featured

Robert de Niro Filmleri: The Irishman

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2019 senesi sanat ve özelikle de sinema açısından oldukça etkili bir sene oldu. Joker ve Avengers : Endgame gibi merakla beklenen filmlerin yanı sıra usta yönetmenler tarafından çekilen filmler de sinemaya damga vurmayı başardı. Quentin Tarantino tarafından beyazperdeye damga vuran One Upon A Time In Hollywood filminin yanı sıra yılların usta yönetmeni Martin Scorsese de 2019 yılında en çok konuşulan isim olmayı başardı. Usta yönetmenin adeta bir kırmızı halı geçişini andıran son filmi The Irıshman de 2019’un en etkileyici filmleri arasında yerini aldı.

2019 Robert de Niro filmleri arasında tarih olarak son sırada yer alan dev yapım Kasım 2019 ‘da Netflix’de yayınlandı. Yapımcı şirketi bir Amerikan şirket olan The Irishman filmi , Ocak 2020 ‘nin sonuna geldiğimiz bugünlerde ilgi görmeye devam ediyor.

The Irishman Konusu ( Video)

YouTube video

Robert de Niro filmleri arasında çok yeni bir yapım olan The Irishman , Netflix platformu üzerinden gösterime girdiği andan itibaren tüm dünya çapında pek çok kişi tarafından izlenmeyi başardı. Netflix’in en yüksek bütçeli filmi olarak da adlandırılan bu suç temalı filmin konusu için “etkileyici” yorumu yapıldı.

Charles Brandt tarafından kaleme alınan “  I Heard You Paint Houses ” adlı romandan uyarlanan filmin içerisinde biyografik hikayelere rastlamak da mümkün kılınıyor. Suç ve dram temalı bir dönem filmi olan The Irıshman, Frank Sheeran isimli erkek kiralık katil ve yeraltı dünyasına hizmet eden bir adamın hayatı çevresinde gelişen olaylara odaklanıyor.

Uzun yıllar boyunca yeraltı dünyasına yakın kişilerle çalışan Sheeran, en nihayetinde bir dönemler Amerika tarihine damga vuran Kamyoncular Sendikası Başkanı Jimmy Hoffa adına çalışmaya başlıyor.

Hoffa ile yakın bir arkadaşlık da kurmayı başaran Sheeran, sendika içerisinde de aktif bir rol edinirken bir diğer yandan da mafyavari işlerine devam ediyor. Hoffa ve Sheeran’ın yakın dostluğunu ve yeraltı dünyasının kirli işlerini konu edinen filmi izlerken büyük keyif alacaksınız.

The Irishman Oyuncuları

The Irishman, adeta yıldızlar geçidini andıran oyuncu kadrosu ile de büyük ses getirmeyi başaran bir film oldu. Yönetmen Martin Scorsese, hemen hemen her filminde benzer oyuncular ile çalışmayı seven auther bir yönetmen çizgisinde bulunuyor. Scorsese ile iş birliği halinde olan Robert De Niro da filmin başrolünde bulunuyor ve Frank Sheeran karakterine hayat veriyor.

Sheeran ile dost olan sendika başkanı Jimmy Hoffa karakterine ise Al Pacino hayat veriyor.

Sheeran’ın yeraltı dünyasına girmesinde büyük rol oynayan Russell Bufalino karakteri ise usta oyuncu Joe Pesci ’nin ellerine teslim edilmiş.

Pesci ve De Niro’yu aynı yapımda bir kez daha görme ise iki büyük oyuncunun hayranlarını oldukça heyecanlandırdı.

Robert de Niro Kimdir?

Robert de Niro , 17 Ağustos 1943 tarihinde New York ‘da ressam bir anne ve ressam ve şair bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. Çok küçük yaşlarda okuma aşkı ile dolan Robert De Niro, çok küçük yaşlardan itibaren kültürlü bir birey olma yolunda ilerledi. 10 yaşına kadar çok utangaç ve çekingen bir çocuk olan de Niro, Oz Büyücüsü oyununda aldığı aslan rolü ile aşmayı başardı. Çok küçük yaşlarda oyunculuk kariyerine başlayan de Niro, birçok erkek oyuncu ödülü için aday gösterildi.

Çocukluğu, kavga, kargaşa ve çetelerin arasında geçen Robert de Niro, henüz 16 yaşında iken Chekhov’un The Bear filminde boy gösterdi. Ardından The Wedding Party ismindeki filmde Brian De Palma ile bir araya gelme şansını yakaladı. İyi erkek oyuncular arasında gösterilmeye başlanan genç oyuncu Bang the Drum Slowly filminde oynadığı etkileyici rolü ile film festivalinde “En İyi Oyuncu” ödülünü almayı hak etti.

Genç oyuncunun aldığı bu eşsiz başarı, sonraki filmlerinin kapısını aralayan bir anahtar görevi gördü. Ardı ardına oynadığı Mean Streets, Taksi Şoförü, Kızgın Boğa ve Sıkı Dostlar filmleri ile gişe rekorları kırmayı başardı.

Robert de Niro için efsaneleşen rol ise The Godfather 2 filmi ile 1974 yılında geldi. Filmdeki Vito Corleone rolü ile ” yardımcı aktör oscar ödülü ” almayı hak eden Robert de Niro, hemen ardından Kızgın Boğa isimli filmindeki efsanevi oyunu ile ” En İyi Erkek Oyuncu Oscar Ödülü ” aldı.

Tüm bunların yanı sıra, show dünyasının naif ve sevecen ismi olarak tanınan de Niro, çok başarılı olacağıyeni bir alana, yönetmenliğe soyundu ve 2 muhteşem yapıma imza attı. 

Robert de Niro imdb sayfası için tıklayınız

Yönetmenliğini Robert de Niro ‘nun Yaptığı Filmler

1 – Günaha Davet 

YouTube video
2 – 

2 – Kirli Sırlar

YouTube video

Gelmiş Geçmiş En İyi Robert de Niro Filmleri

Killers of the Flower MoonThe IrishmanJokerThe War With GrandpaDemir YumrukKomedyenÇılgın İhtiyarStajyerMedyumKirli OyunYılbaşı GecesiZor Baba 315 DakikaBaşkanın AdamlarıJackie BrownTaksi ŞoförüNew York, New YorkBaba 2Kardeş GibiydilerBir Zamanlar Amerika’daOnurlu Bir AdamSıkı DostlarBüyük HesaplaşmaAwakeningsYıldız TozuCasinoRoninTaksi Şoförü ( Taxi Driver)Kızgın Boğa ( Raging Bull)Korku BurnuLimit YokJoyLast VegasUmut IşığımKomploZor BabaAnlat BakalımBüyük UmutlarAvcıBiz Melek DeğilizBu Çocuğun HayatıZor Baba ve Dünür

Robert de niro filmleri 2017  , Robert de Niro kovboy filmlerial pacino filmleri soygun robert de niro imdb ve robert de niro komedi filmleri  ile ilgili haberlerini kaçırmamak için Kültür & Sanat sayfamızı takipte kalınız. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!