featured

Saça Keratin Bakımı Nedir | Keratin Bakımı Ne İşe Yarar | Evde Keratin Bakımı Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Keratin bakımı nedir sorusu son zamanlarda sıklıkla araştırılıyor. Özellikle saçların dayanıklılığını artırmak amacıyla günümüzde yoğun olarak keratin bakım tercih ediliyor. Saç sağlığına ve güzelliğine önem veren kadınlar, keratin bakımı nedir araştırması yaparak saçlarına canlılık kazandırmayı hedefliyor. Bu nedenle, bu yazımızda keratin bakımı ne demek, evde keratin bakımı nasıl yapılır gibi sorulara yanıt vereceğiz.

Keratin Nedir ?

Keratin bakımı nedir, saça keratin bakımı nasıl yapılır sorularına yanıt vermeden önce keratin nedir sorusuna cevap vermek gerekiyor. Keratin; tırnaklarda, dişlerde, saçlarda ve deride bulunan bir madde olarak karşımıza çıkıyor. Dayanıklılığı arttırmasıyla bilinen keratin, saçlar için de büyük bir önem taşıyor. Saçlarda bulunması gereken en önemli protein çeşidi olan keratin, azlığı durumunda çok çabuk kendisini gösteriyor. Çünkü keratinin yetersiz olduğu saçlarda hemen sağlıksız bir görüntü ortaya çıkıyor.

Saçlarda Keratin Eksikliği Neden Olur ?

Saça keratin bakım yapılması gerekliliği kolaylıkla anlaşılabilmektedir çünkü keratinin eksikliği oldukça basit bir şekilde farkedilebilmektedir. Keratinin eksik olmasının da pek çok nedeni bulunmaktadır. Ancak bunun başında saçlara gerekli olan günlük bakımın yapılmaması gelmektedir. Bununla birlikte saça uygulanan yıpratıcı işlemler de keratin eksikliği yaşanmasına, saçların sağlıklı görünümünü kaybetmesine neden olmaktadır. Bu durumda kadınlar, keratin bakımı nedir araştırmasına girmektedir. Genel olarak bir saçta keratin eksikliği olduğu şu durumlarda anlaşılır:

Saç yıpranmış ve cansız bir görüntüdedirSaçlar daha mat görünürSaçta sıklıkla elektriklenme görülürSaçlarda sıklıkla kabarma görülür

Saçlarda keratin eksikliği nedenleri ise genel olarak şunlardır:

Saçları sıklıkla düzleştirmek, fön çektirmekSaçlara maşa uygulamakGünlük saç bakımı yapmamakSaç boyası kullanmak

Keratin Bakımı Nedir Ne İşe Yarar ?

Keratinin saçlarda ne işe yaradığına değinmeden önce keratin bakımı ne demek öğrenilmelidir. Bu bakım, canlılığını ve sağlığını kaybeden saçları harici olarak uygulanmaktadır. Keratin içerikli ürünlerin, saça haricen uygulanmasıyla saça dolgunluk kazandırılmaktadır. Saça keratin bakım yapılmasındaki temel amaç; zaten saç temelinde bulunan keratinin desteklenmesidir. Keratin bakımı ne işe yarar sorusunun yanıtları da kısaca şunlardır:

Bakımsız görünen saçlara canlılık kazandırılırSağlığını yitirmiş saçlara sağlıklı görünüm kazandırılırSaçlara ışıltı kazandırılırSaçlar daha hacimli hal alırSaç yapısı desteklenirSaç beslenirSaçlarda onarım sağlanır ve güçlendirilirSaça pürüzsüzlük ve nem kazandırılırDalgalı ve kıvırcık saçlarda 6 aya kadar düz görünüm sağlanır

Boyalı Saça Keratin Bakımı Uygulanır mı ?

Saça keratin bakımı nedir sorusunun yanıtı kadar, boyalı saça keratin bakımı yapılır mı sorusunun yanıtı da merak edilmektedir. Genel olarak keratin bakımına en çok ihtiyaç duyan kişiler, saçlarına işlem yaptırmış ve boya kullanmış olan kişilerdir. Çünkü saç boyalarının içinde kimyasallar yer almaktadır ve bu kimyasallar saçın sağlığını, dolgun görünümünü kaybetmesine neden olabilmektedir.

