Saç Ekimine Neden İhtiyaç Duyulur?

Saç Ekimine Neden İhtiyaç Duyulur?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saç ekimi, kişinin genetik yapısı, saç yapısı ve yoğunluğu nedeniyle dökülmeyen, saç köklerinin ense bölgesinden alınan saç köklerinin döküldüğü bölgeye nakledilmesiyle yapılan estetik bir ameliyattır.

Saç ekimi, kişilerde saç dökülmesi veya aşırı saç dökülmesi sorunu olan kişilerde saç seyrelmesi ve kellik sorununa doğal ve uzun süreli bir çözümdür. Buna bağlı olarak operasyonun farklı teknikleri ve saç ekimi fiyatları olur.

Saç Ekimine Neden İhtiyaç Duyulur?

Saç Kökü Nedir?

Kişilerde saç ekim işlemi vücudun başka bir bölgesinde bulunan saç köklerinin nakledilmesi işlemi ile gerçekleşir. Buna istinaden saç ekimi işlemi için enseden saç hücrelerinin alınması ile işlem sağlanır.

Bunun dışında vücudun farklı bölgelerinden saç köklerinin beslendiği diğer kısımlarda kıl kökü, kıl kökü ve kıl kökünden oluşan alanlar vardır. Her köke bağlı olarak uygulanan yöntemlerde değişik ve çeşitli saç ekimi fiyatları vardır.

Saç Yapısı ve Saç Yapısı Çeşitleri Nedir?

Günümüzde kadın veya erkeklerin genetik yapısına saç hücrelerine göre saç tipleri doktorlar tarafından belirlenir. Aynı zamanda saç yapısı iki farklı gruba ayrılır. Saç yapılarında saç incelmesi ve

kalınlaşması meydana gelebilir. İnsan cilt yapısına uygun olan saçlar, saçın durumuna göre yağlı veya kuru olarak sınıflandırılır.

Saç Ekimine Neden İhtiyaç Duyulur?

Saç Ekimi Kimlere Uygundur?

Saç dökülmesi sadece genetik faktörlere bağlı olan hastalarda da kozmetik saç ekimi yapılabilir. Saç ekimi hem kadınlara hem de erkeklere uygulanabilen estetik bir operasyon olmuştur. Erkeklerden daha az olmasına rağmen, kadınlar da saç dökülmesi birçok nedene bağlı olarak yaşayabilir. Bu nedenler özellikle kadınlarda hormonal değişiklikleri, hormonları olumsuz etkileyen metabolik bozukluklar ve menopoz ve farklı nedenlerdir.

Boyundaki ve kulak arkasındaki kıl kökleri daha güçlüdür. Buradaki saç kökleri, özellikle donör saç

kökleri bu tip saç dökülmesinden etkilenmez. Saç dökülmesi olan bölgelerde kullanıma çok uygundur. Saç dökülmesi kalıtsaldır ve erkeklerde daha sık görülür.

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

FUT Tekniği geçmişte kadar en popüler ve yaygın olarak kullanılan saç ekimi yöntemi tekniğidir. Zamanla teknolojinin gelişmesi ve yeni yöntemlerin ortaya çıkması nedeniyle kullanım oranı giderek azalmıştır.

FUE tekniği, son yıllarda saç ekim yöntemleri arasında en popüler ve gelişmiş olan yöntemlerden biridir. Bu yöntem ile saç kökleri enseden tek tek alınarak mikro sensör kullanılarak veya özel bir solüsyonla soğuk ortamda muhafaza edilir. Sonrasında saç kökleri bölgeye yerleştirilir.

Robotik saç ekimi, kullanılan en yeni yöntemler arasında ikinci sırada yer almaktadır. Bu yöntemde

saç köklerinin alınması ve saç ekimi bilgisayar ortamında yapılır. FUE saç ekimi yöntemi ile aynı prensipte çalışır. Tek fark, işlemin hassas kollara sahip bir bilgisayar tarafından yapılmasıdır.

Saç Ekimine Neden İhtiyaç Duyulur?

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Genelde lokal anestezi altında sedasyon ile ameliyat yapılır. Saç ekiminden sonra kafaya özel bir bandaj uygulanır. Saç ekimi teknikleri erkek veya kadınların ensesinden alınan saç kökleri hedeflenen kel bölgeye nakledilme ile gerçekleşir.

Saç Ekiminin Avantajları Nelerdir?

