featured

Saç Ekimi Sonuçları Nasıl Alınır ? Saç Ekimi Nasıl Yapılır? Saç Ekimi Aşamaları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saç ekimi hastane ortamında saç ekimi doktorları ve hemşirelerden oluşan ekip tarafından yapılır. Saç ekim sonuçları ise bu önemli üç öğenin özelliklerine göre değişiklik gösterir. Saç ekimi işlemi sırasında ense bölgesinden alınan döner ile saç köklerinin önceden belirlenen yere nakledilmesiyle yapılır. Saç ekimi 4 ile 8 saat arası sürer.  Saç ekimi 6 aşamada yapılan bir operasyondur.

Saç Ekimi Nedir ?

Saç ekimi, zamanla saç yoğunluğu azalan ya da genetik faktörler nedeni ile saçları çok erken yaşlarda dökülen kişilerin yine kendi saç kökleri kullanılarak yapılan saç çoğaltma uygulamasıdır.

Saç Ekimi Aşamaları Nelerdir ?

Saç ekimi işlemi uygulaması 6 temel aşamadan oluşmaktadır. Saç ekimi yaptırmak isteyen kişiler bu 6 aşama hakkında ve saç ekimi öncesi ve saç ekimi sonrası süreçleri hakkında detaylı bilgi sahibi olmaları gereklidir. Dhi saç ekimi operasyonu yapan klinikler ve diğer uzman saç ekimi uygulaması aşağıdaki aşamaların sırası ile yapılması ile gerçekleştirilir.

1 – Saç Ekimi Operasyonu Hazırlık Aşaması

Operasyon öncesinde saç ekimi saç yoğunlaştırma işleminin daha kolay ve başarılı olması için hastaya düşen görev ve sorumluluklar hastaya anlatılır.

Operasyon sonrası 3 gün dinlenmeniz gerekir. Bu yüzden operasyon süresini dinlenebileceğiniz bir gün seçmelisiniz.Operasyon günü hafif yemekler yemeli, operasyona hafif bir kahvaltı yaptıktan sonra gidilmelidir.Ekilen saç köklerine zarar vermemek için kolay giyilip çıkarılan kıyafetler giyerek saç ekim merkezine gitmelisiniz. Kafadan rahat geçecek, yakası açık ve düğmeli kıyafetleri tercih etmelisiniz.Saç ekim merkezine size verilen randevu saatinde gitmeye geç kalmamaya özen gösterin.

Saç Ekimi Öncesi Kan Testi

Hazırlık aşamasında genel sağlık durumunuzu kontrol etmek için kan testi yapılır. Yapılan tetkikler saç ekim operasyonu yaptırmanıza engel bir rahatsızlığın olmadığı anlaşıldıktan sonra saç ekim işlemine başlanır.

Kan testinde kanın şeker seviyesi, hepatit B, C ve HIV virüs durumu, kanın pıtılaşma hızı ve enfeksiyon virüslerine bakılır.

Saç Ekimi Öncesi Onay Formu

Saç ekimi öncesi kan testi sonrası hastaya onay kağıdı imzalatılır. Kağıdı imzalamadan önce aklınıza takılan tüm soruları doktora sorabilirsiniz. Saç ekimi forum içerisinde verilen bilgileri eksiksiz ve doğru biçimde doldurmalısınız.

Alerji durumunuzu ve geçirdiğiniz hastalıkları, kullandığınız sürekli ilaçları mutlaka forma yazın. Forum doldurulduktan sonra doktor saç ekimini planlar.

Saç Ekimi Öncesi Saç Kesimi

Saç ekimi öncesi doğru planlama yapılabilmesi için operasyon öncesinde saçlarınızı kestirmeyin. Saç ekimi için saç kesimi işlemi saç ekimi planlaması sonrasında saç ekimi merkezinde yapılmalıdır.

Doktor, saç ekimi planlaması için, hastanın donör bölgesinin yoğunluğunu, kelleşme seviyesini, saç kökünü inceler. Ön saç çizgisinin belirlenebilmesi için hastanın yüz yapısı incelenerek en doğal alın çizgisi mesafesi hesaplanır.

Saç ekimi planlamasından sonra saç tıraşı, saç ekimi merkezinde hemşireler tarafından yapılır. Saç tıraşı yapılmadan saç ekimi yapılması operasyon sürecini uzatır ve operasyon yapılmasını zorlaştırır.

Saç ekimi operasyonu için gerekli olan ideal saç boyu 1 numara tıraştır. Traştan sonra hasta operasyon odasına alınır. Saç ekimi operasyonları özel steril operasyon kıyafetleri ile yapılır. Hasta, operasyon odasına geçmeden önce kendisine verilen operasyon kıyafetini giyer. Operasyon 4-8 saat sürer. Hasta sedyeye yatırılıp lokal anestezi altında operasyon yapılır.

2 – Saç Ekimi Öncesi Anestezi

Saç ekim öncesi lokal anestezi uygulaması yapılır. Gerek olmadığı sürece genel anestezi yapılmaz. Operasyon süresi boyunca hasta uyanık ve kendindedir. İğne korkusu olan hastalar için lokal anestezi süresince uyutacak iğnesiz kısa süreli sedasyon uygulanır. Hasta sedyeye yüz üstü yatırılır. Lokal anestezi için tüm kafa bölgesi dezenfekte edilir.

Dezenfekte işleminden sonra ense bölgesine enjeksiyon iğnesi ile anestezik ilaçlar uygulanır. Lokal anestezi etkisi 20 dakika sürer. Lokal anestezi sayesinde hasta herhangi bir ağrı ve acı hissetmez.  

