featured

Sayıların Anlamı 137 Sayısının Gizemi Nedir? | Gizli Sayılar Özellikle mi Çözülmüyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sayıların anlamı farklı disiplinlere göre değişebiliyor. 137 sayısının anlamı da çeşitli medeniyetlerde en gizemli sayılar arasındaki yerini almıştır. Bu çözülemeyen gizemin anlamı fizik bilimiyle bağdaştırılıyor.

En Gizemli Sayılar 137 Anlamı Nedir?

Sommerfeld Sabiti ismi verilen ince yapı sabiti etkileşimlerdeki boyutsuzluk anlamına geliyor. Tersini ifade eden 137 sayısı ise farklı bir açıklama getiriyor.  İnce yapı olarak tanımlanan bu sabit, tanım olarak alfa adını yanıtladığı için elektron yükü ile etkileşime giriyor. Yani bir anlamda boyut kazanarak net çerçeve elde ediyor.

Elektron yükünün karesini alıyor.Işık hızı çarpı Planck sabitine bölündüğünde de ona ulaşmanızda etken oluyor.137 sayısı boyuttan bağımsız olması açısından gizem ve anlam taşıyor.Işık hızının saniyede 300.000 km olduğu bilinirse Planck sabiti kendi versiyonlarında tüm birimler için 137 sayısının bulunacağı söyleniyor.Bir asal sayı olarak matematikte varlığını sürdürüyor.Sayının gizemi konunun kuantuma kadar gitmesi ile de alakalı olarak değerlendiriliyor.Gizemi tam olarak çözülememesi bilimsel açıklamalardan öteye bir gidiş olmamasıyla alakalıdır.

Sayıların Gizemi| Mısır Matematiği ve Sayıların Anlamı | Neden Ayrı Değerlendiriliyor?

Sayıların anlam bulması ve temel formüllerin oluşturulması Antik Mısır’da piramitlerin yapıldığı dönemlere uzanıyor. Sembolik açıdan rakamların oluşturulduğu bu dönemde çevresel etkenlerin, ay, güneş, yıldız görüntüsü vs. açısından önemlidir.  Bilimsel gelişmelerin sekteye uğradığı dönemlere bakılırsa gizemli sayıların toplumsal etkenlerle de alakalı olabileceği düşünülüyor.

Sayılarda neden gizem olur sorusu bu açıdan doğru bir bakış açısını sorabilmek adına önemlidir. Zaten insanların oluşturduğu sayıların anlamı neden durduk yerde gizemli bir hal alıyor? Oluşturulan bazı bilimsel verilerin bazen toplumsal olarak çeşitli amaçlara yönelik de algı oluşturulabileceği biliniyor.

Sayıların Enerjisi| Numerolojide Sayıların Anlamı

Sayılara en başta nasıl anlam verildiği konusuna dönüldüğünde bu aslında bugünkü fizik biliminin de temellerini oluşturuyor. Piramitlerin inşasında etken olarak değerlendirilen ay, güneş vs. hesaplamaları bugün çok daha büyük bir boyuta ulaşmış durumda… Gizemli sayılar noktasında kırılma noktalarındaki algı değişikliği karmaşık düşüncelere neden olabilmektedir.

Her sayının somut bir karşılığı varken 137 sayısının anlamı eden somut bir karşılığı yoktur şeklinde bir soru sorabilirsiniz. Bunun tam tersini düşünecek olursak, fiziksel açıdan tek açıklaması olan sayı 137 olabilir mi? Yani bilimsel açıklamayla sınırlı kalınan bölüm aslında tam da farazi sayılara verilen anlamlar yerine somut tek açıklama veren sayının göstergesi olabilir mi?

1. Esrarengiz Sayılar | Arka Plan Bakış Açısı ve Sayıların Anlamı  

Çeşitli bilimsel platformlarda sayıların ölen kişilerin takibi ve onlara saygı gösterilmesi ile alakalı olduğu yer alıyor. Yani Antik Mısır Dönemi’ndeki binaların inşasında kullanılan sayıların toplumsal dönüşüm neticesinde gizemli sayılar haline geldiğini düşünenler de bulunuyor.

Ölü saymaktan bina taş, fiziksel evrene dair sayılara döndüğü düşünülüyor. Bu bakış açısıyla düşünüldüğünde, 137 sayısını temsil eden kişinin ölümü ve gizemli mumyalar vs. ile alakalı da olabileceği fark edilebilir. Ölümünün gizemli kalması ve toplumsal açıdan büyük değişimlerin hedeflendiği hükümdarlık dönemleri bu açıdan ele alınabilir. Antik Mısır’ın son dönemleri Firavunlar Dönemi’nin de içerisindeki kötülük ve hükümdarlık dönemi tam da bununla alakalıdır.

2. Fizik Bilimi Açısından Sayıların Sırrı | Faydası İstenmeyen Sayılar

Fizik biliminin sadece maddeleri ele almasının temelindeki boşluğu birçok kişi hissediyor. Fiziksel olan neden sadece maddeyle alakalıdır? İnsandaki ruh ve bunun doğru değerlendirilmemesi konularında en temelden sayıların anlamı yanlışlıklar olabileceği düşünülebilir.

Antik Mısır Dönemi’nde toplumsal değerlendirmelerin binlerce sene sağlıklı bir şekilde devam ettiği düşünülüyor.  Ölülere olan saygı, mumyalarla da bağdaştırılıyor. Fakat gizlenen mumyalar ardından da toplumsal düzenin bir daha gelmediği düşünülüyor. Bu toplulukların binlerce sene sürdürebildikleri o sistem o andan itibaren neden yok oldu?

Fiziksel olan insan varlığı neden maddeden soyutlanmış olabilir sorusu hükümdarlık gerekçesine bağlanabilir. Günümüzde neredeyse tamamen soyut hal alan fizik biliminin kuantum odağında toplanması da bu ihtiyacı karşılıyor.

Aslında fizik biliminin sorguladığı konular tam da ruhsal açıdan geçmişten bugüne devam eden hatalı bakış açıları denebilir. İnsanlardaki sinir sistemi ve enerji doğa ile bütünlük sağladığında sayıların anlamları da bir açıdan yanıt buluyor.

3. Gizli Sayıların Anlamı ve Fayda Zarar İlişkisi

Bir sayının faydası neden istenmez. Sayılar neden faydalıdır. Eğer sayıları ölüme saygı ile bütünleştirirseniz bu her daim faydalı olmaya niyetlenmeniz anlamına gelebilir. Sayıları sadece hükümdarlık için kurduğunuz binalarla bağdaştırırsanız bu savaşların hiçbir zaman bitmemesi demektir.

İnsanlar var oldukları alandan bağımsız düşünülemez. Çünkü kendimizi oluşturma biçimlerimiz çevremizde olan bitenlerle alakalıdır. Sayılar en temelde bir sıralamayı ifade eder. Dolayısıyla bu bir taş da olabilir, ölen kişi sayısı da olabilir.  Yani aslında zarar vermek ve zarar vermemek arasındaki seçimi de belirleyen bir sayı gizemi vardır.

Rakamlar anlamı ile ilgili diğer yazıyı da okuyabilirsiniz. Ayrıca daha ayrıntılı bir kaynak ve bilgi için de gizemli sayılar kitabı incelemesi yapabilirsiniz.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!