featured

Rus Hayalet Avcı Uçağı PAK DA: Rusya Uçağın Prototip Yapımına Başladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya, uzun uçuş menziline sahip olacak hayalet bombardıman savaş uçağı projesinin çalışmalarına başladı. Gelecek sene tamamlanması planlanan uçak için prototip yapımına başlandı.

Savunma kaynaklarından alınan bilgilere göre, uçağın yapımı tamamlandığında birçok silahı kullanabilecek bir donanıma sahip olacak. Uçağın taşıyabileceği silahlar arasında; hipersonik silahlar, gelişmiş füzeler ve bomba gibi mühimmatların olduğu bilgisi alındı.

https://www.youtube.com/watch?v=LEvdm-DfvWM

Gelecek sene tamamlanması planlanan uçağa PAK DA ismi verildi. Altıncı neslin son savaş uçağı olacağı verilen bilgiler arasında. Amerika Birleşik Devletleri’nin geliştirdiği 1977 yapımı savaş uçağı “B-2” ye rakip olması bekleniyor. B-2 savaş uçağının görevi stratejik noktalara bombardıman düzenlemekti.

2025 Yılında Test Uçuşu Gerçekleştirilecek  

Rusya’nın yeni savaş uçağı PAK DA 2025 yılında test için hazır hale getirilecek. Çalışmalar planlandığı gibi ilerlerse 2028 yılında da seri üretime geçileceği alınan bilgiler arasında.

Rusya’nın ordu envanterinde şuan Sukhoi-57 isimli bir gizli savaş uçağı bulunuyor. Bu uçağın ilk test sürüşleri 2010 yılında yapılmıştı. Fakat uçağın seri üretimi için herhangi bir girişimde bulunulmadı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!