3 – Saç Ekimi Greftlerin Toplanması

Dünyada en çok uygulanan saç ekim yöntemi FUE yöntemidir. FUE greftlerin toplanma şeklini belirleyen tekniktir. 2 farklı şekilde uygulanır. Ense bölgesindeki saç kökleri manuel punç ya da mikromotor yöntemi ile gevşetilir.   Piaseman adı verilen kaleme benzeyen bir alete iğne takılarak saç kökleri gevşetilir. Gevşetmeden sonra micropen-set cihazı ile saç kökleri toplanır. Mikromotorlu FUE Manuel-punçtan daha yeni ve gelişmiş bir yöntemdir.

Elektrikle çalışan ve uygulama hızına göre ayarlanabilen Micromotor cihazının ucundaki iğnelerle greftler gevşetilir. Micropen-set yardımıyla toplanır. Gevşetilen saç kökleri pen-set medikal alet yardımıyla toplanır. Toplanan saç kökleri ekime hazır hale getirilmek için içine saline serum olan petri adında cam kaplara alınır.

Ekim yapılacak saç kökü sayısı kadar greft toplanır. Doner bölgesi temizlenip bandajlanır. Bandaj ilk yıkama yapılana kadar çıkarılmaz. İlk yıkama 3. ve 4. gün yapılabilir.  

4 – Toplanan Greftlerin Ekime Hazırlanması

Saç ekimi sırasında greftler toplandıktan sonra greftler ekime hazır hale getirilir. Toplanan greftler hemşireler tarafından saç kökleri alınarak düzgün bir şekilde yerleştirilir. Tek tek ayrılan saç kökleri ekime kadar canlı kalması için özel olarak muhafaza edilir.

Toplanan greftler içerisinde saç kökleri ve deri, yağ ya da doku parçaları bulunur. Bu greftler Micropen-set yardımıyla toplandıktan sonra, saline serum içerisinde gereksiz doku parçalarından ayrıştırılır. Saç kökleri alınarak ekime hazır hale getirilir. Ayıklanan greftler özel bir solüsyonun içinde gazlı bezlerin üzerine yerleştirilip beklemeye alınır.

5 – Kanalların Açılması

Saç ekim işlemi en önemli aşaması kanal açma işlemidir. Kanal açma işlemine geçmeden önce ekim yapılacak yere lokal anestezi yapılır. Böylece kişi işlem sırasında ağrı ve acı hissetmez.

Doğal görüntü için ön alın çizgisine eklenecek olan saç kökleri 30 derecelik açı ile ekilir. Saç köklerinin eğimi yüze doğru yapılır. Kanallar saç köklerinin büyüklüğüne ve yapısına uygun derinlikte açılır. Şakak bölgeleri 45 dereceli açıyla yana doğru açılır. Tepe bölgesinde bu açı 60 dereceye çıkar.

Arka kısma açılacak kanallar ise enseye doğru yapılır.  Saç köklerinin doğal yönü ve döngüsü kanala doğru yön verilir. Saçların doğal yapısının sağa ve sola yatmazı kanalın yönü ile bağlantılıdır. Kanal açma işleminde doğru derinlik, açı ve yön önemlidir. Kanallar kafa derinize uygun açıda, uygun yönde ve uygun derinlikte açılmazsa çim adam görüntüsüne sahip olursunuz.

6 – Saç Ekimi Saç Köklerinin Yerleştirilmesi

Saç ekimi ilk aşamasında saç kökleri toplanır. 2. aşamada saç kökleri ayıklanır.3. aşamada kanallar açılır. 4. aşamada saç kökleri soğuk bir ortamda bekletilir. 5. aşamada yine kendinden alınan saç kökleri açılan kanallara yerleştirilir. 6. aşamada saç kökleri yerleştirildikten sonra ekim yapılan alan açık bırakılır.

Ayrıca uzman hekimler ve uzman kliniklerde yapılan saç ekimi kaş ekimi sakal ekimi gibi estetik işlemlerle desteklendiğinde çok daha güzel bir görünüme sahip olunabilir. Saç dökülmesi ya da ani saç kaybı yaşayan kişiler yukarıda bahsettiğimiz saç ekiminde izlenen aşamaları bilmeli ve bu doğrultuda işlem yaptırmalıdır.

Saç ekimi nedir , saç ekimi aşamaları nelerdir , sorularına cevap verdiğimiz bu yazımızda saç ekimi öncesi sonrası forum gerekliliğine de değindik. Siz de ani saç kaybı ya da düzenli ve sürekli saç dökülmesi yaşıyorsanız bu aşamları dikkatle okumalısınız. Saç ekimi süreci fotoğrafları , saç ekimi ay ay gelişim dönemleri, saç ekimi 60. gün ya da saç ekimi 2.5 ay gelişimi gibi süreçleri takip etmek için fotohaber sayfamızı takip ediniz. 

YouTube video

Hair transplant olarak da adlandırılan bu yöntem ile ilgili saç ekiminin tüm aşamaları, saç ekimi öncesi dikkat edilmesi gereken hususlar, ekim işlem süreçleri , saç ekim sonuçları  ve operasyon sonrası ile ilgili detaylı bilgi video da da gösterilmiştir. Ayrıca Kısa Sürede Saç Uzatmanın Püf Noktaları konusunda bilgi almak, ekim sonrası saçlarınızın hızlıca yerine gelmesini sağlayacaktır. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!