featured

Sağlıklı Saçlar İçin Yapılması Gerekenler! 5 Adımda İpeksi Saçlara Kavuşun!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saçlar, vücudumuzun aksesuarıdır. Kadın erkek fark etmez güzel görünen saçlara sahipsek daha bir öz güvenli oluruz. Hem zaten kuru ve yıpranmış, uçları kırılmış, tel tel görünen saçlara kim sahip olmak ister ki? Şimdi sizlerle sağlıklı saçlar için yapılması gerekenleri paylaşacağız!

Sağlıklı Saçlar

Sağlıklı saç; şekli bozulmamış, dalgası ya da düzlüğü oldukça yerinde, kuru görünmeyen ve kolay şekil alabilen saçlardır. Kimi insanların saçı yapı itibari ile kolay şekil almayabilir, taranması zor olabilir. Saçlarınız sağlıklı olduğu sürece bu durum birkaç bakım ürünü ile çözülebilir. Peki sağlıklı saçlar için ne yapmak gerekir? Haydi, sizi daha fazla merakta bırakmadan başlayalım!

1. Su Isısına Dikkat!

Saçlarınızı yıkadığınız suyun ısısına dikkat etmeniz gerekir. Çok sıcak su, saçlarınız da kuruluğa ve kolay yıpranmaya neden olabilir. Çok soğuk su da saçınızın yağ dengesini bozarak çabuk yağlanmaya sebebiyet verebilir. Saçlarınızı ılık suya yıkamanızı öneririz.

2. Saç Kurutma Makinası Kullanmayın

Saç kurutma makinası, saça bir anda yüksek ısı verdiğinden kullanımı saçlar için oldukça zararlıdır. Saçları yıpratır. Bunun yerine saçlarınızın ıslaklığını bir havluyla almanızı, ardından doğal yolla kurumaya bırakmanızı tavsiye ederiz. Soğuk kış günlerinde bu pek mümkün olmasa da eğer evde iseniz yine aynı yöntemi kullanabilirsiniz. Hem saç kurutma makinasının çok yüksek derecede radyasyon yaydığını biliyor muydunuz? İlla saç kurutma makinası kullanmak istiyor iseniz, fön öncesi kullanılan bakım maskelerinden saçınıza uygulamanızı şiddetle tavsiye ederiz.

3. Temiz İçerikli Şampuan Kullanın

Sağlıklı saçlar için erkek da kadın da aynı yöntemleri kullanabilir. Özellikle kullandığınız şampuanın içeriğine dikkat etmeniz sadece saç sağlığınız için değil, tüm bedensel sağlığınız için önemlidir. Şampuan direk olarak saç derinizle temas ettiğinden ne kadar doğal şampuan kullanır iseniz, sizin için o kadar iyi olacaktır. Hatta şampuan yerine zeytinyağı sabunu gibi doğal içerikli sabunlar da kullanabilirsiniz. Unutmayın, bir şampuanın çok köpürüyor olması onun kaliteli olduğu anlamına gelmez.

4. Bakım Konusunda İstikrarlı Olun

ürünleri kullanabilirler. Örneğin, zeytinyağı-yumurta maskesi kadın saçına da erkek saçına da oldukça iyi gelir.

5. Saçlarınızı Dıştan Olduğu Kadar İçten de Besleyin

Saç bakımlarınızı yapıyor, en iyi şampuanları kullanıyor ama yine de saçlarınızdan verim alamıyor musunuz? O halde yapmanız gereken şey saçlarınızı içten de beslemek olacak. Dıştan yaptığınız bakımlar evet saçlarınızı korur, ancak belli bir yere kadar. Doktora gidip kan değerlerinize baktırdıktan sonra biotin gibi vitaminleri kullanmaya başlayabilirsiniz. Hem vücudunuza, hem de saçınıza destek olur.

Sağlıklı saçlar için yapılması gerekenler bu şekilde. Şimdi gelin, yazdıklarımızın üzerinden kısa bir özet geçerek konuyu daha iyi kavrayalım.

Saçlarınızı hava koşullarına karşı koruyun güneş ışığına maruz kalan saçlarımız kurur ve dökülür. Aynı zamanda rüzgâr ve yağmur saçımızı nemsiz bırakır ve elektriklenmesine yol açar. Sıcak su kullanmayın saçınızı yıkarken sıcak su kullanmamaya özen gösterin çünkü sıcak su saça kökten uca tamamen zarar verir, kurutur. Ilık su ile saçınızı yıkayın. Şampuan öncelikle saç yapınıza uygun şampuanı seçmelisiniz. İçeriğine dikkat edin. Alüminyum lauril sülfat, sodyum laurit, sülfat, paraben ve polyethelyne glycol içeren şampuanlardan saçınızın kurumasını ve yıpranmasını istemiyorsanız uzak durun. Fön ve saç şekillendirici yüksek ısı saçımıza temas ettiğinde kopma ve yanma meydana gelir. Saç kurutma makinesi kullanırken uzak mesafeden tutun. Saçınızı ısıdan koruyacak saç bakım yağı kullanın. Havlu kullanırken saçınızı havlu ile kuruturken sakince saç köklerinde masaj yaparak kurutmaya özen gösterin. Organik ince pamuklu havluları kullanmalısınız. Nemli saçlar duş sonrasında veya gün içinde saçınızın nemini korumak için saç kremi kullanabilirsiniz. Saçınızı her gün yıkamayın hafta 3 gün yıkamak yeterli olacaktır. Sirke saçlarınızı şampuanla yıkadıktan sonra bir yemek kaşığı sirkeyi saç uçlarınıza uygulayın ve durulayın.Sağlıklı saçlar için bitkisel çözümler uygularken bu çözümlerin saç yapınıza uygun olduğundan emin olun. Zaten yağlı olan saçınızı daha çok yağlandırmak istemezsiniz öyle değil mi?·        Günlük saç bakımı rutinini her gün gerçekleştirmek zorunda değilsiniz. Her gün yapacağınız bakım bir süre sonra saçınızın aşina olacağı bir bakım olacağından işe yaramayacaktır.

Sağlıklı saçlar için yapmanız gerekenleri sizler ile paylaştık. Banyo öncesi bakım yaptığınızda, banyo da bakım maskesi uyguladığınız da ya da aklınıza geldiğinde saç derinize masaj yaparak kan dolaşımını arttırmayı da ihmal etmeyin. Bu, saçlarınızın daha çabuk uzamasını da sağlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!