featured

Saç Renginizi Evde Kolayca Açmak İster misiniz? İşte Evde Saç Renginizi Açabileceğiniz 8 Farklı Doğal Yöntem!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saç renginizi evde kolayca açarak, yaza uygun bir zemin hazırlamak ister misiniz? Öyleyse, işte detaylar

Kadınların büyük bir kısmı, belirli dönemlerde saç renginde değişiklik yapmak ister. Ancak saç renginde yapılan değişimleri, saçın hemen absorbe edebilmesi mümkün değildir. Buda saçın aşırı yıpranmasına ve kötü bir görünüm sunmasına neden olabilecektir. Evde yalnızca 8 farklı üründen birini kullanarak, saç renginizi açmak ister misiniz? O halde, hadi gelin başlayalım.

Tarçın

Tarçın

Tarçının saç rengi açıcı yönünün olduğunu bilen kişi sayısı oldukça azdır. Ancak tarçın düzenli kullanıldığında saç renginde 2-3 tona kadar açıcılık sağlayabilecektir. Tarçını saçınıza uygulamanız için ise bal ve zeytinyağı ile karıştırmanız gereklidir. Sonrasında ise saçı sadece 30 dakika bu karışım ile bekletmeniz, sonrasında iyice durulamanız gereklidir.

Karbonat

Karbonat

Karbonatı haftada 2 kez uygulayarak saçınızda birkaç ton açılma sağlayabilirsiniz. Karbonatı uygulamak için ise uzmanlar limon suyu, steril su ve deniz tuzu ile karıştırılmasını önermektedir. Tüm bu karışımı bir sprey şişe içerisine ekleyerek saçlarınıza uygulamanız ve bir süre bekleterek durulamanız yeterli olacaktır.

Limon Suyu

Limon Suyu

Mucizevi bir besin olan limon suyu hem leke giderici hem de saç açıcı içeriği ile öne çıkmaktadır. Oldukça popüler olan bu yöntem direkt olarak uygulanırsa, saç yapısında ciddi bir zayıflama söz konusu olabilir. Bu nedenle önerilen limonu steril su ile biraz seyrelterek cilde uygulamanız olacaktır. Bu maskeyi ise haftada 2 ila 3 kez uygulayabilirsiniz.

Elma Sirkesi

Elma Sirkesi

Elma sirkesinin faydalarını saymak istesek, bir dizi şey sıralanabilecektir. Faydalarından biri ise saçınıza hiçbir kimyasal madde kullanmadan 2-3 tona kadar açabilmesidir. 1 çay bardağı elma sirkesini, 6 çay bardağı su ile karıştırarak saçlarınıza uygulamanız ve ılık su ile durulamanız önerilmektedir.

Alkolsüz Bira

Alkolsüz Bira

Alkolsüz biranın saç rengini açtığını biliyor musunuz? B vitamini açısından zengin olan alkolsüz bira, düzenli kullanımda saçların sağlığını koruyacaktır. Bunun yanı sıra haftada bir iki kez uygulandığında, birkaç ay içerisinde saçlardaki 2-3 ton açılmayı görebilmek mümkün olacaktır. Bu karışım için alkolsüz bira saça uygulanmalı, 15-20 dakika saça dairesel hareketlerle masaj yapılmalıdır. Daha sonra ise saçların şampuanlarla iyice durulanması gerekecektir.

Papatya Suyu

Papatya Suyu

Uzun yıllardır papatya suyunun saç rengini açmada oldukça başarılı olduğu bilinmektedir. Kadınların özellikle yaz aylarında doğal bir saç rengi elde etmek için tercih ettiği bu yöntem için birkaç ay yeterlidir. Haftada 2 kez yapacağınız bu karışımı papatyayı demleyerek saça uygulamanız ve 30 dakika bekletmeniz gerekecektir. Papatya suyunu saça uyguladıktan sonra 20 dakika güneş ışığına çıkılması, en etkili sonuçların alınmasını sağlayacaktır.

C Vitamini

C Vitamini

C vitamini limon suyunu saça uygulamaya cesaret edemeyen kişiler için önerilen bir yöntemdir. C vitamini özellikle saçta hacim ve parlaklık vaad eden vitaminlerden bir tanesidir. Düzenli olarak kullanıldığında ise saçlarda 3 tona kadar açılma söz konusu olabilir. C vitamini ampul ya da serum formülü ile birçok eczane üzerinden temin edilebilmektedir. Her iki türlü formu da saça kolayca uygulanarak, 30 dakika bekletilmelidir. Bu işlem haftada 2-3 kez yapıldığında, yalnızca bir ay içerisinde ciddi fark görebilmeniz mümkün olacaktır.

Tuzlu Su

Tuzlu Su

Özellikle yaz aylarında deniz tatiline giden birçok insan bilir. Deniz suyu yani tuzlu su, saçların açılmasında etkili bir içeriktir. Yaz aylarında sık sık denize giren birçok insanın saçlarındaki ton farklılıkları rahatlıkla ayırt edilebilecektir. Deniz suyunu temin edebilmek mümkün değilse, serum fizyolojik içerisine 1 çay kaşığı deniz tuzu eklemesi yapılarak da bu karışım elde edilebilir. Tuzlu suyun haftada 1-2 kez saça uygulanması önerilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!