featured

Samsung Göz Sensörü ile Teknoloji Dünyasında Yeni Bir Dönem Başlatıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknoloji devi Samsung, geçtiğimiz günlerde bilgisini paylaştığı görüntü sensörü ile gündeme geldi. Samsung yetkililerin açıklamaları Samsung Göz sensörü teknolojisinin insan doğa etkileşimi sürecinde büyük bir öneme sahip olacağına işaret ediyor.

Samsung ISOCELL Bright HMX  ( video )

YouTube video

2020 Samsung cihazlarının birçoğunda kullanılan ISOCELL Bright HMX sensör ile 108 megapiksel çözünürlüğe kadar görüntü kaydetmek mümkün hale geldi. Hatta Samsung’un yeni geliştireceği modellerde bu özelliğin daha yüksek seviyede kullanılacağının ipuçları verilmişti.

150 Mps Görüntü Sensörü mü Geliyor ?

YouTube video

Henüz piyasada muadili bulunmayan, büyük ekranlı akıllı cihazların en çok tercih edilecek özelliği olan 150 megapiksellik görüntü yakalama özelliği olan Samsung göz sensörü mü geliyor? Firma yetkilileri tarafından daha önce yapılan açıklamada 2019 yılı sonunda çıkması planlanan 150 mps görüntü sensörü geliştirilmeden kat ve kat üst seviyesi olacak bir kapasite ile tanıtıma çıkılacağı söylenmişti.

İnsan Gözünden Daha Yüksek Kapasiteli Görüntü Sensörü Hazırlanıyor

Yeni Samsung Galaxy Tab modellerinin ve ayrıca çok daha fazla modelin ve teknolojinin sunulacağı lansmanda sunulacak olan 150 mps değerindeki görüntü sensörü, firmanın hazırladığı sensörler arasında çok sıradan bir model olarak kalacak. Çünkü ünlü teknoloji devi 600 mps kapasitede bir görüntü sensörü hazırlamaya çalışıyor.

İnsan Gözü Kaç Megapixel ?

Samsung’un yeni modellerinde insan gözünden daha yüksel kapasiteli görüntü işlemcisinin kullanılacağı konuşulurken İnsan gözü kaç megapixel sorusu sorulmaya başladı. İnsan gözünün 500 mps görüntü işleme kapasitesi olduğu düşünüldüğünde, 600 mps değerinin çok daha yüksek olması oldukça dikkat çekici duruyor.

” Bu sensör ile insan gözünü geçeceğiz”

söyleminde bulunan Samsung yetkilileri bu alanda oldukça iddialı görünüyor.

600 Mps Görüntü Sensörü Nerede Kullanılacak ?

Samsung 600 Mps Görüntü sensörü teknolojisinin nerede kullanılacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Fakat bu kapasitenin bir telefon için gerekli olup olmadığı da düşünülüyor. Yapılan kullanıcı ve Samsung takipçi yorumları ise sensörün daha çok fotoğraf makinesi ve endüstriyel amaçlı kullanılabileceği yönünde.

FinFET Altyapısını Kullanacak

Samsung daha önce yaptığı açıklamada 100 mps üstü görüntü sensörü kapasitesi için 14 nm FinFET altyapısını kullanmayı planladığını dile getirmişti. Bu da enerji tasarrufu sağlayan bir teknoloji. 28 nm sensörlere göre 14 nm sensörlerin iki kat daha hızlı olduğu bilinirken, bu teknolojinin kullanımının batarya ömrünü de yükselteceği ifade ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!