Kısacası; boyalı saça keratin bakımı yapılabilmektedir ve bu sayede saça canlılık kazandırılabilmektedir. Hatta boyadan dolayı canlılığını kaybetmiş saçların sağlığına kavuşması için keratin bakımı yaptırmak tek seçenektir de denebilir. Boya ile birlikte yüksek ısılı işlemlerden geçmiş saçlara da bu bakımın yapılması tavsiye edilmektedir. Kısacası; saçlarınız oyalıysa ve cansızsa keratin bakımı nedir iyi araştırmalı ve uygulamalı, uygulatmalısınız.

Keratin Bakımı Nedir, Keratin Bakımı Saçı Düzleştirir mi ?

Saça keratin bakımı nedir sorusu yanıtı kadar en merak edilenler arasında bu bakımın saçların düzleşmesine neden olup olmayacağı da yer almaktadır. Keratin bakımı sonrasında saçlar düzleşmektedir. Hatta dalgalı ve kıvırcık saç yapısına sahip olan kişiler, bu bakım sonrasında 6 aya kadar kalıcı düzlükle saçlarını kullanabilmektedir.

Genel olarak keratin bakımı faydaları nedeniyle çoğu kadın tarafından tercih edilmektedir. Ancak bu bakımı, dalgalı ve kıvırcık saç sahibi kadınlar daha fazla tercih etmektedir. Çünkü hem belirli bir süreye kadar kalıcı düzlük sağlanmakta hem de saça canlılık kazandırılmaktadır. Saça keratin bakımı nedir sorusunun kısa ve net cevabı; saç düzleştiren ve saçı sağlığına kavuşturan bir işlemdir.

Keratin Bakımı Saç Rengini Açar mı ?

Keratin bakımı saç rengini açmamaktadır ancak bakım sonrası saçın tam rengi ortaya çıkmaktadır. Bu bakım saç rengini açtırmak, saça düzlük kazandırmak için değil; saça canlılık ve sağlık kazandırmak amacıyla uygulanmaktadır. Bakımın sonrasında saç rengine canlılık geldiği içinde saç rengini açtığı düşünülmektedir.

Evde Keratin Bakımı Nasıl Yapılır ?

YouTube video

Saça keratin bakımı nedir araştırması kadar, evde keratin bakımı nasıl yapılır konusunda da araştırmalar sıklıkla yapılmaktadır. Kuaför salonlarında bu bakımın yüksek maliyetlere ulaşması, pek çok kişiyi evde keratin bakımı yapmaya yöneltmektedir. Piyasada evde keratin bakımı yapılabilmesi için satışa sunulan pek çok ürün de bulunmaktadır. Bu ürünlerden satın alarak siz de kendi bakımınızı yapabilirsiniz. İşte adım adım evde keratin bakımı nasıl yapılır sorusunun cevabı:

Atın aldığınız keratin şampuanı ile saçlarınızı iki kez yıkayınızKeratin şampuanı ile yıkma sonrası saçınızı hafif nemli bırakarak kurutunKurutma sonrası parmak uçlarınızla saç diplerinize masaj yapın ve kan dolaşımını arttırarak keratin ürününün daha hızlı nüfuz etmesini sağlayınSatın aldığınız keratin serumu ile saç diplerinize uygulama yapın, 6 ile 8 saat arası bekletinKeratin serumu sonrası tüm saçınıza keratin maskesi uygulayın ve maske işlemini haftada bir iki kez gerçekleştirinKeratin maskesi sonrası, saçı arındırmak için sıcak su kullanın. Bol yıkama sonrası saçlarınızı hafif nemli kalacak şekilde havlu yardımıyla kurutunDaha sonra keratin toniği ile saçlarınıza uygulama yapınSon aşamada yeniden keratin şampuanı ile saçlarınızı yıkayın ve keratin bakımı işleminin sonuna gelin.

Etkili sonuçlar vermesi ve ekonomik olması açısından evde keratin bakımı sıklıkla tercih edilmektedir. Ancak evde keratin bakımı yapmaya başlamadan önce doğru ürünleri satın aldığınızdan emin olmalısınız. Kimyasal içerikli keratin bakım ürünlerinden uzak durmalısınız.

Kuaförde Keratin Bakımı Fiyatı

Saça keratin bakımı nedir kadar internette en fazla araştırılan konular arasında keratin bakımı fiyatı da yer almaktadır. Bu bakımı kuaförde yaptırmanın bedeli farklıdır. Çünkü her kuaförün tercih ettiği keratin bakım ürünü farklıdır. Ve ayrıca her kuaförün de hizmet bedeli farklılık göstermektedir. Ancak ortalama olarak keratin bakımı fiyatı kuaförlerde 200 TL ile 1000 TL arasında değişmektedir.