Tedavi sonucunda uzayan saç tamamen doğal bir görünüm oluşturur. Saç ekimi işleminin diğer tedavilere göre avantajlarının en önemli olanı diğer saç çıkma tedavilerine göre daha etkili ve kesin çözüm sağlamasıdır. Saç dökülmesi ilerlese bile saç ekimi tedavisi yine de iyi sonuçlar verir. Saç ekiminden belli bir süre sonra saçlar artık dökülmez. Çünkü ekilen saçlar dökülmeye dirençli saçlardan seçilir. Profesyonelce ve doğru teknikle uygulandığında hastaya büyük faydalar sağlar.

Saç Ekimine Neden İhtiyaç Duyulur?

Hangi Aylar Saç Ekimi İçin Uygundur?

Genel olarak saç ekimi için özel bir ay veya mevsim yoktur. Ancak saç ekiminden sonra kişilerin bir

süreliğine aktivitelerine dikkat etmesi gerekir. Özellikle saç ekimi sonrasında güneşten uzak durulmalıdır. Ancak işlemden sonra kişiler soğuk havaya bağlı olarak soğuk algınlığından da korumalıdır. Buna istinaden saç ekimi operasyonu için en uygun zaman sonbahar ve ilkbahardır.

Saç Ekimi İçin Yaş Sınırı Nedir?

Her insanda saç dökülmesinin nedeni farklı olduğu için her kişide saç ekimi için uygun yaşın belirlenmesi farklı olacaktır. Genel olarak hem erkekler hem de kadınlar için saç ekimi için minimum yaş 18 yaş oluyor. Bunun nedeni18 yaşın altındaki kişiler henüz büyüme ve olgunlaşma sürecini tamamlamamış olmasıdır.

Saç Ekimi Ne Kadar Sürer?

Ortalama 3-5 saat arası saç ekimi ve saç ekimi fiyatları süresi vardır. Saç ekimi yaklaşık 6 saat süren bir işlem olmakla birlikte uygulanan tekniğe bağlı olarak yapılan alanın büyüklüğü, derinin ve saçın yapısına göre operasyon süresi değişiklik gösterir.

Saç Ekimine Neden İhtiyaç Duyulur?

Saç Ekimi Sonucu Ne Zaman Görülür?

12 ila 18 aylık bir süre içinde saç ekimi sonrası sonuçlar olumlu çıkar. Saç ekimi işlemlerinden sonra sonuçlar Kişiden kişiye değişmekle birlikte ilk saç ekiminin büyümesinin fark edilmesi yaklaşık dört ay sürer. Bu sürede operasyon geçirmiş kişilerin hızlı uzayan saçları özellikle sekizinci ayda daha dolgun bir duruma gelir.

Saç Ekimi Öncesi Nasıl Bir Cilt Bakımı Yapılması Gerekir?

İşlemden önce saçı ve saç derisi yıkanmalıdır. Jöle veya sprey kesinlikle kullanılmamalıdır. Saç ekimi fiyatları onaylanıp karar verildikten sonra işleminden bir hafta önce saç derisine ve saçlara herhangi bir ilaç veya losyon uygulanmamalıdır. İşlemden bir hafta önce yeşil çay, tütün, zencefil, alkol ve benzeri ürünler kullanılmamalıdır.

Saç Ekimi Sonrası Saç Nasıl Yıkanır?

İşlem sonrası en sık görülen durumlardan biri kabuk oluşumu gibi şikâyetler görülür. Saç ekimi sonrası özellikle verimli sonuç almak için saç bakımı çok önemlidir. Saç ekimi ameliyatından sonra hastaların saçlarını yıkarken özellikle çok dikkatli olmaları gerekir.  Bu yüzden işlem görmüş bölgeyi yıkarken çok dikkatli olunmalıdır. Yıkamanın amacı saç köklerinin nefes almasını sağlamak ve saçı normal halinde korumadır.

Saç Ekimine Neden İhtiyaç Duyulur?

Saç Ekimi Fiyatları

Aynı zamanda bu fiyatlar muayene paketinin detaylarına ve verilen hizmetin kalitesine göre klinikten kliniğe değişiklik gösterir. Saç ekimi fiyatları kişilerin saç yapısına bağlı olarak kullanılan yönteme, cihaza, ilaca ve hekime göre farklıdır. Saç ekimi fiyatları genellikle ameliyat başına uygulanan farklı tekniklerle değişir.

https://worldofthehair.com/sac-ekimi/ bilgi için hemen tıklayın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!