featured

Reine Köyü | Kuzey Işıkları ile Ünlü Avrupa’nın En Güzel Masalsı Köyü; Reine

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya üzerinde öyle yerler var ki, görenleri hayran bırakıyor. Bu kapsamda, fiyortları ile ünlenen İskandinav ülkesi Norveç’te yer alan Reine Köyü de, benzersiz doğası ve kendine özgü havası ile gezginlerin ve turistlerin cazibe merkezlerinden biri konumunda bulunuyor. İşte, Avrupa’nın ve Dünya’nın en güzel yerleşim yerlerinden biri olan Reine Köyü

Lotofen Adaları ve Reine Köyü

Çarpıcı manzaraları ve doğal güzelliği ile Norveç kıyıları boyunca uzanan Lotofen Adaları, Norveç Denizinin serin suları üzerine dağılmış durumda. Denize dik uzanan dağların oluşturduğu benzersiz bir coğrafyada yer alan bu adalardan biri de (Moskenes Adası) muhteşem Reine Köyü’ne ev sahipliği yapıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=JM5bPrCKdag

Allers isimli Norveç’in en önemli dergisi tarafından 1970’lerin sonunda Reine, ülkenin en güzel köyü olarak seçilmesinden sonra tüm dünya tarafından adeta yeniden keşfedilmiştir. Günümüzde de birçok gezgin tarafından dünyanın en güzel köyü olarak ifade edilen Reine Köyü, Moskenes adası üzerine kurulmuştur.

Kırmızı Kulübeleri ile Kuzey’in Pitoresk  ve Masalsı Köyü: Reine

Norveç’in yalçın ve dik dağlarına yaslanan kırmızı renkli kulübeleri ile pitoresk (Görünüşü bir tablo konusu oluşturmaya değecek güzellikte olan) ve masalsı bir köy olan Reine, yaklaşık 330 civarındaki nüfusu ile oldukça küçük bir köy. Köyde bulunan balıkçı kabinleri, ziyaretçiler için konaklama alanlarına dönüştürülmüş ve yine çadır kampları için de köyde özel alanlar ayrılmış durumda.

YouTube video

Reine köyü ile özdeşleşen bir başka manzara ise, deniz kenarında yer alan direklere gerilmiş iplerde kurutulmak amacıyla asılan balıkların oluşturduğu görünümdür. Zaten Reine’in geçim kaynağı da balıkçılık ve turizm üzerine kuruludur.

Reine Köyü, muhteşem doğa içi yürüyüşleri ve kayak imkanları sunarken, yine balık tutma ve tüple dalış içinde son derece uygundur.  Reine, sahip olduğu eşsiz panoramik manzara ile hem yaz hem de kış aylarında fotoğrafçıları ve doğa tutkunlarını kendine çeker.

Norveç Mutfağı ve Somon

YouTube video

Norveç mutfağında olduğu gibi Reine’de de en çok tüketilen gıdaların başında Somon Balığı geliyor. Bunun yanında ayrıca çeşitli deniz ürünleri, kök sebzeler ve patates de ülke menülerinde yer alıyor. Ayrıca Reine köyünde lahanadan yapılan ünlü geleneksel Norveç lezzeti farikal ve haşlanmış kuzu güvecini de tadabilmek mümkün.

Kuzey Işıkları ve Beyaz Geceler

Aurora Borealis yani Kuzey Işıklarının (Kutup Işıkları) izlenebilmesi için en ideal yerlerden biri de Reine Köyüdür. Reine’de bu muhteşem ve benzersiz doğa olayına Eylül ve Nisan ayları arasında tanık olabilmek mümkün oluyor.

Günümüzde balıkçılık ve turizm ile geçimini sağlayan dünyanın en gözde yerlerinden biri olan Reine köyü, her yıl binlerce insanın gezi rotasında bulunuyor.  Norveç’in tanıtımı için kullanılan görseller arasında da Reine Köyü’ne ait manzaralar ilk sırada kullanılıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=zqzzcw7421M

Reine Köyü de, diğer Lotofen adaları gibi mağaza, market ve otel gibi olanaklar yönünden çok çeşitlilik sunamıyor. Son derece küçük bir yerleşim yeri olan Reine’de, yalnızca bir market bulunuyor. Yine, Reine ve Norveç ziyaretlerinde havaların soğuk olabileceğini gözden uzak tutmamak ve bunu düşünerek kıyafet seçimi yapmak da önem taşıyor.

Şunu da belirtelim ki, Reine Köyünde Mayıs ayı sonundan başlayarak Haziran ayı ortasına dek hiç gece olmadığını da unutmamak gerekiyor. Karlı dik dağların ve tepelerin, masmavi bir deniz ile buluştuğu, kırmızı kulübeleri ve otantik balıkçılarıyla ünlenen Reine Köyü, adeta ziyaretçilerini de kendi destansı masalına davet ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!