featured

Sağlıklı Kilo Vermek İçin Sağlıklı Yaşam Alışkanlıkları Edinin!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hem çok sağlıklı olmak hem de kilo vermek için sahip olmanız gereken bazı alışkanlıklar bulunmaktadır. Bunların yanında hayatınızdan çıkarmanızı önereceğimiz çok sayıda alışkanlık da olacaktır. Peki, şok diyet programı uygulamanıza ihtiyaç duymadan, hayatınız boyunca sahip olabileceğiniz alışkanlıklar nelerdir? İşte, detaylar…

Sağlıklı Kilo Vermek İçin Sağlıklı Yaşam Alışkanlıkları Edinin!

Hayatın karmaşasının içinde kilolarınız ile baş edemiyor musunuz? Kilo vermek istiyorum ama yapamıyorum mu diyorsunuz? İşte, altın değerinde öneriler…

1 – Sağlıklı Kilo Vermek İçin Şok Diyetlerden Uzak Durun

YouTube video

Kilo sorunu ile hayatımızın her alanında mücadele ediyoruz. Her ne kadar alması kolay olsa da vermesi zor olan kiloları bazen veremeyecekmişiz gibi gelse de vermesi oldukça kolay. Kilo verme sürecinde sağlıklı kilo verme tüyoları konusundaki bilgileri uygulayarak kısa sürede sağlıklı kilolar verebilirsiniz.

Kilo verirken tercihiniz şok diyet listeleri ile hızlı değil sağlıklı olanı olmalıdır. Hızla verilen kilolar geri dönüşü olmayan hasarlar bırakabilir. Uzun vadede verdiğiniz kiloların daha fazlasını almanıza da neden olabilecek olan bu sorunun önüne sağlıklı kilo vererek geçebilirsiniz.

Her ne kadar üstümüzdeki ağırlıklardan hızlı şekilde kurtulmak istesek de sağlığımızı da kaybetmek istemeyiz. Aceleci davranmadan doğal yöntemler kullanılarak verilen kilolar deri sarkmasına da karşı gelecektir. Söz konusu şok diyetler metabolizmanızı büyük ölçüde yavaşlatabilir.

2 – Yeteri Kadar Su İçin

Zorlanmadan kilo vermek istiyorum diyenler için yardımcı olan listelerde mutlaka bu madde ile karşılamışsınızdır. Her ne kadar sıkça duyduğumuz bir madde olsa da tekrar hatırlatmakta fayda var. Kilo verme sürecinde yeteri kadar su içmeniz gerekmektedir. Su sindirim sistemine yardım ederken yediğiniz besinlerin hızlı şekilde parçalanmasına katkıda bulunur. Su sağlıklı kilo verme konusunda vazgeçilmezler arasındadır.

Günlük olarak içmeniz gereken suyu hesapladıktan sonra her gün istisnasız bir şekilde o litreyi içmelisiniz. Su içmeyi sevmiyorum diyorsanız içerisine atacağınız limon veya salatalık ile farklı lezzetler kazanabilirsiniz. Söz konusu bu iki doğal vitamin kaynağı sadece tat vermekle kalmıyor sindirim sistemini de hızlandırıyor.

Günlük su ihtiyacı nasıl hesaplanır ? Günlük su ihtiyacını hesaplamak için kilonuz X 0,03 formülünü kullanmanız gerekmektedir. Söz konusu yöntem ile 70 KG olan birisinin 70X0,03=2.1LT içmesi gerekmektedir. Söz konusu su ihtiyacı yüzeysel biçimde hesaplanmıştır. Spor yapma durumunuz varsa ekstra 500ML veya 1LT içmeniz gerekebilir.

