Santrifüjler Nerelerde Tercih Edilir
Santrifüjler Nerelerde Tercih Edilir

Santrifüjler Nerelerde Tercih Edilir

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elektrikli motor yardımı ile dairesel dönme yöntemiyle sabit eksenli laboratuvar aletlerinden birisi de santrifüjler yer almaktadır. Laboratuvar ortamında daha çok tercih edilen aletlerdir.

Laboratuvar ortamında kullanılan santrifüjler karışımların yüksek devirli sayılarını aletin içine yerleştirilmesi ile çökelme prensibine göre ayrıştırılmasını sağlamaktadır. Bu ayrıştırma yöntemi ile ağır parçalar merkezkaç kuvveti sayesinde tüpün alt kısmına toplanmasını sağlamaktadır. Bu yöntem sayesinde hafif olan parçalar ise tüpün üst kısmında toplanmasını sağlamaktadır. Emülsiyonlar ile süspansiyonların bu yöntem sayesinde ayrılmasını sağlamaktadır.

Santrifüj Çeşitleri Nelerdir?

Santrifüj aletleri kullanılan alanlara göre bir çok çeşitleri bulunmaktadır. Bu çeşitler arasında ise mikro santrifüjler, masaüstü santrifüjler, klinik santrifüjler, vakum santrifüjler gibi farklı alanlarda kullanımına uygun çeşitlerden oluşmaktadır.

Laboratuvar ortamında kullanılmaya uygun olan bu cihazlar farklı alanlarda kullanılmak üzere gelişmiş teknolojiler kullanılması ile üretimleri yapılan bir çok çeşitlere sahiptir. Farklı alanlarda kullanıma uygun olan bu cihazların fiyatları ise modellerine göre farklılık gösterebilir. Santrifüjler ile ilgili daha kapsamlı bilgi edinmek için https://www.bilimdepo.com/santrifujler-ve-mikrosantrifujler adresinden ulaşabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!