featured

Ruam Nedir? Ruam Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz günlerin en önemli haberlerinden biri olan Büyükada ve Ruam Hastalığı, krize neden oldu. Hem bölgenin hem de ülkenin hayvan severleri çok uzun zamandır fayton kullanımına karşı çıkarken, 81 atın itlaf edilmesi ile çok daha büyük tepki gösterdi. İnsanlara da bulaşma olasılığı olan Ruam Hastalığı Nedir? Ruam Hastalığı Belirtileri Nelerdir? İşte, detaylar!

1 – Ruam Nedir?

Ruam Nedir? Ruam, genellikle tek tırnaklı hayvanların geçirdiği, akut kaynaklı bir rahatsızlıktır. Genellikle bulaşıcı karakterdeki bu hastalık, deri, iç organlar ve solunum yolları üzerinde nodüller belirmesine neden olur. Bu da ülsere neden olur. Çok bulaşıcı olan bu hastalığa kapılan hayvan genellikle itlaf edilir.

2 – arasında en çok bilineni akut yollu bir hastalık olmasıdır.

Hastalığın ikinci karakteristik özelliği ise solunum zorluğuna neden olmasıdır.Burun kanamasının da sıklıkla görüldüğü hastalığın bir diğer karakteristik özelliği bulaşıcı olmasıdır.

3 – Ruam Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Ruam çok sayıda belirtisi olan bir hastalıktır. Hem insanlar hem de atlarda görülen bu hastalık, her iki canlı türünün farklı bölgelerini hedef alır.

Nefes Darlığı

Ruam Hastalığı ciğerleri ve solunum yolunu hedef aldığında hasta üzerinde solunum yetmezliği belirtisi görünür. Çok hızlı bir şekilde yorulan canlının sıkça burun kanaması yaşadığı görünür.

Zayıflama

Ruam Hastalığı Belirtileri arasında en belirgin fark edileni ani ve hızlı kilo kaybıdır. Hızla kaybedilen kilolar, canlının halsizleşmesine neden olabilir.

Sürekli Burun Akıntısı

Sürekli olarak sıvı şekilde burun akıntısı durumu, Ruam Hastalığı Belirtileri arasında yine belirgin bir şekilde fark edilenlerden biridir.  Burun akıntısı, hastalık yayıldıkça yani gün geçtikçe daha renkli ve daha yoğun bir hale bürünür.

Apse Oluşumu

Ruam Hastalığı Belirtileri listesinin sonunda ise apse oluşumu bulunmaktadır. Eğer hastalık canlının derisini hedef alırsa, vücudun çeşitli bölgelerinde apse ve şişlikler oluşmaya başlar. Deri içerisindeki nodül oluşumları, deri dışına apse ve kalın şişlikler olarak aktarılırken, hastalık oldukça korkutucu bir hale dönüşür.

4 – Ruam Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Günümüz sağlık teknolojileri düşünüldüğünde, Ruam Hastalığı Tedavisi henüz geliştirilememiştir. Çünkü birçok ülkede yeni tanışılmış olan bu hastalık çok çabuk yayılırken, çok hızlı ilerleyerek metabolizmanın çökmesine neden olmaktadır. Uzmanlar ise hastalığın tedavisi için çalıştıklarını dile getirmektedir.

İlginizi Çekebilir: Evcil Hayvanlarınızla Gidebileceğiniz Tatiller

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!