featured

Sabah Kahvaltısı Yapamayanlar Buraya! Sabahları Tok Uyanmanın 7 Bilimsel Nedeni

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siz de sabahları aç mı uyanıyorsunuz? O zaman, sabahları aç uyanmanın nedenlerini öğrendiğinizde buna dur diyebileceksiniz!

Hep derler ki; günün en önemli öğünü kahvaltı. Aslında uzmanlar bunun doğru olmadığını son zamanlarda sık sık dile getiriyor. Yani, sandığınızın aksine sabah kahvaltıları olmazsa olmaz değil. Bu konuda en doğru davranış; sabah uyandıktan sonra hemen kahvaltı yapmak değil; acıkıldığı zaman kahvaltı yapmak. Peki, sabahları uyanır uyanmaz tokluk hissediyorsanız bunun nedenleri neler olabilir? İşte, sabahları tok uyanmanın olası 7 bilimsel nedeni…

Ağır Akşam Yemeği Yemek

Ağır Akşam Yemeği Yemek

Sabah uyandığınızda kendinizi tok hissetmenin en yaygın nedeni; bir önceki akşam ağır bir akşam yemeği yemiş olmak olabilir. Çünkü protein ve yağ açısından ağır beslenme, sindirim sistemini yavaşlatır ve bu nedenle tokluk hissi verebilir. Eğer sabah kahvaltısı yapmak istiyorsanız akşamları dengeli ve hafif beslenmeye ağırlık vermelisiniz.

Uyku Bozukluğu

Uyku Bozukluğu

İştah ile ilgili düzensizliklere neden olan sorunlardan bir tanesi de; uyku bozukluğu olabilir. Eğer uyku probleminiz varsa güne tok uyanabilir ve günün tamamını kapalı bir iştahla geçirebilirsiniz.

Gece Geç Saatlerde Atıştırmak

Gece Geç Saatlerde Atıştırmak

Geceleri geç saatlerde atıştırmak da sabahları tok uyanmaya neden olabilir. Eğer gün içinde vitamin ve mineraller açısından dengeli beslendiğinizi düşünüyorsanız geç saatlerde atıştırmaya bir son vermelisiniz. Ayrıca uzmanlar, akşam saat 8’den sonra bir şeyler yemenin çok da sağlıklı olmadığı konusunda uyarıyor.

Psikolojik Sorunlara Sahip Olmak

Psikolojik Sorunlara Sahip Olmak

En basit haliyle depresyon ve endişe gibi duygu durumu bozuklukları da sabahları aç değil tok uyanmanıza neden olabilir. Hatta bu durum, günün tamamındaki beslenme alışkanlıklarınıza yansır. Ancak psikolojik sorunlara sahip olmak, tam tersine sürekli kendinizi aç hissetmenize de neden olabilir.

Hormon Seviyelerinde Dengesizlik

Hormon Seviyelerinde Dengesizlik

Günün her anında olabildiği gibi geceleri de hormon seviyelerinde dengesizlik meydana gelebilir. Genel olarak bu olağan bir durum ancak kendinizi bu konuda rahatsız hissediyorsanız bir uzmana danışmakta fayda var. Örneğin; adrenalin hormonu, midenin boşalmasını geciktirir ve bu nedenle de iştahın bastırılmasına neden olur.

Kronik Hastalıklar

Kronik Hastalıklar

Kronik hastalıklar da sabahları tok uyanmanızın nedeni olabilir. Bu nedenle gün içerisinde mineral ve vitaminler açısından yeterli beslenemeyebilirsiniz. Eğer kronik bir hastalığınız varsa ve sabahları tok uyanıyorsanız, bir beslenme uzmanından destek alarak sağlıklı beslenmek için adım atabilirsiniz.

Kadınların Sabahları Tok Uyanma Nedeni Hamilelik Olabilir

Kadınların Sabahları Tok Uyanma Nedeni Hamilelik Olabilir

Sabahları tok uyanma nedenleri listemizdeki bu madde yalnızca kadınlara özel! Çünkü hamilelik de sabahları tok, iştahsız ve mide bulantısıyla uyanılmasına neden olabilir. Ancak bu durum genelde geçicidir ve gebeliğin 14.haftası itibariyle son bulur. Eğer son zamanlarda sabahları tok uyanıyorsanız ve hamilelik şüpheniz varsa, test yaptırarak bu durumun nedeni hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!