Keratinin gücünden yararlanarak saça kaybettiği canlılığı kazandırmanın en ekonomik yolu; evde keratin bakımı yapmaktır. Ancak bu noktada oldukça dikkat edilmelidir. Yanlış bir ürün seçimi ya da yanlış bir uygulama, saça yarardan çok zarar getirebilmektedir.

Keratin Bakımı Yaptıranlar

İnternette keratin bakımı yaptıranlar araştırması yapıldığında genel olarak olumlu yorumlarla karşılaşılmaktadır. Bu bakımı yaptıran kişiler, saçlarının pürüzsüzleşmesinden, daha yumuşak bir dokuya sahip olmasından, hacim ve parlaklık kazanmasından, sağlığına kavuşmasından oldukça memnundur. Ayrıca dalgalı ve kıvırcık saç sahibi olanlar, bu bakımın saça düzleştirici etki göstermesinde ayrı bir memnuniyet duymaktadır. Kısacası; keratin bakımı yaptıranlar ve doğru ürün ile uygulamayla evde keratin bakımı yapanlar, aldıkları sonuçlardan oldukça memnundur.

Keratin Bakımı Zararları

Genel olarak keratin bakımı faydaları ile bilinmektedir ve bu nedenle tercih edilmektedir. Ancak bazı zamanlarda zararları da ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle, saçın sağlığını daha fazla kaybetmemesi için öncelikle bu konuda bir uzmana; kuaföre danışılmalıdır. Yalnızca internet üzerinde yapılan keratin bakımı nedir araştırması sonuçlarına göre hareket edilmemelidir. Keratin bakımı zararları konusunda söz konusu olan durumlar ise şunlardır:

Saçlarını sıklıkla boyatan kişilerin saçlarında kuruluk sorunu ortaya çıkabilmektedirAşırı keratin bakımı yaptırmak, saça zarar verebilmektedirİçeriğinde bulunan formaldehid alerjik reaksiyona neden olabilmektedir ve kanserojen etki yaratabilmektedir. Bu sebeple uzun süre solunmamalı ve iyi havalandırılmış ortamlarda uygulama yapılmalıdırBu bakım belirli aralıklar yenilenmelidir ve bu nedenle ekonomik olarak külfet oluşturabilmektedirYanlış keratin bakım ürünü tercihi, istenmeyen sonuçların yaşanmasına neden olabilmektedir

Saça Keratin Bakımı Avantajları Nelerdir ?

İster kuaförde olsun iste evde olsun keratin bakım nedeniyle saçlarda canlılık sağlayabilmek mümkündür. Çünkü keratin bakım, yıpranan saçın onarılmasında etkilidir. Genel olarak doğru uygulama ve doğru ürünler sayesinde keratin bakım avantajları şunlardır:

Saç kolay şekil alır bir hale gelirKabarma ve elektriklenmeler son bulurHer gün fön çekme ya da saç düzleştirme sorununa çözüm sağlanırSaç, ışığı daha iyi yansıtır ve bu nedenle daha parlak görünüme sahip olurİnce telli saçların kalınlaşması sağlanırSaçların kırılması ve kopması engellenirSaçlar daha hızlı uzar

Saça Keratin Bakımı ve Brezilya Fönü Arasındaki Fark Nedir ?

Bilindiği üzere Brezilya fönü, saçlara belirli bir süreliğine düzlük sağlaması nedeniyle tercih edilmektedir. Saçlarını kalıcı olarak düzleştirmek isteyen kadınlar bu seçenekten sıklıkla yararlanmaktadır. Ancak keratin bakımı sonrası da saçlara düzlük kazandırıldığından Brezilya fönü ile karıştırılmaktadır. Bu ikisi kesinlikle aynı ya da benzer bir işlem değildir. 

Brezilya fönü saça sadece düz bir görüntü kazandırmak amacıyla uygulanmaktadır. İşlem esnasında keratin kullanıldığı için de keratin bakım ile karıştırılmaktadır. Ancak keratin bakımda saçlar yalnızca düzleştirilmemekte; aynı zamanda saça sağlık kazandırmaktadır. Kısacası; Brezilya fönü saçını düzleştirmek isteyenlerin, keratin bakım da saçına sağlık kazandırmak isteyen kişilerin tercih ettiği işlemlerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!