featured

Ses Düzenleme Uygulaması Ashampoo Nasıl Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ses dosyaları üzerinde işlem yapmak, bu işin meraklıları için oldukça önemli bir konu. Peki bir ses düzenleme uygulaması olan Ashampoo nedir? İşte, detaylar!

Ashampoo Uygulaması

Ses düzenleme uygulamaları arasında Ashampoo uygulaması son derece kullanışlıdır. Müzik ve ses dosyalarını kaliteli bir şekilde düzenlemek isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Ses değiştirme uygulamaları arasında da kendini gösterir. Kolay arayüzü sayesinde uygulamayı çözmek için fazla zaman harcamaya gerek bulunmamaktadır. Ses ve müzik dosyaları için basit işlemler yapmaya imkan tanımaktadır. 

Ses dosyalarını; bölmek, birleştirmek ve ses dosyalarını silmek gibi özellikler sunmaktadır. Temel işlemler için bu uygulama önerilebilir. Ses ve müzik dosyalarının arka planında yer alan gürültüyü azaltma tarzındaki gelişmiş özellikler ses düzenleme uygulaması Ashampoo’da yer almamaktadır. Şarkı oynatma listeleri oluşturmak uygulama üzerinden yapılabilmektedir. Sevilen bir filmden beğenilen replikler ya da ses efektleri kısa süren işlemlerle filmden kopyalanabilmektedir.

Ses Düzenleme Uygulamaları Arasında Ashampoo Farkı Nedir?

Ses düzenleme uygulamaları arasında Ashampoo’nun bazı avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Uygulamanın tek dezavantajı aynı anda tek bir ses dosyası üzerinde çalışmaya imkan tanımasıdır. Ayrıca bu ses düzenleme uygulaması Windows işletim sisteminde çalışarak, diğer işletim sistemlerini desteklememektedir. Windows 7, Windows 8 ve Windows 10’da sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. 

Ses değiştirme uygulamaları, dünya genelinde 20 milyondan fazla kullanıcıya sahiptir. Aylık 500 binden fazla indirilme sayısı bulunmaktadır. Uygulamanın çıktığı tarihten bu yana 20 yıldan beri piyasada yer almaktadır. 160’dan fazla ülkede, uygulamayı kullanmak mümkündür. Uygulama ile projeler için cover tarzı tasarımlar gerçekleştirilebilmektedir. 

Uygulama Hangi Ses Dosyalarını Desteklemektedir?

Ses düzenleme uygulamaları arasında basit arayüzü ile dikkat çeken Ashampoo’nun desteklediği formatlar hiç de az değildir. PLS, WPL, M3U gibi ses dosyaları da uygulama tarafından desteklenmektedir. Videolarda yer alan ses dosyalarını videodan ayırmak uygulama ile mümkündür. Ses dosyalarının analizi için de uygulama kullanılabilir. Üretilen ses dosyaları, herhangi bir kayba uğramadan kaydedilmektedir. 

Ses dosyalarını farklı biçimlere dönüştürerek faydalanmak da imkan dahilindedir. Uygulama aracılığı ile ses diskleri oluşturulabilmektedir. Ancak günümüzde müzik uygulamalarının sayıca fazla olması nedeni ile müzik disklerinin önemi azalmıştır. Yine de nostalji yapmak isteyenler için karışık şarkılardan oluşan bir disk üretmek Ashampoo ile mümkündür. 

Uygulamanın Diğer Özellikleri Nelerdir?

Uygulamanın diğer özellikleri arasında uygulamayı çoklu kullanım desteği ile kullanım imkanı bulunmaktadır. Bu kullanım tarzı daha çok devlet kurumları ve şirketler için avantajlı olabilmektedir. Uygulama ücretsiz olarak indirilerek kullanılabilmektedir. Uygulamanın normal fiyatı 59 TL gibi bir etiket fiyatına sahiptir. Uygulama aracılığı ile CD etiketleri hazırlanabilir. Ses klipleri için dalga formlu bir önizleme ekranı bulunmaktadır. 

Uygulamada ekstradan dosya yönetimi imkanı sunulmaktadır. Ses dosyası üzerinden değiştirilmek istenen dalganın görseli seçilerek kesme işlemi yapılabilmektedir. Temel ses dosyası işlemleri için Ashampoo uygulaması oldukça yeterlidir. Audacity Ses DÜZENLEME uygulaması tarafından sunulan cızırtı düzeltme tarzında bir özellik Ashampoo’da bulunmamaktadır. Amacı basit ses düzenlemeleri yapmak isteyenler için Ashampoo dışında başka bir uygulamaya gerek yoktur. Ses düzenleme Programı Full  olarak kullanmak için Ashampoo kendi resmi sitesinden indirilerek kullanılabilmektedir.

Ses düzenleme programları araması yaparken ücretsiz olması için free audio editor şeklinde de araştırma yapabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!