featured

Satranç Taşları İçinden Bir Tanesi Olsaydınız Hangi Taşı, Neden Seçerdiniz?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Satranç, strateji gerektiren bir beyin oyunudur. Her taşın ayrı bir gücü ve özelliği vardır. Peki mümkün olsaydı hangi satranç taşı olmak isterdiniz?

Bu yazıda neler var?

Satranç oyunu, belki de dünyanın en strateji gerektiren ve oynarken beyin fırtınası yaptıran oyunudur. Kale, piyon, at, şah, vezir ve fil taşlarından oluşan satranç takımında her bir taşın ayrı bir gücü ve yapabileceği şeyler vardır.

Peki hiç düşündünüz mü? Eğer bir satranç tahtasında bir taş olma şansınız olsaydı hangi taş olarak o tahta üzerinde yer alırdınız? İşte seçtiğiniz taşa göre sahip olacağınız güç ve özellikler!

2/7

Piyon

Piyon

Satranç tahtası üzerinde sayısı oldukça fazla olan piyon, satrançta daima güçsüz ve yapabilecekleri sınırsız bir taş olarak görülür. Aslında hiç de öyle değil!

Hareket alanı kısıtlı olan piyon, eğer bir yolunu bulursa ya da eline bir koz geçirirse “zafere giden her yol mubahtır” diyerek adeta bir vezir edasına girerek şahı bile alt edecek gücü kendisinde bulur.

Birçok kişi hareketinin kısıtlı olması ve hatta çoğu zaman feda edilen bir taş olması sebebi ile seçmek istemiyor. Ancak eğer piyon düşünerek en doğru adımları atar ise oyunun sonunda şahtan bile daha güçlü bir taş olabilir!

3/7

Kale

Kale

Satrançta belki de en güçlü taşlardan birinin kale olduğunu söylememiz mümkündür. Hayata ve insanlara karşı her zaman kendini koruyabilen kale, gelebilecek tüm tehlikelere karşı daima hazır ve güçlüdür.

Geniş bir hareket alanına sahip olan kale, hayatta yaşadığı tüm olumsuzluklara karşı atağa geçerek kendini savunacak gücü her zaman bulur. Bu sebeple de satrançta kale olmak isteyenlerin sayısının sayıca fazla olduğunu söyleyebiliriz.

4/7

At

At

Satranç tahtasında sadece “L” şekli çizerek gidebildiği bilinen at için genellikle özgür olmayan bir taş izlenimi oluşur. Ancak tam aksine istediği zaman yapabildiği manevralar sayesinde at, hayatında geniş hareket imkanı sayesinde özgürlüğün doruklarına çıkabilir!

Eğer satrançta at olmak istiyorsanız o halde özgürlük duygunuzun tavan yaptığını ve hatta özgürlüğünüze düşkün bir karaktere sahip olduğunuzu söylememiz mümkündür.

5/7

Fil

Fil

Problem çözmeye yatkın mısınız? Girdiğiniz her ortamda danışılan ve çözüm üreten bir kişiliğe mi bürünüyorsunuz? O halde fil karakteri tam da sizlik!

Gözü her zaman en uç noktalarda olan fil, aynı zamanda esnek hareketleri ile daima çözüm odaklı hareket eder. Eğer yolunu bulursa durmak bilmez, galibiyeti alana kadar gözünü zirveye diker!

Fil, çözüme odaklanır ve bir an önce çözüme kavuşma derdindedir. Dolayısıyla da hareket imkanı sonsuz olsa da her zaman bir sonraki hamlesini düşünerek adımlarını sağlam atmaya çalışır.

6/7

Vezir

Vezir

Satrançta kaos ortamının temellerini atan vezir, aynı zamanda kaos ortamını yönetmeyi de çok iyi bilen satranç taşlarının başında geliyor. Dilediği gibi hareket edebilen vezir, bu özelliğini kullanarak isterse çok güzel bir kargaşa ortamı yaratırken aynı zamanda bu kargaşayı hızlı bir şekilde kontrol altına alabilir.

İradesi ve asıl niyeti ile ön plana çıkan vezir, hareket kabiliyeti geniş olduğundan daima diğer taşlara hükmetme çabasındadır. Eğer liderlik özellikleriniz ağır basıyorsa ve hükmetme duygunuz yüksekse sizin için en uygun satranç taşının vezir olduğunu söyleyebiliriz.

Ancak dikkat etmelisiniz! Eğer yanlış bir adım atarsanız ve düşünmeden hareket ederseniz mağlup olmanız an meselesi olabilir!

7/7

Şah

Şah

Oyunu ben bitiririm, ben bitti demeden bitmez mi diyorsunuz? O halde siz mutlaka satranç tahtasında şah olarak yer almalısınız!

Şahın doğuştan gelen üstün bir zekası, liderlik özelliği ve kendisine özgü yetenekleri vardır. Tüm bu yetenekleri sayesinde her noktada tek karar mekanizması olmayı başarır. Verdiği kararların aynı anda tüm taşları etkilemesi de şahın gücünü somut olarak ortaya koyar.

Eğer satranç tahtasında şahsanız çok dikkatli olmanız gerekiyor! Eğer düşerseniz, mağlup olursanız yanınızdaki herkes de mağlup olacaktır!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!