featured

Şehir Efsanesi Olmuş Fakat Bilimsel Anlamda Tamamen Yalan Olan Bilgiler!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her ne kadar toplum arasında yaygın olup çok sık kabul görse de yanlış olan birçok bilgi vardır. Duyduğunuzda ‘Nasıl ya bu da mı?’ diyeceksiniz!

Bunlara aslında bilgi demek çok da doğru değil zira böyle deyince doğru bir şeymiş gibi duruyor. Halbuki bilimsel olarak tamamen yanlışlar!

Üstelik bu bilgilere öyle sıkı sıkıya inanılmış ki özellikle büyükler tarafından kendince küçüklere de aktarılmıştır.

Kulaktan kulağa günümüze kadar gelmiş bu efsaneler fakat yanlış bilinenler işte karşınızda!

Parmak Kütletmek Kireçlenmeye Yol Açar

Parmak Kütletmek Kireçlenmeye Yol Açar

Bu bilgi başlı başına yanlıştır. Parmaklarınızı ya da herhangi bir bölgenizi kütletmek kireçlenme gibi bir duruma asla yol açmaz.

Zira, normal şartlarda bu ‘kütletme’ sesi sadece hava boşluğundan ibaret olarak meydana gelir. Halbuki kireçlenme çok daha farklı şekillerde meydana gelmektedir. Başlıca sebepleri arasında sıvı kaybı bulunur.

Uzmanlar tarafından kütletmenin yanlış olduğu görüşü hakimdir. Fakat bu kireçlenmeden dolayı değil yanlışlıkla kemiklere ve kaslara zarar verme ihtimali olmasından dolayıdır.

Ayın Göremediğimiz Tarafı Karanlıktır

Ayın Göremediğimiz Tarafı Karanlıktır

Aslında hayır değildir. Dünyadan ve bulunduğumuz yarım küreden görebildiğimiz sadece ayın bir tarafını kapsamaktadır.

Güneşin boyutunu ay ile kıyasladığınızda çok rahat bir şekilde ayı aydınlatacağını anlayabilirsiniz. Bununla birlikte ayın belirli bir kısmını gördüğümüz için arka alanını göremeyiz. Bu da görmediğimiz alanın karanlık olduğu anlamına gelmez.

Beynimizin Sadece %10'unu Kullanıyoruz

Beynimizin Sadece %10’unu Kullanıyoruz

Lucy filmini izleyenler bilir, bu filmde bir insan beyninin %100’ünü kullanırsa ne olurdu sorusunun cevabı aranıyordu. Halbuki sanıldığının aksine insan zaten neredeyse bu yüzdeliği yakalıyor.

İnsanların beyninin sadece %10’nunu kullandığını düşünmek, beyne biraz hakaret olurdu. Çünkü beyin günlük yenen glukoz ve oksijenin beşte birini sadece kendisi kullanıyor.

Yapılan araştırmalara göre beyinde yer alan tüm sinirleri insanlar bir sorun olmadığı müddetçe rahatlıkla kullanabiliyor. Bu da aslında sandığımızdan daha yüksek bir kullanım verimini sağlıyor.

Dolunay Kişiliğimizi Etkiler

Dolunay Kişiliğimizi Etkiler

Dolunay olduğunda genellikle bu duruma özel bir anlam yükleyenler mutlaka bulunuyor. Özellikle o gece kişilik ve davranışlarda farklılıklar konuşuluyor.

Buna inananlara bir şey söylemek mümkün değil. Ancak bilimsel olarak bu tarz bir durumun oluşması tamamen imkânsız!

Zira dolunayın insan üzerinde bir etkisi yoktur. Gerçekleşen bu durum tamamen ay ve güneşin hareketine bağlı olarak oluşan bir olaydır.

5G Teknolojisi İnsanlara Zararlıdır

5G Teknolojisi İnsanlara Zararlıdır

5G teknolojisi özellikle COVİD-19 döneminde aşıların da ortaya çıkmasıyla tekrar dillenir oldu. 5G teknolojisinin insanları kanser ettiğinden tutun da öldüreceğine kadar bilgiler yayıldı.

Fakat ne kadar güvenirsiniz bilinmez ama Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamaya göre bu doğru değil. Çünkü 5G teknolojisinin yaydığı radyo frekanslar o kadar yüksek seviye değil.

Hatta WHO tarafından yapılan açıklamaya göre; kahve içmenizle eş değer bir zararı olduğu görülmektedir. Yani abartılacak kadar değil!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!