izleyebileceğiniz gerilim dolu polisiye filmler izlemek istiyorsanız bu filme mutlaka şans vermelisiniz.

5. Once Upon a Time in America IMDb: 8.4

YouTube video

Bir Zamanlar Amerika filmi, ABD ve İtalya’nın ortak yapımı olan başarılı polisiye filmler arasında yer alıyor. 1984 yapımı olan Bir Zamanlar Amerika filmi, her dönemin en iyi yapımları arasında olmasıyla birlikte özellikle vizyona girdiği dönemin en iyisi olan polisiye filmdir.

Bir Zamanlar Amerika filminde Yahudi mahallesinde yaşayan ve fakir olan David isimli çocuk konu alınmıştır. Kendisi gibi Yahudi çocuklarla arkadaşlık yapmayan başlayan David, azılı suç şebekesinin içine girdiğinin farkında değildir!

6. Reservoir Dogs IMDb: 8,3

YouTube video

Rezervuar Köpekleri, dünya çapında başarısı ile tanınan Quantin Tarantino’nun yönetmenliğini ve başrolünü üstlendiği başarılı yapımlardan birisidir. Defalarca izleyeceğiniz, her izlediğinizde farklı bir etki yaratacak olan polisiye filmler arıyorsanız Rezervuar Köpekleri, mutlaka izlenmesi gereken filmler arasında yer alıyor.

Reservoir Dogs filminde bir elmas mağazasını soymak için ekip hazırlayan Joe Cabot’un yaptıkları gerilim dolu sahneler ile ele alınıyor. Joe Cabot, hazırladığı bu ekibe oğlunu da dahil eder ve tüm detayları bizzat kendisi inceler. Ancak ne kadar hazırlık yapsa da sonuçları beklediğinden çok farklı olur.

Polisiye filmler netflix listesinde de yer alan Rezervuar Köpekleri filminde eli silahlı olan insanların birbirine ateş açması ile birlikte dehşete düşürecek sahneleri ekranlara getiriyor.

7. L.A. Confidential IMDb: 8,2

YouTube video

L.A. Confidential adıyla vizyona gien Los Angeles Sırları adındaki film, suç ve gerilim sahneleri ile polisiye filmler arasında başarısını kanıtlamış yapımlar arasında yer alıyor. 1997 yapımı olan Los Angeles Sırları, New York’un yer altı dünyasının en bilinen mafyası olan Mickey Cohen’ı konu alıyor.

Mickey, hapse atılır ve yer altı dünyası bir boşluğa düşer ve çeteler, boşalan tahta çekmek için kıyasıya bir mücadeleye girer. Bu mücadelede Mickey’in bütün adamları öldürülür. Olay polis teşkilatı tarafından araştırılmaya başlanır.

Olay kısa sürede aydınlanır ancak bu olayın aydınlanması üç polisin endişeye kapılmasına neden olur. 2 ayrı dalda Oscar Ödülü alan L.A. Confidential filmi, polisiye filmler Türkçe dublaj izleyebileceğiniz başarılı filmler arasında yer alıyor.

8. Heat IMDb: 8,2

YouTube video

Büyük Hesaplaşma olarak da bilinen Heat ismi, en iyi polisiye filmler arasında gösterilen başarılı projelerden birisidir. Filmde uzman bir hırsız olan Neil McCauley, sınır tanımayan zekası ve güçlü iç güdüsü sayesinde işlediği hiçbir suçun arkasından kendisine dair bir işaret bırakmıyor.

Kendisi gibi uzman bir hırsız çetesi olan Neil, ayrıca en az kendisi kadar kurnaz ve akıllı olan bir dedektif tarafından takip edilir. Amansız takip sırasında dedektif bile Neil’in yaptıklarına yetişmekte zorlanır. Ancak bu dedektif için bir sorun değildir.

Dedektif ile profesyonel hırsız Neil’in kovalamacayı bambaşka bir boyuta taşıyan Heat, psikolojik filmler arayışında olanların izlediklerine asla pişman olmayacakları yapımlardan birisidir.

9. Mou gaan dou IMDb: 8,1

YouTube video

Kirli İşler filmi Mou gaan dou, bir mafya yapısını çözmeye çalışmak için bir polis memurunun mafya içerisine sızmasını konu alıyor. Ancak polis teşkilatı aynı yöntemi mafyanın da uyguladığından habersizdir! İki tarafın da kıyasıya mücadelesine şahit olacağınız polisiye filmler Kore yapımı olan Kirli İşler, izlerken gerilim ve adrenaline doyacağınız bir filmdir.

10. Tutsak

YouTube video

Komşu olan iki ailenin kutlama yapmak için yemekte bir araya toplanmasını konu alan Tutsak filminde aileler yemeklerini yer ve çocukları oynamaları için dışarı gönderirler. Ancak beklenmedik bir şekilde Keller Dover’in kızının kaybolduğu anlaşılır.

Herkes bir anda seferber olur ancak ne yazık ki küçük kızdan bir haber alınamaz. Baba Keller, başarılı bir dedektiften yardım ister. Dedektif tarafından psikolojik sorunları olan bir genci sorgulamaya alır. Diğer taraftan acılı baba, arayışı bir oyun haline getirir ve kendisini kontrol edemez bir noktada bulur.

Dedektif ise tüm soru işaretlerinin yanı sıra bir de babası mercek altına alır. Böylece olaylar daha şaşırtıcı, gerilim dolu ve adrenali yüksek hale getirir. Polisiye filmler arayanların mutlaka şans vermesi gerektiği filmlerden birisi de Tuzak filmidir.

11. Shaft IMDb: 6,4

YouTube video

Polisiye filmler komedi türünde izlenebilecek başarılı filmler arıyorsanız Shaft filmini mutlaka izlemelisiniz. Polisiye filmleri netflix listesinde de yerini almış olan Shaft filmi, katillerin peşindeki bir siber güvenlik uzmanını ve ona yardımcı olan Jhon Shaft’ın mücadelesini gerilim dolu sahneler ile ele alıyor.

12. Muhbir IMDb: 6,6

YouTube video

En yeni polisiye filmler arasında olan Muhbir filmi, aynı zamanda başarılı kadrosu ve izlediğinizde adeta filmin içindeymişsiniz hissi yaratan sahneleri ile başarısını da kanıtlamış polisiye filmler arasında yer alıyor.

Gerilim ve adrenali doruklarda hissedeceğiniz Muhbir filmi, 2019 yılında vizyona girmiş olmasına rağmen polisiye filmler 2022 listesinde de yerini almayı başarmıştır. Son teknoloji kullanılarak tüm aşamaları titizlikle çekilen Muhbir, aynı zamanda en iyi gerilim filmleri arasında da yer almayı başarmıştır. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!