featured

Ruhsal Detoks Nasıl Yapılır | Ruhsal Detoks Yapmanın Faydaları Nelerdir

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düşüncelerimiz, her gün olumsuz enerjiden arındırılmayı yani ruhsal detoks yapılmasını bekliyor. Eğer gereken temizliği yapmazsak, olumsuz enerji yüklü düşüncelerimizi içimize biriktiriyor ve başta zihnimiz olmak üzere tüm vücudumuzu olumsuz etkiliyoruz. Çünkü olumsuzluklardan arındırılmamış düşüncelerimiz öncelikle zihnimizi rahatsız etmekle işe başlıyor ve daha sonra tüm vücudumuzu zehirliyor. Kısacası; arındırma yapmadıkça bütün eksikliklerimizi, söyleyemediklerimizi, yapamadıklarımızı, gerçekleştiremediklerimizi sürekli olarak biriktiriyor ve temizleyemiyoruz.

Ruhsal Detoksa Açık Fikirli Olarak Başlayın

İçimizde birikenlere karşı açık fikirli olmak pek çok alternatifi de beraberinde getiriyor. Böylelikle de zihnimizin nefes alması sağlanıyor. Bir şeyin sürekli olarak aynı açıdan, aynı şekilde düşünülmesi, açık fikirli olmamak ve yenilikler karşısında bakış açısının değiştirilmemesi ise gelecek olan yeni kaynaklara karşı kişilerin kendisini kapatmasına neden oluyor. Zihni meşgul eden sorunlar, ısrarla o an çözülmeye çalışıldığında ise sorunun içinde boğulup gidilmesi oldukça muhtemel… Çözümün doğru bir zaman ertelenmesi ise sorunların üstesinden daha kolay gelinebilmesini sağlıyor.

Ruhsal Detoks için Sevdiklerinizle Konuşun

Ruhsal detoks yapmak için en etkili bileşenlerin arasında sevilen kişilerle ve arkadaşlarla iletişim kurmak, konuşmak geliyor. Çünkü herkes için sevilen kişi ya da kişiler ile konuşmak oldukça enerji yükselticidir. Olumsuz düşüncelerden sıyrılmaya, hayatın boğuculuğundan ve sorunlarından uzaklaşılmasına yardımcı olan şeyler arasında sevilen kişilerle konuşmak önemli bir yere sahip. Bu nedenle ruhsal detoks için sevdiğiniz kişiler ile sık sık bir araya gelmeli ve konuşmalısınız.

Sahip Olduklarınızın Kıymetini Bilin

Hayatta ‘iyi ki’ denilebilecek, minnettar kalınabilecek pek çok şey var aslında ancak bu konular üzerinden yetince düşünmüyoruz. Veya bunlar düşünüldüğü takdirde elimizde olanlarla yetinmek zorunda kalacağımızı sanıyoruz. Ancak bu böyle değil. Herkesin muhakkak ufak ya da büyük, sahip olunduğu için minnettar kalacağı şeyler vardır. Yalnızca kendimiz için çok daha fazlasını istemeden önce sahip olduklarımızın kıymetini bilmeye başlamamız gerekiyor. Bu da ruhsal detoks yapmanın yöntemleri arasında önemli bir yere sahip.

Ruhsal Detoks için Bakış Açınızı Değiştirin

İstisnasız herkes er ya da geç bu hayata nasıl bir katkıda bulunduğunu bilmek, öğrenmek ve görmek ister. Çoğu zaman da bu nedenle kendimizi eleştiririz. Hatta ‘bu hayatta neden varım ki?’, ‘Hiçbir işe yaramıyorum’ gibi cümlelerle çoğu defa kendimizi incitiriz. Tek bir noktadan bakıldığında bu hayatta hiçbir işe yaramıyormuşuz gibi gözükmek mümkün. Ancak elbette ki herkes mutlaka bir şeyler başarıyor ve varlığı mutlaka bir şeylerin üzerinde etki ediyor. Bunların ne olduğunun fark edilebilmesi için de bakış açısının değiştirilmesi gerekiyor.

Kendinizi Başkalarıyla Kıyaslamayın

Bir kişinin kendisini başkalarıyla kıyaslaması aslında kişiye oldukça büyük zarar veriyor. Çünkü herkes kendisine has bir evrene sahiptir ve herkes kendi evreninin doğruları doğrultusunda yaşamaktadır. Bu nedenle de başkası ile kıyaslanmak yapılmaması gereken şeyler arasında bulunuyor. Bir insanın kendisini başkasının penceresinde yargılaması bir çözüm değil; aksine çaresizlik hissinin yoğun olarak hissedilmesine neden olmaktadır. Bu aynı zamanda ciddi bir zaman kaybıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!