featured

Selülit Giderici Kahve Kürü Nasıl Yapılır? Selülit Nedir? Nasıl Engellenir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Selülit kadın erkek fark etmeden herkesin derdi. Üstelik bu durumun zayıf ya da kilolu olmanızla da bir alakası yok. İşte, şimdi size vereceğimiz selülit giderici kahve kürü ile, pürüzsüz bir cilde kavuşacaksınız!

Selülit Giderici Kür Tarifi

Selülit genel olarak her ne kadar kadınların problemi olsa da erkekler de bu durumdan muzdarip. Selülit giderici krem çeşitleri de kişiden kişiye göre etki gösterdiği için aslında en iyisi doğal tarifler. Kremlere paralar dökmeden önce bu tarifleri muhakkak denemelisiniz.

Selülit Giderici Kahve Kürü Tarifi

Kahve, selülit giderici kürler arasında en sevilerek kullanılanlardan. Hep yapılışı basit hem de malzemeleri oldukça kolay bulunabilir olduğundan bu kürü mutlaka denemelisiniz. Bu küre başlamadan önce yapmanız gereken tek şey, selülitli bölgeye soğuk su ya da buz uygulayarak kan akışını hızlandırmak ve ardından o bölgeyi liflemek.

Malzemeler

Beyaz kilTürk kahvesi telvesiSu

Yapılışı

Kasenin içine 2 yemek kaşığı kil koyun ardından 3 yemek kaşığı kahve telvesi ekleyip karıştırın.Karışım macun halini alana kadar azar azar su ekleme işlemini gerçekleştirinMacun haline geldiğinde basen, popo, gibi selülit olan bölgelere bu karışımı masaj yaparak uygulayın.15 Dakikaya kadar bekleyin. Bu sırada masaj yapmaya devam ederseniz daha iyi sonuç alırsınız.15 dakikanın ardından soğuk suyla bacaklarınızı durulayın.

Kahve kürünü düzenli uyguladığınızda selülitlerinizin azalarak yok olduğunu göreceksiniz. Ancak önemli bir nokta var. Hangi kürü yaparsanız yapın mutlaka egzersiz ile de desteklemeniz gerekmektedir. Selülit kremi kullansanız dahi bu tek başına yeterli gelmeyecektir.

Selülit Nedir?

Selülit her ne kadar dışarıdan bakıldığında aynı portakal kabuğuna benze de asıl olan deri altında bulunan fazla yağ hücrelerin üst üste binerek dış yapıyı bozmasıdır. Deri altında biriken yağ hücreleri kan dolaşımını etkiler. Bu da dışarıya kötü bir görüntü olarak çıkar. Selülitin şişman ya da zayıf olmakla bir bağı olmadığı gibi, genetik faktörler, düzensiz beslenme, yeteri kadar su içmeme, hormonlar da bozukluk ve hareket eksikliği gibi nedenlerle de ortaya çıkar.

Selülit genel olarak yaşam biçiminizi değiştirmenizle ve doğal yöntemler ile desteklenen egzersizler ile geçer. Yine de bazı durumlarda (örneğin selülitin nodüle dönüştüğü anlarda) tıbbi bir yardım gerekebilir. Yine de önce selülit giderici kürler kullanmakta her zaman fayda vardır. Tabii bunu selülitleriniz çok fazla ilerlemeden yapmanız gerekmektedir.

Selülit Nedenleri Nelerdir?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi selülit birçok faktöre bağlı olarak oluşur. Bu faktörler şu şekildedir;

Birikmiş toksinlerDüzensiz yaşamEgzersiz yapmamakHareketsiz kalmakSürekli oturmakDüzensiz beslenmeGenetik faktörlerFazla kilo alınan hamilelikHormon ilaçlarıSürekli kilo alıp vermekCildin elastikliğini kaybetmesiÖstrojen hormonunun artış göstermesi

Selülit Nasıl Engellenir?

Selülit giderici kürler kullanma aşamasına gelmeden selüliti engellemeniz mümkün. Eğer selülite yatkın bir cildiniz varsa, vücudunuz zaten bunun uyarısını verir. İlk belirtilerden biri de ciltte oluşan çatlaklar ve cildinizin elastikiyetini kaybetmesidir. Eğer bu durumları kendinizde fark ediyor iseniz, selülit oluşumunu engellemek için şunları yapabilirsiniz;

Günde en az 8 bardak su içmekDüzenli olarak yürüyüş yapmakSporu hayatınıza dahil ederek bunu bir yaşam biçimi haline getirmekHer duşta selülit oluşabilecek bölgeye soğuk su tutarak ve lifleyerek kan akışını hızlandırmakSürekli kilo alıp vermemekPaketleri ürünleri hayatınızdan çıkarmak ya da yok denilecek kadar azaltmakBeslenme şeklinizi sağlıklı hale çevirmekVücudunuzu düzenli olarak nemlendirmek

Eğer burada verilen tavsiyelere uyarsanız selülitleri kendinizden uzak tutabilirsiniz. Dilerseniz, selülit giderici kahve kürü tarifini selülit oluşmadan önce de uygulayabilirsiniz. Böylece kan akışını hızlandırmış ve vücudunuza peeling yapmış olursunuz.

Bacak selülit Egzersizleri ile bacaklarınızda ki selülitleri engellemeniz mümkün. 1 Haftada selülit nasıl gider, sorusu sıkça sorulmaktadır ancak ne yazık ki selülitleriniz bir hafta da geçmez. Belki düzenli ve sıkı bir sporla 1 haftada sadece görünümleri azalır. EN etkili selülit maskesi kesinlikle tarifini vermiş olduğumuz kahve kürüdür. Selülit nasıl geçer evde Çözüm için araştırma yaptığınızda karşınıza ilk olarak verdiğimi tarif çıkacaktır.

Yüksek selülitten kurtulmak için verdiğimiz tarifi birebir uygulamanız uzun vadede selülitlerinize veda etmenizi sağlar. Ancak kesin bir şekilde selülitten kurtulmanın yollarını arıyor iseniz küre destek olarak kesinlikle spor şarttır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!