3 – Sebze ve Et İhtiyacınızı Gidermelisiniz

Beslenme tercihinizde et ve sebze oranı iyi ayarlanmalıdır. Hazırladığınız öğünler mümkün olduğunda sebze ve et ağırlıklı olmalıdır. Haftada bir iki kez et veya deniz ürünü tüketebilirsiniz. İçeriğinde bulunan kalsiyum ve vitaminler sayesinde hızlı bir metabolizmaya kavuşmanız için faydalı olmaktadırlar.

Et türünün yanı sıra yeşillik türünün de sürekli olarak tüketilmesi gerekmektedir. Yeşil geçmişten günümüze sağlık demektir. Yemeklerinizin yanında tüketeceğiniz 200 Kalorilik besinin yerine koyacağınız 100 kalorilik salata çok daha faydalı olacaktır. Sizi diğer besinden kat ve kat daha fazla doyuracaktır.

4 – Ara Öğünlerde Yoğurt Tüketin

Sağlıklı kilo vermek için bilinmesi gerekenlerden birisi de yoğurt tüketimidir. Süt ve süt ürünleri tüketimi kilo vermenize yardımcı olacaktır. Özellikle fermantasyon sürecinden sonra oluşan yoğurt ara öğünlerde tüketildiği zaman hızlı ve sağlıklı kilo verme için faydalı özelliklere sahiptir.

Söz konusu yoğurda atacağınız bir kaşık pul biber ve yarım limon metabolizmanızı oldukça hızlandıracaktır. Bir iki hafta boyunca yatmadan önce uygulayacağınız bu yöntem ile hızla kilo verdiğinizi gözlemleyebilirsiniz.

5 – Her Gün Değil Doğru Zamanda Egzersiz Yapmak 

Yanlış olan bazı inanışlara göre her gün egzersiz yapmak kilo verdirir. Bu inanış kısmen yanlış. Her ne kadar kas gelişimi için sürekli antrenman şart olsa da abartıldığı zaman tamamen bir hiçlik ile sonuçlanabilir.

Egzersiz rutininizi haftada birkaç güne düşürmenizde fayda var. Dinlenme günü olarak belirlediğiniz zamanlarda vücudunuz kaslarını onarmak için çabalayacaktır. Söz konusu çabalama sırasında kalori harcama oranı oldukça artacaktır. Bu nedenle hızla kilo vermek istiyorsanız belirli aralıklar ile spor arası vermeniz gerekmekte.

6 – Yağlardan Kaçmayın Dost Olun

Sağlıklı kilo verme yöntemlerinden birisi de yağlar ile dost olmaktır. Her ne kadar kilo vermek sürecinde yağlardan uzak durun denilse de sağlıklı ve doğru yağlar kilo vermenize yardımcı olabilir. Söz konusu sağlıklı yağları etlerden ve balıklardan almalısınız.

Salatanızı süslemek için doğal zeytin yağı tercih etmelisiniz. Söz konusu doğallıklar içeren bu yağların da çoğu zarar azı karar. Ufak dokunuşlar yaparak ketojenik yöntem adı altında kilo verme sürecinizi hem sağlıklı hem de hızlı hale getirebilirsiniz.

7 – Saat 6’dan Sonra Yemek Yeme!

Yemekler onları kaçta yediğimizi biliyor mu? Yemeklerin kalorisi saate göre değişiklik mi gösteriyor yoksa? Cevap elbette hayır. Söz konusu saat aralığı yağ oluşumunu engellemek için. Saat 6’dan sonra çalışan birisi değilseniz evde geçireceğiniz her dakika size yağ olarak dönecektir. Sağlıklı ve hızlı şekilde kilo vermek için pasif kaldığınız saatlerde yemek yememeli atıştırma yapmamalısınız.

YouTube video

Su,çay ve abartmadan tüketeceğiniz kahve sayesinde sorunsuz bir kilo verme dönemi geçirebilirsiniz. İlk zamanlarda bu saatlerde yemeyi bırakmak zor gelebilir buna karşın şekersiz sakız çiğneyerek midenizi yatıştırabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!