featured

Sabıkam Var, Uzman Çavuş Olabilir miyim?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sabıkam var, Uzman Çavuş olabilir miyim sorusu, sabıkası olup TSK bünyesinde Uzman Çavuş olarak görev almak isteyen kişiler tarafından merak edilen önemli sorulardan bir tanesidir. Askerlik, polislik gibi hayati öneme sahip, şerefli ve onurlu meslekler, aynı şekilde şerefli ve onurlu kişiler tarafından icra edilmelidir.

Sabıka, Hukuk terimi olarak geçmişte işlenmiş ve mahkeme tarafından kesin bir karara bağlanmış ardından ceza verilmiş suç demektir.

Uzman Çavuş ise TSK da erbaş statüsünde yer alan ve askerlik görevini meslek olarak icra eden kişiler olarak tanımlanabilir.Türk Silahlı Kuvvetleri, bünyesinde barındırdığı kişileri titizlikle seçmektedir. Bunun nedeni askerlik mesleğinin en ufak bir liyakatsizliğe, ciddiyetsizliğe ve ordunun şerefine leke sürebilecek bir harekete tahammülünün olmamasıdır.

Uzman Çavuşlar Ne İş Yapar?

Ülke güvenliğini sağlamak ve TSK içerisinde pek çok görev alanında yer alan uzman çavuşların görevleri;

Sürücü ya da nişancı olmak,Subay, astsubay ve erler arasın ilişkileri düzenlemek,Araçların bakımı ve onarım hizmetlerinde görev almak,Muharebe vazifelerini yerine getirmek,Yerleşkede güvenliğinden sorumlu olup, aynı zamanda nöbet görevini düzenlemek gibi birçok görevleri bulunmaktadır.

Uzman Çavuş Olma Şartları Nelerdir?

https://www.youtube.com/watch?v=CAwNwctv_cQ

Sadece Türk vatandaşlığı olan kişilerin uzman çavuş olarak görev yapmasına izin verilmektedir. Ayrıca lise ve lise düze yinde okullardan mezun olmanız ve çavuş rütbesi ile askerlik yapmış veya yapıyor olmanız gerekmektedir. Bu kriterleri sağladığınız takdirde uzman çavuş başvuru işlemlerini yapabilirsiniz.

Sabıkası Olanlar Uzman Çavuş Olabilirler mi?

Sabıkası olup uzman çavuş olmak isteyen kişilerde aranan bazı kriterler bulunmaktadır. İlk olarak kişinin arşiv araştırması ve güvenlik soruşturmalarında herhangi bir problem olmaması gerekmektedir.

Devlete karşı işlenen, hırsızlık, iftira, görevi ve inancı kötüye kullanma, rüşvet verme, ırza geçme ve sarkıntılık, resmi ihalelerde usulsüzlük, devletin özel sırlarını açıklamak, emre itaat etmemek gibi suçlar işlememiş olmak Uzman çavuş şartları arasında yer almaktadır.

Taksirli suçlar haricindeki suçlardan askeri veya adli mahkemeler tarafından otuz günün üzerinde mahkum edilmemiş olmak aynı şekilde gerekli şartlardan bir tanesidir. Sabıkanızda bu tip suçlar bulunmuyorsa uzman çavuş olabilirsiniz.

Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı dengi okul mezunu kişileri istihdam etmeye devam ediyor. Jandarma uzman erbaş, uzman onbaşı olan uzman kişiler hava, kara, deniz kabul tarihinde başvurularını yaparlar. Söz konusu alımlar için ÖSYM tarihleri takip edilmelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!